świętach", a w nim pomysły na lżejsze dania świąteczne. Wśród pomysłów Konrad Gaca przedstawił przepisy m.in. na: karpia z pistacjami i pomarańczowymi buraczkami, razowe kluski z makiem czy pasztet drobiowy z kaszą jaglaną i żurawiną. Co ciekawe, znajdziemy tam też przepisy fit na niezbyt odległą czasowo Wielkanoc (wiadomo, że szybko zleci). "Kuchnia Fit" podzielona jest na 6 rozdziałów wypełnionych
Pasja Smakuoraz mięso kurczaka. Zwykle podajemy rosół z makaronem, są to cienkie nitki. Na pozostałe warzywa oraz ugotowane mięso znalazłam idealny sposób by nic się nie zmarnowało. Postanowiłam zrobić pyszny pasztet drobiowy z warzywami i kminkiem. Ale o tym w następnym poście... Smacznego
Mango PapajaPasztet jest bardzo delikatny, aczkolwiek z wyczuwalną nutą goryczki. Aby tę goryczkę złagodzić dodałam do pasztetu majonez. Wyszedł bardzo smaczny. A inspiracja był przepis Roberta Makłowicza . Składniki: 1 kg wątróbek drobiowych 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 kostki masła 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki majonezu sól pieprz tymianek Wykonanie: Wątróbki smażę na maśle, porcjami
Bea(u)ty kitchenprzepisy na pasztety: Pasztet mięsny z żurawiną Terrina z wątróbką cielęcą po wenecku Pasztet mięsny II Pate z wątróbki z dzika Pasztet z dzika Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Pasztet mięsny ze śliwkami Proporcje na 3 keksówki Składniki: 500 g łopatki wieprzowej 400 g pachwiny wieprzowej 500 g piersi drobiowej 400 g wątróbki wieprzowej 2 cebule 4 listki laurowe(...)bardzo dokładnie mieszamy, Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Aluminiowe foremki wypełniamy do połowy mięsem, na środku wzdłuż foremki wciskamy suszone śliwki, wykładamy kolejną porcję mięsa i wyrównujemy łyżką. Pasztety pieczemy około 50 minut
Kulinarne przygody GatityPasztet z wątróbki drobiowej , a raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej , nie wymagający pieczenia i idealnie nadający się do kanapek ;-) Składniki Wątróbka drobiowa 500g Marchew 4 marchewki Cebula 1 duża Masło The post Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojebazarku mamy swoją ulubioną budkę z mięsem oraz wiejskimi wędlinami, gdzie kupujemy wyborny pasztet. Tej „zimy” nie zawsze chciało nam się specjalnie po niego wychodzić, dlatego zaczęliśmy piec własny, domowy pasztet. Dużą zaletą jest to, że można go za każdym razem inaczej doprawić lub nieco zmienić proporcje składników i w ten sposób nigdy się nie znudzi. Na dodatek po gotowaniu(...)pyszny rosół lub zachować go do ugotowania innych zup i potraw. Same plusy. Składniki 500 g wołowej porcji rosołowej 500 g łopatki wieprzowej 400 g surowego boczku 500 g drobiowej wątróbki 3 duże cebule 4 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 3 owoce jałowca 6 jajek 1 czerstwa bułka 1 szklanka wywaru z gotowania mięsa 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
niecodziennikparyMiałam na taki pasztet ochotę więc zrobiłam :) Inny przepis na mój pasztet, lekki drobiowy tutaj :), a na pasztet roślinny tutaj :) Świetne, domowej roboty, pasztetowe dodatki na kanapki. Ważna wskazówka! Jeśli po ugotowaniu soczewicy nie odciśniecie jej dobrze z wody, a jajka w rozmiarze L dacie dwa - to pasztet będzie do smarowania, a nie do pokrojenia w plastry. Dlatego proponuję
