Wędlina drobiowa z suszonymi pomidorami z szynkowara jest pyszna i zdrowa. Idealna na śniadanie czy kolację do kanapek. Od kiedy posiadam szynkowar nie kupuję już wędlin ze sklepu i wcale za nimi nie tęsknię. Takie przygotowane w domu są o wiele smaczniejsze, a przed wszystkim wolne są od wszelkich zbędnych składników, które producenci lubią dodawać do swoich wyrobów. Składniki(...)attachment_9118" align="aligncenter" width="1200"] Wędlina drobiowa z suszonymi pomidorami[/caption] Zobacz inne przepisy na domowe wyroby, które można położyć na kanapki: Domowa Wędlina Czosnkowa Na Kanapki Pasztet Drobiowy Z Żurawiną Pasta Z Boczku – Na Kanapki Pasta Na Kanapki Z Sardynkami Pieczeń Z Pieczarkami I Serem Żółtym
e-PrzepisyKulinarnePasztecik drobiowy do smarowania Dzisiaj polecam pasztecik drobiowy do smarowania z niskim indeksem glikemicznym. Pasztecik drobiowy do smarowania Składniki na ok 10 porcji: (całość 900 kcal
Pomysłowa kuchniapotraw. Dodatek sherry do potraw mięsnych czy drobiowych znacznie podnosi ich walory smakowe. Może to być dodanie niewielkiej ilość sherry do wątróbki smażonej z cebulą, do pâté z wątróbki , pasztetów drobiowych, szczególnie z kaczki czy gęsi , galantyn drobiowych . Będzie również wspaniałym składnikiem marynat do mięs lub dodatkiem do sosów, do wieprzowiny i wołowiny. Schłodzone fino będzie idealne jako aperitif
królestwo garówjuż ten pasztet. Szkoda, że zabrakło pasztetu z indyka i z naturalnym chili - o którym dowiedziałam się pierwszy raz podejmując współpracę. Producent zapewnia o tym, że jest to całkowicie drobiowy pasztet bez dodatku składników wieprzowych, barwników i konserwantów. Całkiem niezły, zwłaszcza przy cenie, lekko przekraczającej 1 zł. Produkty firmy Brześć: Ciasto też długo nie mogło czekać. Zachęcały mnie dodatki: masło
Pasja SmakuDrobiowy pasztet na delikatnej golonce z indyka, wzbogacony słodkimi, suszonymi śliwkami. Jest świetnym dodatkiem do pieczywa, dobrze kroi się na plastry i jest bardzo smaczny. Ten pasztet to pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu, więc trud przy jego przygotowaniu nie jest taki duży. 1,3 kg gotowanej golonki z indyka 300 g podgardla wieprzowego 300 g wątróbki drobiowej 1 cebula(...)wysmarować dokładnie masłem i wykładać warstwy masy, układając pomiędzy nimi połówki suszonych śliwek. Przykryć wierzch folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 45 min. Pasztet wystudzić do temperatury pokojowej, po czym wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Pieczywo , Przystawki i przekąski Tagged: bakalie , golonka , podroby
https:KKuchniaMniamprzyozdabiam natką pietruszki. Pasztet to u mnie obowiązkowa pozycja na Święta. Oczywiście nie na postną Wigilię, ale już pierwszego i drugiego dnia Świąt nie wyobrażam sobie bez niego. Dobry pasztet to nie tylko kalorie, ale i niezdrowy tłuszcz – bez boczku czy podgardla wychodzi suchy i mało aromatyczny. Można za to zrobić doskonały i wilgotny pasztet drobiowy bez dodatku tłuszczu
Poezja smakudomowy Domowy pasztet to świetna alternatywa dla wędlin kupowanych w sklepie. Swojego rodzaju odskocznia i z pewnością świetny recykling, bo właśnie przy pasztetach można zdziałać w tym temacie cuda. Pasztet drobiowy z gotowanego mięsa nie wymaga pieczenia. Nawet bez tego jest gęsty, pysznie kremowy, wprost doskonały. Ja bardzo lubiłam małe paszteciki, z tego co pamiętam najbardziej odpowiadał mi pasztet pomidorowy
MamaOskarkaDrobiowy pasztet to nasz domowy specjał, który gości często na naszych stołach. Prawdziwy pasztet to świetna propozycja przekąski czy przystawki na rodzinnych uroczystościach, która także idealnie zastąpi wędlinę w przygotowanych do szkoły czy pracy kanapkach. Składniki: 700g wątróbki z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki brandy szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki suszonej natki z pietruszki 3 łyżki(...)masła sól pieprz Wykonanie: 1. Wątróbkę drobiową umyć, oczyścić z błon i pokroić na grubsze kawałki. 2. Cebulę i ząbki czosnku drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać wątróbkę i smażyć około 5 minut. 3. Po tym czasie dodać suszoną natkę z pietruszki, szczyptę gałki muszkatołowej, sól, pieprz, brandy i całość chwilę dusić. 4. Następnie jeszcze ciepłe przełożyć do blendera, zmiksować
Szalona Kuchnia EwelinyPasztet z jajkiem w środku to pyszna przekąska na wielkanocny stół i nie tylko. Pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje! Z pewnością zachwyci rodzinę i gości. Ten domowy pasztet jest lekki bo z drobiu, ma jedwabistą konsystencję oraz wyrazisty smak dzięki wątróbce i aromatycznym ziołom. W środku ukrywają się jajka ugotowane na twardo, które dodają całości charakteru i wyjątkowego(...)samemu przekonać się jak rewelacyjnie smakuje. PASZTET Z JAJKIEM W ŚRODKU PRZEPIS Składniki / 2 foremki Wywar 1 kg udek z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula kilka ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe zielone liście z pora Dodatkowo 2 jajka surowe 6 jajek ugotowanych na twardo 400 g wątróbki drobiowej 1 bułka kajzerka 2 cebule 50 g masła
Alle Dobre!lniane i otręby żytnie. Ostatecznie w pasztecie wylądowały otręby. Nie wiem czy w ogóle były potrzebne, nie wiem czy zrobiły jakąkolwiek robotę. Chyba następny pasztet zrobię bez jakichkolwiek dodatków typu mąki, kasze czy inne siemienia i otręby, tak na próbę. Jest szansa, że dodaję je jedynie z przyzwyczajenia, bo zawsze coś dodawałam. Robiąc pasztet, zastanawiałam się jeszcze(...)się też te w słupkach. Dajcie jakie chcecie. Te w całości też fajnie wyglądają w pasztecie, po prostu, dlatego się na nie uparłam. Rodzaj mięsa? Też jest dowolny. Ważne jest jedynie, żeby część mięsa, która wyląduje w pasztecie była tłusta. Dlatego do pasztetu drobiowego często dodaje się np. podgardle. Ja postanowiłam połączyć kurczaka z łopatką wieprzową. Zrezygnowałam z boczków
Kardamonovypietruszka Marchew 3 średnie marchewki Jajko 2 całe jajka + 1 żółtko Śliwki suszone 150g Sól Pieprz Liść laurowy 1 liść Ziele angielskie 2 ziarenka Vegeta 1 łyżeczka The post Pasztet drobiowy ze śliwkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojejeszcze jedno, jego konsystencja przypomina pasztetową a nie pasztet o nierównomiernie ciekawej strukturze. Mam jakiś awers to tego typu pasztetów. Ale mam alternatywę na taki pasztet. Po pierwsze pasztet drobiowy zrobiony z całego kurczaka - tj. z tego, co się da wykroić z niego. Mięso nie jest wcześniej obgotowywane tylko od razu surowe mielone. Tym razem bez dodatku boczku i wątróbki
Right Behind The KitchenDziecinnie proste w wykonaniu, a urozmaici nasz posiłek. Składniki: 100g sera białego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 szt ogórka 5 główek rzodkiewki 1 jajko 2 łyżki pasztetu drobiowego kremowego 2 łyżeczki jogurtu greckiego 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon sól, pieprz Wykonanie: Jajko gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w drobna kosteczkę. W wysokim naczyniu rozdrabniamy twaróg
Raj dla PodniebieniaSkładniki: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 2 jajka 2 łyżki oleju sól do smaku olej do smażenia farsz 300 gram pieczarek 200 gram pasztetu drobiowego 2 cebule majeranek, pieprz świeżo zmielony olej Wykonanie: Do miski wlewamy mleko oraz wodę, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę z solą oraz olej. Dokładnie roztrzepujemy, aby powstało jednolite ciasto(...)ostudzenia. Cebulę obieramy, siekamy drobniutko. Patelnię rozgrzewamy z odrobin ą oleju, wrzucamy pokrojoną cebule, podsmażamy. Pieczarki trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach dodajemy do cebuli, podsmażamy następnie dokładamy pasztet smażymy wszystko ok 15-20 minut przyprawiamy. Na naleśnik kładziemy porcję nadzienia rozsmarowujemy. Boki naleśnika i jeden z końców zawijamy do środka, następnie zwijamy wzdłuż dłuższej strony, w kierunku
kgwjanczewowyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki do pasztetu drobiowego : 4 spore udka ( moje 1,8 kg) 25 dkg wątróbki, 3 jaja, średnia marchew, średnia pietruszka, mały seler, bułka czerstwa lub 2-3 łyzki bułki tartej , 1 średnia cebula(...)łyżką, żeby dobrze go ubić w formie. 8. Wierzch smarujemy olejem przy pomocy pędzelka, albo ręcznie , nalewając na dłoń trochę oleju i rozsmarowujemy go po wierzchu. 9. Widelcem karbujemy pasztet w poprzek formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. na 20 minut. Potem obniżamy na 175 st. C i pieczemy kolejne 20 min. Po kilku godzinach
Pysznosci Babci Basi