pasztet drobiowy - 718 przepisów (strona:14/48)

POTRAWKA Z SERDUSZEK DROBIOWYCH 117

Odnoszę wrażenie, rozmawiając ze znajomymi, iż podroby w naszym kraju nie cieszą się zbytnią popularnością. No, może wątróbka drobiowa i pasztety z dodatkiem podrobów, ale to chyba byłoby na tyle. Pamiętam czasy, kiedy moja Babcia z zawziętością przygotowywała ozory, cynaderki, żołądki i serca drobiowe, ba, nawet móżdżek wieprzowy, który zresztą był niesamowitym rarytasem w moim domu. Dziś już rzadko spotyka

W kuchni Karmel-itki
Pasztet domowy smakuje każdemu 113

Pasztet to forma dania, która może być sporządzone z pełnowartościowych pozostałości po przygotowywaniu różnych dań. Pasztet domowy przygotowany na bazie warzyw i kasz stanowi ważne element kuchni roślinnej. Baza do pasztetu Pasztet domowy, w zależności od użytych składników, może być mięsny, wegetariański lub wegański. Pasztety mięsne pieczone są z mięsa i podrobów. Pasztety roślinne składają się z warzyw z dodatkiem(...)pieczenia domowych pasztetów. Warzywa w pasztetach domowych W pasztetach można użyć bardzo wielu warzyw. Mogą to być, po wcześniejszym ugotowaniu lub upieczeniu, ziemniaki, bataty, dynia, cukinia, seler, marchewka, pietruszka, pasternak czy cebula. Można także surowe warzywa zetrzeć na tarce i podsmażyć na oleju i dopiero później dodać do pasztetu. Pasztet domowy z czerwonej soczewicy Na pasztet domowy z czerwonej soczewicy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PASZTET MIĘSNY W CIEŚCIE FRANCUSKIM 234

powodów, niż sądzicie. Krocząc śladem zanikających świąt Wielkiej Nocy, uganiam się za wspomnieniami przyrządzonych nań potraw.  PASZTET MIĘSNY W CIEŚCIE FRANCUSKIM /własny;/ 8 porcji ok.700g ulubionego pasztetu (np. drobiowy) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki suszonego tymianku 1/3 łyżeczki ziołowego pieprzu 1 jajko 1 łyżki bułki tartej  2-3 łyżki oleju  1 opakowanie ciasta

W kuchni Karmel-itki
Pasztet z kaczki 108

Pasztet z kaczki Pasztet z drobiowy z dodatkiem suszonych śliwek w sam raz na kanapki. Składniki: • 1 pierś z kaczki • 2 udka z kaczki • ½ boczku surowego • ½ kg wątróbki drobiowej • 1 bułka zwykła • 20 g śliwek suszonych • 2 całe jajka • 1 łyżeczka gałka muszkatołowej • Pieprz sól • 1 łyżka majeranku Sposób przygotowania: 1. Mięso z kaczki, wątrobę oraz boczek gotujemy do miękkości(...)mięsa. 3. Po zmieleniu do mięsa wbijamy jajka, doprawiamy majerankiem, gałką muszkatołową, pieprzem oraz solą. Dokładanie mieszamy i przekładamy do foremek. 4. Pieczemy 35 minut w 180°C. 5. Pasztet po upieczeniu studzimy. 6. Smacznego

Kulinarna Chwila
Współpraca z "Lipowe Wzgórza" 129

się:  kabanosy z  jagnięciną parówki wiedeńskie kiełbasa z jagnięciną kiełbasa myśliwska kaszanka lipowska kiełbasa z jałowcem szyneczka z fileta kurczaka kiełbasa krakowska filet wędzony z kaczki pasztet pieczony drobiowy schab tradycyjny wędzony filet z piersi kurczaka udka z kaczki udka z kurczaka filet z piersi indyka Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem

Truskawkowa Fiesta
Pasztet z wątróbki z żurawiną na słodką nutę 212

Pierwszy raz robiłam pasztet z wątróbek drobiowych i muszę przyznać, że przerósł on moje najśmielsze oczekiwania. Dawno nie jadłam (o ile w ogóle) tak pysznego pasztetu. Słodka śmietana sprawiła, że charakterystyczny smak wątróbki był tylko lekko wyczuwalny, a skarmelizowana cebulka i miód nadały pasztetowi słodki posmak, żurawina zaś lekkiej kwaskowości. Następnym razem zrobię ten sam pasztet z suszonymi

Jadło i czytadło
Pasztet domowy 211

Pasztet domowy  Składniki:  2-3 duże piersi z kurczaka   ok  1,5 kg mięsa -może być wieprzowe, wołowe czy mix tych mięs  1/2 kg surowego boczku lub podgardla 4-5 jajek 6 średnich marchewek   3 pietruszki   pół dużego selera   3-4 cebule   1/2 kg wątróbki drobiowej 2 suche kajzerki 3 liście(...)zioła oregano majeranek  tłuszcz do wysmarowania keksówek bułka tarta do obsypania keksówek  Mięso do pasztety może być to łopatka, karczek, szynka lub biodrówka,a nawet mięso drobiowe jednak wtedy pasztet będzie nieco suchy dlatego ja najczęściej używam różnych rodzaju mięs.  Pasztet z pieczarkami Wykonanie:  Warzywa obrać i pokroić. Mięso dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki

Aromatyczne Podróże
„Pate ” z drobiowych wątróbek 151

Pate ” z drobiowych wątróbek „Pate” , to troszkę taki pasztet , tyle że z samych wątróbek . „Pate „, jak i fugara to wymysł francuskiej kuchni , która jak by o niej nie mówić , tego typu smarowidła , ma naprawdę wyśmienite. Osobiście, jestem wielkim fanem „pate” , doskonale smakuje na tostach lub bułce . Generalnie doskonały dodatek do wszelakiej maści pieczywa(...)lubicie wątróbki , będziecie zachwyceni Oryginalne „Pate” jest na wierzchu zalane masłem , ale ja mam zamykany słoik ,więc tego nie robiłam Składniki : 0,5 kg drobiowych wątróbek 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku – mały 3 łyżki , klarowanego masła 1/2 płaskiej łyżeczki ,mielonej gałki muszkatołowej 50 ml brandy 100 ml słodkiej kremówki 30 % sól , pieprz do smaku 1 cebulka

Ogrodnik w podróży
Pasztet z indyka i wątróbki z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami 182

już jest całkiem jesienny przepis, na ciężkie ale smaczne danie. Pyszny pasztet z wątróbki drobiowej, z gotowanym mięsem z indyka oraz gotowanym selerem i pietruszką z dodatkiem dużej ilości orzechów włoskich i suszonych pomidorów. Dla wszystkich wielbicieli mięsnych dań lub pasztetów, polecam! Ten jest wyśmienity. Składniki (na 1 formę, "keksówkę", o bokach 10 x 20 cm): 200 gram wątróbki drobiowej(...)przekładam do niej połowę przygotowanej masy. Następnie układam na środku pokrojone suszone pomidory i posiekane orzechy. Nakładam pozostałą masę, wyrównuję wierzch i dekoruję płatkami chili oraz pozostałymi orzechami. Pasztet piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 75 minut, po upieczeniu studzę w formie do temperatury pokojowej a następnie w lodówce przez całą noc. Podaję mocno schłodzony, na przykład

Mango Papaja
Pasztet wieprzowo-drobiowy 197

Smaczny domowy pasztet z mięsa wieprzowego i drobiowego bardzo dobrze się kroi nawet w cienkie plastry. Idealny na święta, a także na co dzień na kanapki. Składniki: (2 średnie keksówki lub duża i mała) 800-900 g mięsa wieprzowego (dałam łopatkę) 400 g wątróbki drobiowej 2 udka z kurczaka 300 g słoniny 2 duże cebule 2 marchewki 2 pietruszki kawałek

talerz przyjemności
Domowy pasztet z żurawiną 276

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tradycyjny, domowy pasztet wykonany z mięsa wieprzowego i drobiowego. Dodatkowo dodałam do niego trochę boczku, drobiowej wątróbki oraz warzyw. Dzięki temu nabrał fajnego smaku. Bardzo lubię taki pasztet ale domowej roboty ponieważ sklepowy skład mnie odstrasza. Z podanego przepisu wyszły mi 3 średniej wielkości foremki aluminiowe do pieczenia pasztetu

Marta Gotuje
Pasztet z wątróbek drobiowych 162

Bardzo prosty i bardzo smaczny pasztet. Wątróbki mają trochę słodkawy smak, dlatego radzę dość pikantnie doprawić. Oczywiście to rzecz gustu, można zawsze według własnego uznania. Składniki 1 kg wątróbek drobiowych(...)pieczarek 4 jajka 3 cebule 1 marchewka,pietruszka liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu czarnego 2-3 ząbki czosnku papryka słodka … Czytaj dalej Pasztet z wątróbek drobiowych

gotuj ze mną
Pasztet wołowo-drobiowy z migdałami 213

aromat pasztetu. Polecam firmę  TRADISMAK  mają bardzo dobre produkty i  bogatą ofertę , myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Dziękuję ślicznie za super produkty :) Pasztet wołowo-drobiowy z migdałami                                              Składniki : udzieć z indyka(...)wołowina bez kości - 650 g boczek surowy - 500 g wątróbka drobiowa - 250 g jajka - 3 szt migdały tarte - 1 szkl cebula - 2 szt  przyprawa do pasztetu - 2,5 łyżki   Pasztet - typ wielkanocny (Turbo Smak CN) sól i pieprz marchewka - 1 szt pietruszka - 1 szt seler - 1 szt jałowiec - 4 ziarenka   liście laurowe  - 4 bułka tarta

Kuchnia Danusi
Kremowy Pasztet z Przysmażonych Wątróbek Drobiowych pod Skorupką z Klarowanego Masła Szałwiowego 219

właśnie w niej znalazłam idealnie kremowy pasztet, który przygotowuje się szybko i nie trzeba go zapiekać, bo oczywiście mój syn nie lubi pieczonych pasztetów co wielokrotnie sprawdzałam. Ten pasztet z wątróbek drobiowych jest świetny i mimo, że z wątróbek jak to Młody określił "gdyby nie widział jak robię to by nie przypuszczał, że tam są wątróbki". Klarowane masło po zastygnięciu(...)ustach. Dla nas rewelacja, a Ty musisz koniecznie tego spróbować! Pasztet może stać w lodówce nawet troszeczkę dłużej niż tydzień. Składniki: 500 g masła  2 cebule 2 ząbki czosnku oliwa 15 g świeżego tymianku (ja użyłam suszonego tymianku , ale sypałam go na oko, do smaku) 1 kg wątróbek drobiowych oczyszczonych  1 cała gałka muszkatołowa do ścierania

Blondynka Gotuje
Pasztet pieczony z mięs różnych 198

Zapraszamy na pyszny pasztet. Jak nazwa mówi: z mięs różnych, bo i wieprzowy, i wołowy, i cielęcy, a nawet również drobiowy. Wszystko co najlepsze. Pasztet wyszedł świetny, taki lekko miękki, nie sztywny i suchy. Lubimy taki. Smakował doskonale, a po kilku sekundach od zjedzenia pozostawiał na języku delikatną, ledwo wyczuwalną nutkę pikantności. Tak, że nawet już po zjedzeniu jeszcze się(...)łopatki wieprzowej 100 g wołowiny 100 g cielęciny 100 g tłustego boczku 100 g wątróbki drobiowej 1 sucha kajzerka 1 jajko 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 10 ziaren czarnego pieprzu 3 ziarna jałowca 22 g mieszanki przypraw "Pasztet domowy" od Dobrej Kiełbasy do posmarowania / posypania formy: margaryna bułka tarta Mięso myjemy, suszymy i kroimy na kawałki (poza wątróbką

Marder&Marder Manufacture