Szczęśliwa kuchniaMiałam na taki pasztet ochotę więc zrobiłam :) Inny przepis na mój pasztet, lekki drobiowy tutaj :), a na pasztet roślinny tutaj :) Świetne, domowej roboty, pasztetowe dodatki na kanapki. Ważna wskazówka! Jeśli po ugotowaniu soczewicy nie odciśniecie jej dobrze z wody, a jajka w rozmiarze L dacie dwa - to pasztet będzie do smarowania, a nie do pokrojenia w plastry. Dlatego proponuję
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comEfektowne danie główne na specjalną okazję, czyli Beef Wellington jest to polędwica wołowa zapiekana w cieście francuskim. Dodatkowo między ciastem a mięsem znajduje się warstwa pasztetu z wątróbek drobiowych oraz duszonych na maśle borowików.Składniki:1/2 kg polędwicy wołowej1 płat gotowego ciasta francuskiego200 g borowików200 g pasztetu z wątróbek drobiowychgarść posiekanej natki pietruszki1 jajo1 cebula3 łyżki oleju2 łyżki masłasól, pieprzNa
wyzwania kuchennekupię pasztetu w sklepie :) smak jest lekko pikantny ,pachnie przyprawami w całym domu :) nie wymaga smarowania masłem bo nie jest suchy :) Polecam spróbować :) najlepiej smakuje z bułeczkami własnej roboty ....np tymi z przedziałkiem Składniki : - 800 g mięsa z kurczaka ,najlepiej nóżki bo mają lepszy smak od piersi ( waga już po ugotowaniu i obraniu ) - 250 g wątróbki drobiowej - 1pietruszka - 1/4 średniego(...)liście laurowe - 2 ziarenka ziela angielskiego - 1/2 łyżeczki majeranku - 1/2 łyżeczki tymianku - 2 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku Sposób wykonania : Do garnka w wodą wrzucić mięso drobiowe ,warzywa, ziele ,liście laurowe i lekko posolić ,gotować na wolnym ogniu ok 2 godzin . Wrzucić wątróbkę i gotować jeszcze pół godziny ,wystudzić i obrać mięso z kości . Zmielić wszystko dwa razy
Wypieki ReneSprawdź jak zrobić pyszny domowy pasztet wieprzowo-drobiowy. Idealny na święta i inne rodzinne uroczystości. Składniki: 4 ćwiartki kurczaka 70 dag podgardla 30 dag wątróbki drobiowej 50 dag marchwi 2 pietruszki por pół selera cebula 8 jajek natka pietruszki 2 kajzerki Sposób przygotowania: Wszystko gotujemy na 10 minut przed wrzucamy wątróbkę. Ostudzić i zmielić. W rosole namoczyć bułki dodać przyprawy(...)przyprawach gotować. Piec tak 1.5 godz w temperaturze 180 góra dół. Warzyw można mniej dać chodzi o marchew. Dolewamy rosół żeby wyrobić mięso. Autor przepisu: Bożena Piotrowska Artykuł Pasztet wieprzowo-drobiowy pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyBardzo prosty do zrobienia pasztet do smarowania. Gotowany z mięsa wieprzowego. Fantastyczny na kanapki ;-) Polecam również jeszcze szybszy i super smaczny pasztet z wątróbki drobiowej . Dla miłośników pasztetów warzywnych idealny będzie pasztet gryczany do smarowania . Łączny czas przygotowywania: około 4 h Ilość porcji: 2,2 kg pasztetu
AniaGotuje.plŚwięta bez domowego pasztetu to jak oktoberfest bez piwa. A nic nam nie zastąpi dobrego domowego pasztetu, zrobionego z myślą o śniadaniu świątecznym dla najbliższych. Ten
Bernika - moj kulinarny pamietnikKlasyka francuskiej kuchni, czyli pasztet z wątróbek drobiowych z pistacjami. To idealna przekąska, potrawa na kolacje czy przyjęcie, której przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a składniki nie są skomplikowane i poza masłem, towarem już prawie luksusowym, też nie są drogie. Smak pâté dopełniają słone pistacje, dzięki czemu pasztet smakuje wyjątkowo szczególnie z dodatkiem chrupiącej bagietki i kieliszka wina. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik