pasztet drobiowy - 689 przepisów (strona:19/46)

Cudowny domowy pasztet 174

Przepis idealny. Pasztet wyśmienity. Robię go od wielu lat i 2 przygotowane keksówki znikają w mgnieniu oka. Wiem, co jem, wiem czym karmię swoją rodzinę. Pasztet można zrobić z szybki, schabu, karkówki, mięsa drobiowego. Tak na prawdę sami decydujemy jakie mięso się w nim znajdzie. Ważne by nie było go więcej niż 2 kg (łącznie – połączonych mięs(...)kolejno na sito. Mielę 2 razy w maszynce do mielenia. Do masy dodaję jajka i przyprawy. Mieszam. Przekładam do 2 keksówek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą. Na wierzch pasztety posypuję bułkę tartą- żeby wierzch się nie przypalił. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Należy pilnować pasztetu, bo może się okazać że powinien siedzieć krócej. Obserwujmy czy się nie rumieni

MojaQchnia.pl
Pasztet z indyka 77

Dzisiaj polecam zapiekany pasztet z indyka. Składniki 700 g fileta z indyka 200 g wątróbek drobiowych 3 jajka 2 bułki 2-3 marchewki szklanka mleka liść laurowy ziele angielskie sól pieprz gałka muszkatołowa Dzisiaj polecam pieczony pasztet z indyka. Wykonanie Wątróbki dokładnie oczyścić i ugotować. Filet pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości z marchewką, liściem laurowym i zielem

Pomysłowa kuchnia
Domowy pasztet, wykonanie w thermomix i nie tylko 188

Postanowiłam zrobić pasztet tym razem z szynki, boczku i wątróbki ,oczywiście. Bardzo dobrze się smaruje i smakuje. Wiem co jem i radość że zrobiłam sama Wywaru

Kuchnia Pokoleń
domowy pasztet wieprzowo-drobiowy... 178

Składniki: łopatka wieprzowa bez kości 1 kg, smalec 1/2 kostki, wątróbka drobiowa 3/4 kg, cebula 4 sztuki, bułka paryska 4 kromki, przyprawa do pasztetu 1 opakowanie, jajka 4 sztuki "L", majeranek 2 łyżki, papryka ostra 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżka, bułka tarta 5-6 łyżek, woda 1 szklanka, liście laurowe - ile potrzeba wątróbki opłukać, oczyścić z błonek, łopatkę opłukaną

W Mojej Kuchni Lubię
Kiełbasa ze słoika 1125

ściankach, aby ją łatwiej można wyciągać ze słoika. A to inne nasze przepisy na domowe wędliny ze słoika, co wybieracie? łopatka mielona ze słoika wędlina drobiowa ze słoika Kiełbasa słoikowa Karkówka ze słoika pasztet do słoika Najlepsza kiełbasa ze słoika, przepis. Kiełbasa ze słoika składniki: 1,5 kg mięsa z boczku wieprzowego 4 ząbki czosnku 25 g soli peklowej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Męczy Cię senność, zmęczenie, apatia, brak koncentracji? Może masz niedobór żelaza w diecie. 184

tutaj naszym sprzymierzeńcem - znacznie obniży nam dostępność żelaza! Produkty zwierzęce (żelazo hemowe najlepiej przyswajalne) Zawartość żelaza [mg/100 g] Jaja kurze 2,2 Wątroba 9,4 (drobiowa) 18,7 (wieprzowa) Polędwica wołowa 2,3 Pasztet, wątrobianka, pasztetowa, kiszka krwista 5,0-16,9 Żółtko jaja 7,2 Sardynka 1,4 Produkty roślinne (żelazo w nich zawarte jest gorzej przyswajane, zawierają także

Powiedz dietom nie
Łopatka mielona ze słoika 2731

Łopatka mielona ze słoika to kolejny mój przepis na domową wędlinę. Na blogu znajdziecie przepisy na wędliny ze słoików: wędlina drobiowa ze słoika Kiełbasa słoikowa Karkówka ze słoika pasztet do słoika Po wystudzeniu w słoiku z łopatką tworzy się galaretka, która otacza mięso, a na powierzchni tworzy się cienka warstwa smalcu. Taka mielona łopatka jest idealna po pokrojeniu jako obkład

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet drobiowy z żurawiną 144

zachęcam do przygotowania świątecznego pasztetu - wraz z dodatkiem żurawiny i płatków migdałowych. Pasztet jest bardzo smaczny, łatwy do przygotowania - zasmakuje osobom, które lubią połączenie mięsa i owoców 😀 Składniki na 2 małe keksówki: 0,5 kg udek z kurczaka bez skóry i kości 0,25 kg wątróbki drobiowej 1,5 l wody + 4 łyżeczki domowej wegety 1 kajzerka 2 jajka(...)Ponownie całość zblendować. Musi powstać gładka masa (bez grudek!). Na sam koniec, wsypać suszoną żurawinę i za pomocą łyżki całość dokładnie wymieszać. Do dwóch keksówek przełożyć przygotowaną masę. Wierzch pasztetu posmarować żółtkiem (należy go roztrzepać w 1 łyżce mleka) i posypać płatkami migdałowymi. Piec około 60 minut w 180 ºC  (bez przykrycia). Po upieczeniu wstawić do lodówki. Kroić

Ugotować
Wątróbka drobiowa z pieczarkami. 70

Wątróbka drobiowa z pieczarkami. Jest to super pyszny przepis na wątróbkę drobiową z pieczarkami i cebulą z dodatkiem pysznego sosu . W krótkim czasie możemy cieszyć się smacznym i pysznym obiad . Tak więc wątróbka drobiowa z cebulką i pieczarkami to kolejny zdrowy i pożywny posiłek dla całej rodziny. Podajemy ją z chrupiącym chlebkiem albo ziemniakami . Wątróbka jest bogata w składniki odżywcze(...)Wątróbka ma szczególny smak, należy do tej kategorii potraw co albo głęboko kochamy albo głęboko nienawidzimy. Jest jeszcze procent osób, którze znajdują się pośrodku, jedzą pasztet ale nie skuszą się na smażoną wątróbkę. WĄTRÓBKA DROBIOWA Z PIECZARKAMI! The post Wątróbka drobiowa z pieczarkami. appeared first on Zdrowy Styl Życia Joanny

Zdrowy Styl Joanny
PASZTET MIĘSNY Z WARZYWAMI 124

PASZTET MIĘSNY Z WARZYWAMISkładniki:- 2kg karczku- 300g wątróbki drobiowej- 4 jajka- 4 marchewki- 3 pietruszki- 1 mały seler- 5 cebul- 6 ząbków czosnku- 2 kostki rosołowe- 3 łyżeczki gałki muszkatałowej- 10 ziaren ziela angielskiego- 7 liści laurowych- 6 łyżek bułki tartej- 3 łyżki kaszy manny- 1 łyżka masła- sól- pieprz- przyprawa "kucharek"- słoik żurawinySposób przygotowania:Karczek włóż do pierwszego(...)łyżki kaszy manny, sól, pieprz oraz przyprawę "kucharek". Następnie wyciskamy praską nasz czosnek i całość dokładnie mieszamy. Formę smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Nagrzewamy piekarnik i pieczemy nasz pasztet przez 180 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, w tym czasie nasz pasztet zrobi się rumiany i stały. Gotowy pasztet podajemy z żurawiną. Smacznego

Mentor Smaku
Pasztet z wątróbki z karmelizowanymi jabłkami 160

pieczenia, a smakuje wybornie. Karmelizowane na maśle jabłka to pomysł, który zaciągnęłam z Masterchefa – nie tylko świetnie pasują, ale także urozmaicają strukturę aksamitnego pate. Pasztet z wątróbki z karmelizowanymi jabłkami: 500 g wątróbek drobiowych 120 g masła dobrej jakości (użyłam Kerrygold) 4 cebule szalotki 4 łyżki koniaku 2 średnie jabłka 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku sól morska świeżo(...)mielony pieprz Przybranie: 1 jabłko 1 łyżka cukru trzcinowego 20 g masła dobrej jakości (użyłam Kerrygold) żurawina listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 g wątróbek drobiowych 120 g masła dobrej jakości (użyłam Kerrygold) 4 cebule szalotki 4 łyżki koniaku 2 średnie jabłka 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku sól morska świeżo mielony pieprz 1 jabłko 1 łyżka

Poezja smaku
Pasztet z królika 182

smaku, lekkostrawny, pyszny – idealny na kanapki lub na zimną płytę wędlin na świąteczny stół. PRZEPIS NA PASZTET Z KRÓLIKA Składniki na pasztet z królika: 1 królik (ok 1,5-2kg) 300g wątróbki drobiowej 1 kg surowego boczku wieprzowego 2 bułki kajzerki 1 marchewka 1 korzeń pietruszki sól pieprz 2 liście laurowe 10 szt ziela angielskiego 5 jajek

Dorota Smakuje
PASZTET WIEPRZOWY 118

Przepis z gazety.  Pasztet bardzo smaczny.  Składniki: 60 dag wieprzowiny 25 dag wątróbek drobiowych 20 dag słoniny 3 jajka przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie,sól, pieprz, gałka muszkatołowa (1/2 łyżeczki) dodatkowo: bułka tarta i masło Sposób wykonania: Wieprzowinę ugotować z przyprawami. W rondelku na maśle zeszklić pokrojoną w grube plastry cebulę, dodać pokrojoną słoninę( 15 dag ), dusić przez(...)dodać wątróbki i ugotowaną wieprzowinę podlać szklanką wywaru ( z gotowania mięsa ), gotować przez 5 minut. Schłodzić, zmielić - 3 razy. doprawić do smaku, wbić jajka i dokładnie wymieszać. Formę do pasztetu posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć cienkie plastry pozostałej słoniny na dno formy, napełnić masą. Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut, przykryte folią

Darcia w kuchni
Kolorowy domowy pasztet z groszku i szynki 103

Prosty w przygotowaniu, pyszny i bardzo efektowny :) Tak przyrządzony pasztet skusi nawet największego niejadka ! :) Składniki: 30 dag szynki drobiowej 60 dag zielonego groszku (może być mrożony) ¼ kostki masła 3 łyżki mąki 1 szklanka mleka 1 bułka 4 jajka sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Bułkę namoczyć w odrobinie mleka, następnie odcisnąć i zmielić razem z szynka.  Stopić

Tradycyjna Kuchnia
Pasztet Wielkanocny z jajkiem 184

Wielkanoc. Przepis prosty, ale jakże smaczny. Z podanej ilości składników wyszły mi dwie foremki, z tym, że tę drugą zrobiłam bez jajka, żeby pasztet mógł dłużej postać w lodówce. Składniki: 400 g wątróbki drobiowe j 300 g łopatki wieprzowej 1 średnia bułka pszenna 2 jajka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 sproszkowane listki laurowe 1/2 łyżeczki majeranku sól(...)Dodać do wątróbki. Wbić jajka, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. 2 prostokątne foremki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do jednej na dno wyłożyć około 3 cm masy na pasztet i ułożyć jajka, przykryć górną warstwą, tak, aby jajka były zakryte, a nad nimi było też około 3 cm mięsnej masy. Pozostałą część umieścić w drugiej foremce. Piec w piekarniku

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania