Pasztet z królika

Pasztet z królika

Pasztet z królika

Przepis na : śniadanie

W Święta Wielkanocne nie może zabraknąć oczywiście domowego pasztety. Naszym faworytem jest oczywiście ten z królika. Jest przepyszny! A na Waszych stołach zagości świeżo pieczony domowych pasztet z królika? Czas wykonania: 1 h 30 min – 2 h   Ilość porcji: 2 foremki (około 20 kawałków) Składniki: 1 kg tuszy z królika 360 g boczku 250 g wątróbki z królika lub drobiowej 1 duża cebula 2 marchewki 2 pietruszki 4 jajka 1 l wody liść laurowy 3 – 4 ziarenka ziela angielskiego sól pieprz Przytogowanie : Królika... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.