Delikatny, domowy pasztet drobiowy . Nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole. Pasztet "chodził" za mną od dawna. Nie kupuję gotowych, bo nie mam zaufania co tam zmielili i wsadzili do środka. Albo upiekę sama, albo nie jem. No to musiałam upiec skoro miałam ochotę. Jest pyszny, delikatny w smaku i kremowy. Rodzynki dodają słodkiej nuty, a ja lubię
Smaczna Pyzanaprawdę szybki i smaczny obiad. Właściwie jest to pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Szczególnie lubi je mój synek, który jest wielbicielem pasztetu:) Składniki:1/2 kg schabu bez kości,100g drobiowego pasztetu,jajko,4 łyżki bułki tartej,sól, pieprz. Przygotowanie Mięso umyć, rozkroić na plastry, każdy plaster cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa
Z miłości do słodkościsklepach w Al-Khobar widziałem francuski pasztet z gęsich wątróbek w bardzo atrakcyjnej cenie 250 SAR czyli około 210 pln za małą puszkę. Koledzy dowożą mi co prawda pasztet drobiowy z Polski, ale jak tylko Gadzina przyjedzie to zrobimy wreszcie pasztet domowy po saudyjsku :) Składniki: około 1 kg tłustej wielbłądziny (wieprzowiny tutaj nie ma, w polskich warunkach byłaby(...)karkówa lub łopatka i podgardle lub tłusty boczek) około 1 kg tłustej wołowiny 0,5 kg cielęciny 0,5 kg wątrobek drobiowych 2-3 duże cebule 2 nieduże marchewki 2 duże czerstwe bułki pszenne 4 jajka 2-3 łyżki masła Ghee (w Polsce użyłbym smalcu, ale w Arabii Saudyjskiej go nie ma) 2-3 liście laurowe
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazrobić z mięsem, o tyle z warzyw zawsze powstaje sałatka jarzynowa, toteż mięso jest bazą i składnikiem pasztetu mięsnego. Tym razem postanowiłam urozmaicić przepis znienawidzonymi przez wszystkich wątróbkami drobiowymi. Pasztet jest lekki, pyszny w smaku, i chyba- nie boję się tego stwierdzenia, najlepszy jaki dotąd zrobiłam. Zdecydowanie bardziej ekskluzywny w smaku niż każdy inny. A dodatek śliwki, moim zdaniem niezbędny(...)gram mięsa z kaczki, najlepiej po ugotowanym rosole, lub kilka ugotowanych skrzydełek i nóżek- około 700 gram (mięso to jest najbardziej soczyste) 250 gram wątróbki drobiowej szklanka mleka 2 cebule 50 gram masła 1/2 gruszki 2 jaja sól pieprz 10-11 suszonych śliwek Wątróbkę myjemy i moczymy w mleku przez minimum 2 godziny. W tym czasie
Mango Papajakanapka to jest" To". 315 kcal. 0.5 szkl.ryżu 80 g. 1 szkl.mleka 0.5 % 200 ml. 1 śr.wielkości kromka bułki Graham ( 0.5 bułki Graham)30 g. pasztet drobiowy 15 g. 5 rzodkiewek 50 g. ****************************************** Ugotować ryż na mleku.Bułkę posmarować pasztetem i podać z umytymi rzodkiewkami.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiproducent w dość zawoalowany sposób mówi, że w środku możemy znaleźć mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe, oddzielone mechanicznie, oraz stabilizatory, regulatory, spulchniacze i wiele innych sztucznych substancji chemicznych, o których wiemy tylko tyle, że nie koniecznie są zdrowe. Jednak co zrobić gdy przychodzi nam ochota na pasztet? Czasem potrafi się taka przyczepić, dręczy, męczy, a my wiemy, że niezaspokojona nie odejdzie(...)ogrzać zmarzlucha po zimowym spacerze. Taki rosół koniecznie musi być ugotowany na kurze, albo na kurczaku, a tak się składa, że najszybszy pasztet robi się właśnie z kurczaka:)! Pasztet drobiowy 1 kg kurczaka (u mnie 4 ćwiartki) 40dag wątróbek drobiowych 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Mięso z kurczaka gotujemy
Zapiski Młodej ŻonyDziś coś dla fanów podrobów Pyszny, aksamitny pasztet z wątróbki drobiowej duszonej ze słodkim porto z pewnością zaspokoją wszystkich fanów wątróbek. Ja uwielbiam wszelkie podroby, a ten pasztet mnie zachwycił. Zajadałam go z karmelizowaną cebulą i muszę przyznać, że te kanapki smakowały jak z danie z wyższej półki. Ponadto, jest bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu, polecam gorąco! Scroll down(...)English Pasztet z wątróbek drobiowych z Porto (8-10 porcji) Składniki: 450 g wątróbki drobiowej, oczyszczonej z błonek i przekrojonych na 2 części 1 cebula, pokrojona w kostkę 1/2 szklanki wina Porto (lub innego słodkiego) 4 gałązki tymianku, same listki 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 4 łyżki masła 1 łyżka oleju roślinnego sól, pieprz 4 łyżki rozpuszczonego masła klarowanego (opcjonalnie
karmelowyjakiegoś czasu przygotowuję nasz ulubiony pasztet drobiowy z dodatkiem grzybów. W moim odczuciu jest jeszcze smaczniejszy. My po prostu uwielbiamy grzyby. Fajne w tym pasztecie jest to, że przygotowuje się go partiami. Już jakiś czas wcześniej odkładam czyste kawałki mięsa pozostające od obiadu. Pakuję je do worków, opisuję i zamrażam. I tak paczka do paczki i ponad kilogram zawsze
Smaczne ZdroweWielkanocne. Ja co roku szukam pomysłów na urozmaicenie świątecznego pasztetu. Coś dodaję, coś zmieniam w wypróbowanych już przepisach, by powstało coś innego w smaku.Tak też było w przypadku tego drobiowego pasztetu. Tradycyjny przepis, który od lat sprawdzony w mojej rodzinie, urozmaiciłam dodatkiem całych pieczarek. Pychota! Składniki: 1 kg udek z kurczaka 30 dag piersi z kurczaka 10 pieczarek
Z Majeczką w kuchniWędlina drobiowa z suszonymi pomidorami z szynkowara jest pyszna i zdrowa. Idealna na śniadanie czy kolację do kanapek. Od kiedy posiadam szynkowar nie kupuję już wędlin ze sklepu i wcale za nimi nie tęsknię. Takie przygotowane w domu są o wiele smaczniejsze, a przed wszystkim wolne są od wszelkich zbędnych składników, które producenci lubią dodawać do swoich wyrobów. Składniki(...)attachment_9118" align="aligncenter" width="1200"] Wędlina drobiowa z suszonymi pomidorami[/caption] Zobacz inne przepisy na domowe wyroby, które można położyć na kanapki: Domowa Wędlina Czosnkowa Na Kanapki Pasztet Drobiowy Z Żurawiną Pasta Z Boczku – Na Kanapki Pasta Na Kanapki Z Sardynkami Pieczeń Z Pieczarkami I Serem Żółtym
e-PrzepisyKulinarnePasztecik drobiowy do smarowania Dzisiaj polecam pasztecik drobiowy do smarowania z niskim indeksem glikemicznym. Pasztecik drobiowy do smarowania Składniki na ok 10 porcji: (całość 900 kcal
Pomysłowa kuchniapotraw. Dodatek sherry do potraw mięsnych czy drobiowych znacznie podnosi ich walory smakowe. Może to być dodanie niewielkiej ilość sherry do wątróbki smażonej z cebulą, do pâté z wątróbki , pasztetów drobiowych, szczególnie z kaczki czy gęsi , galantyn drobiowych . Będzie również wspaniałym składnikiem marynat do mięs lub dodatkiem do sosów, do wieprzowiny i wołowiny. Schłodzone fino będzie idealne jako aperitif
królestwo garówjuż ten pasztet. Szkoda, że zabrakło pasztetu z indyka i z naturalnym chili - o którym dowiedziałam się pierwszy raz podejmując współpracę. Producent zapewnia o tym, że jest to całkowicie drobiowy pasztet bez dodatku składników wieprzowych, barwników i konserwantów. Całkiem niezły, zwłaszcza przy cenie, lekko przekraczającej 1 zł. Produkty firmy Brześć: Ciasto też długo nie mogło czekać. Zachęcały mnie dodatki: masło
Pasja SmakuDrobiowy pasztet na delikatnej golonce z indyka, wzbogacony słodkimi, suszonymi śliwkami. Jest świetnym dodatkiem do pieczywa, dobrze kroi się na plastry i jest bardzo smaczny. Ten pasztet to pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu, więc trud przy jego przygotowaniu nie jest taki duży. 1,3 kg gotowanej golonki z indyka 300 g podgardla wieprzowego 300 g wątróbki drobiowej 1 cebula(...)wysmarować dokładnie masłem i wykładać warstwy masy, układając pomiędzy nimi połówki suszonych śliwek. Przykryć wierzch folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 45 min. Pasztet wystudzić do temperatury pokojowej, po czym wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Pieczywo , Przystawki i przekąski Tagged: bakalie , golonka , podroby
https:KKuchniaMniamprzyozdabiam natką pietruszki. Pasztet to u mnie obowiązkowa pozycja na Święta. Oczywiście nie na postną Wigilię, ale już pierwszego i drugiego dnia Świąt nie wyobrażam sobie bez niego. Dobry pasztet to nie tylko kalorie, ale i niezdrowy tłuszcz – bez boczku czy podgardla wychodzi suchy i mało aromatyczny. Można za to zrobić doskonały i wilgotny pasztet drobiowy bez dodatku tłuszczu
Poezja smakuPasztet to jedno z najbardziej tradycyjnych dań mięsnych, które cieszy się ogromną popularnością w Polsce i wielu innych krajach. To pyszne danie zwykle przygotowywane jest z mięsa wieprzowego, drobiowego lub cielęcego, ale można także wykorzystać inne rodzaje mięsa, w zależności od preferencji smakowych. Jest to danie, które może być podawane na wiele sposobów – jako
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!domowy Domowy pasztet to świetna alternatywa dla wędlin kupowanych w sklepie. Swojego rodzaju odskocznia i z pewnością świetny recykling, bo właśnie przy pasztetach można zdziałać w tym temacie cuda. Pasztet drobiowy z gotowanego mięsa nie wymaga pieczenia. Nawet bez tego jest gęsty, pysznie kremowy, wprost doskonały. Ja bardzo lubiłam małe paszteciki, z tego co pamiętam najbardziej odpowiadał mi pasztet pomidorowy
MamaOskarka