pasztet drobiowy - 718 przepisów (strona:28/48)

Pasztet gryczany 208

Przedstawiam Wam mój pierwszy w życiu samodzielnie przygotowany pasztet :) Z dodatkiem zdrowej kaszy gryczanej, którą bardzo lubię. Wyszło pysznie :) Składniki na keksówkę 25x10cm: z przepisu Lepszy Smak 100 g kaszy gryczanej ugotowanej na sypko (na bulionie warzywnym) 3 łyżki surowej kaszy gryczanej 4 podudzia  1 marchewka 1 pietruszka 8 pieczarek 1/2 selera 1 cebula 4 ząbki czosnku 1/3 szklanki(...)smaku. Upieczone mięso oddzielić od kości i razem z warzywami zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa. Masę warzywno-drobiową wymieszać z ugotowaną kaszą gryczaną, kaszą surową, jajkiem. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć pasztet. Piec w 180 stopniach przez godzinę. Wystudzić. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Pasztetowa wędzona 167

kurczak ok 1500g 700-800 g łopatki wieprzowej 400 g wątróbki drobiowej 2 marchewki 1 cebula kawałek selera pietruszka ziele angielskie listek laurowy sól pieprz pieprz czarny 1 szkl kaszy manny majeranek jelita wołowe do nadziewania sznurek wędzarniczy Kurczaka i mięso myjemy, razem z warzywami nastawiamy jak na rosół i na wolnym ogniu gotujemy aż do miękkości. Pod koniec(...)wodzie i nadziewamy przy pomocy samego lejka, zawiązujemy dokładnie.  Parzymy kiełbaski w 80 st przez ok 50 min. Osuszamy i wędzimy ok 5 godzin w temp 60 st. Pasztetem można napełnić słoiki i pasteryzować 45 min w szybkowarze

Gotowanie jest łatwe
Smakowity pasztet z kruszonką pistacjową 138

będzie! Do tego prosty w przygotowaniu i co najważniejsze nie trzeba go piec. Przepis na ten pasztet bierze udział w konkursie SMAKOWITA PAJDA TO KULINARNA FRAJDA! , którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda. Składniki :* 35 dag wątróbki drobiowej* 60 dag uda z indyka* 35 dag mięsa gulaszowego z indyka  * cebula* 2 ząbki czosnku(...)rozmaryn, gałka muszkatołowa * garść pistacji Przygotowanie :Mięso z indyka podzielić na małe kawałki, obsmażyć na roślinnym smalczyku Smakowita Pajda. Dodać obrane i pokrojone warzywa. Zalać bulionem warzywnym bądź drobiowym i dusić do miękkości. Na patelni rozgrzać łyżkę Smakowitej Pajdy z ziołami ogrodowymi, dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek. Podlać trochę wodą i dusić do miękkości. Mięso zmielić

Magiczne Życie Marty
Pasztet z kaczki z galaretką winno-żurawinową 192

wypróbowania tego pasztetu. Jest o wiele lepszy niż te sklepowe, a jego przygotowanie wcale nie jest trudne 😉 Pasztet z kaczki z galaretką winno-żurawinową Składniki: kaczka o wadze około 1,5 – 2 kg 200 g wątróbki drobiowej 100 ml czerwonego wina wytrawnego 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1/4 średniego korzenia selera 1 jajko 1 średnia czerstwa bułka 2 ząbki(...)bułkę. Do powstałej masy dodajemy jajka, majeranek, ostrą i słodką paprykę, pieprz i solimy. Całość dokładnie wyrabiamy, aż składniki dobrze się połączą. Foremki dokładnie smarujemy smalcem i nakładamy pasztet mniej więcej do 3/4 wysokości formy (zostawiamy miejsce na galaretkę). Pieczemy w 160°C przez około 50 minut. Gotowy powinien delikatnie odchodzić od brzegów. Pozostawiamy go do całkowitego wystudzenia. Do garnka

PatiGotuje
Pasztet z wołowiną 270

golonek indyka wzbogacony mięsem wołowym. Bardzo smaczny dodatek do pieczywa, który idealnie smakuje np z konfiturą żurawinową. Takiego pasztetu nie może zabraknąć wśród wędlin przygotowanych na święta. 1 kg gotowanej golonki z indyka 400 g łopatki wołowej 300 g wątróbki drobiowej 1 cebula 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 czerstwa bułka kajzerka mleko do namoczenia bułki 2 jajka(...)również wątróbkę z cebulą i odciśniętą bułkę. Do masy wbić jajka, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Keksówkę (11 x 24 cm) nasmarować masłem i nałożyć pasztet. Wierzch przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 50 min. Wystudzony pasztet podawać np z dodatkiem konfitury żurawinowej. Smacznego :) Przy pieczeniu pasztetu przyda się

https:KKuchniaMniam
Świąteczny Pasztet 1044

Świąteczny Pasztet Przepyszny pasztet, którym możemy obłożyć kanapki. Pasztet, który może podać na świąteczne śniadanie. Składniki: ·        30 dag szynki wieprzowej ·        20 dag boczku surowego ·        2 udka z kurczaka ·        30 dag wątroby drobiowej(...)podłużną, prostokątną formę i pieczemy w piekarniku, aż będzie suchy. Najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem, ja piekłam 45 minut w 180 stopniach C. 8.   Po upieczeniu studzimy. 9.   Pasztet gotowy. 10.       Smacznego

Kulinarna Chwila
Terrina drobiowa z pieczarkami 76

zwykle przed świętami przepis na pieczone mięsko. Tym razem domowa terrina z kurczaka. Terrina to taki rodzaj pieczeni czy pasztetu pieczonego w kąpieli wodnej. Jest soczysta, smaczna i do tego bardzo ładnie prezentuje się na świątecznych półmiskach. TERRINA DROBIOWA Z PIECZARKAMI Składniki: 750 g filetu z kurczaka 100 g pieczarek 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 2 białka 200 ml śmietany

Bon appetit mon amie
Pasztet mięsny z domową ćwikłą 185

świąt po jedzeniu stosuje Espumisan Max - wyrób medyczny CE, który skutecznie zmniejsza wzdęcia oraz uczucie ucisku i pełności w brzuchu. PASZTET z MIĘSA Składniki: 270 g łopatki wieprzowej 270 g boczku 250 g piersi z kurczaka 250 g wątróbki drobiowej 250 g wołowiny 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 4 liście laurowe 2 cebule 5 łyżek bułki tartej

Bon appetit mon amie
Pasztet domowy a'la wątróbka. 155

Składniki : 2 kg mięsa wieprzowego  ( łopatka,karkówka ) 60 dkg wątroby drobiowej 4 średnie cebule 3 całe jajka 1 łyżeczka solanki (rodzaj soli do wyrobów wędliniarskich

Przepisy i porady kulinarne
PASZTET WIELKANOCNY 197

Przepyszny domowy pasztet, z różnych gatunków mięsa  oraz warzyw, idealnie wpisuje się w tradycyjne   potrawy Wielkanocne SKŁADNIKI 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg wątróbki drobiowej 1 kg karkówki, 4 marchewki 3 pietruszki 1/2 średniego selera 5 średnich cebul 6  jajek czerstwa 10 ziarenek  ziela angielskiego 10 ziarenek  pieprzu kilka   liści   laurowych 4 łyżki(...)pieprz do smaku. Całość wymieszać. Do masy pasztetowej wlewać stopniowo wywar z gotowania mięsa (około 3/4 litr) i dalej mieszać. Białka ubić na sztywną pianę,   dodać do pasztetu i delikatnie wymieszać. Foremki wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do foremek wyłożyć pasztet. Pasztet piec w nagrzanym do 180 C piekarniku przez około 90 minut

RAROSSA
Pasztet z królika z marmoladą z czerwonej cebuli 183

zdrowe. Pomyślcie co jada świnka a co króliczek ?Już raz podawałam na swoim blogu przepis na pasztet. Tym razem przygotowałam go z marmoladą z czerwonej cebuli.Składniki:mięso z 1 królika u mnie 1,5 kgpół kilograma surowego boczkupół kilograma słoninypół kilograma drobiowej wątróbkiplus podroby z królikawłoszczyzna na rosółprzypalona cebula3- ziele angielskie2 -liście laurowe sól, pieprz2 jajkagałka muszkatołowa(...)około godzinie) wylewamy wodę i wstawiamy mięso na ogień w drugiej wodzie. Do niej dodajemy włoszczyznę i ziele angielskie oraz liścia laurowe a także przypaloną cebulę oraz dodajemy drobiową wątróbkę i podroby królika. Gotujemy wszystko aż do miękkości mięsa, podrobów i włoszczyzny. W między czasie gotujemy boczek do miękkości ale w osobnym garnku. Gdy mięso z królika i podroby będą

Bon Appetit Małgorzaty
Domowy pasztet z pieczarkami 192

niezłe – czy z konfiturą z figi czy żurawiną (jeżeli nie jedliście takiego połączenia, spróbujcie!). Przepis na pasztet z pieczarkami Drukuj przepis Porcji: 1 keksówka Czas gotowania: 2 godziny Składniki 350 g piersi z kurczaka 250 g boczku 200 g wątróbki drobiowej 100 g pieczarek 100 g cebuli 80 g bułki tartej 2 łyżki oleju 2 jajka pieprz i sól(...)razem z wątróbką. 5 Gdy wszystkie składniki mamy gotowe, przekładamy je do naczynia. Całość miksujemy na gładką masę, bądź mielimy przez maszynkę. 6 Do masy dodajemy (cały czas wyrabiając pasztet) bułkę tartą, 2-3 łyżki wywaru z mięsa, vegetę oraz sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Na koniec dodajemy jajka i dokładnie wyrabiamy. 7 Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia Bazylii
Pasztet z dziczyzny, pasztet z sarniny 256

miesięcy, ale warto poczekać, bo jedząc dziczyznę macie pewność, że to mięso najwyższej jakości. Idealnym dodatkiem do pasztetu z sarniny jest żurawina lub grzyby po węgiersku. Składniki: 2 kg dziczyzny  1/2 kg słoniny 1 kg tłustego wędzonego podgardla 1/2 kg wątróbek drobiowych 3-4 ząbki czosnku 3 łyżeczki suszonego majeranku gałka muszkatołowa świeżo starta 2 jaja pieprz  sól(...)Połowę słoniny topimy na patelni i na powstałym tłuszczu obsmażamy pokrojone w plastry podgardle, a następnie wątróbkę oraz ząbki czosnku. Odstawiamy wszystko do wystudzenia. Pozostały tłuszcz dodajemy do pasztetu. 3. Przestudzone mięso, wątróbkę oraz plastry plastry podgardla mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa. Do powstałej masy dodajemy jaja, majeranek, pieprz, gałkę muszkatołową, resztę tłuszczu ze smażenia i sól jeśli jest

Apetyczna babeczka
Lekki pasztet drobiowy 338

internecie i robiłam z niego pasztet już wiele razy. Receptura jest sprawdzona, więc polecam z czystym sumieniem.  Pasztet jest lekki i nie zawiera tłuszczu dlatego nadaje się dla osób dbających o figurę lub odchudzających się. Składniki: 300 g wątróbki drobiowej 500 g mięsa drobiowego (ja tym razem użyłam piersi z kurczaka ale może być indyk) 1 łyżeczka gałki(...)wylewa" się sok z mięsa, to dopiekam obserwując czy sok przestał "kipieć" - wówczas wyłączam piecyk Wyjąć blaszkę z piekarnika i odkroić mięso od brzegów. Zostawić do wystygnięcia - ja studzę pasztet na kratce nad zlewem Można podawać w plastrach na półmisku jako przekąskę z sosami. Ja najbardziej lubię do kanapek z ogórkiem kiszonym: ) Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
PASZTET DOMOWY Z KACZKI Z ŻURAWINĄ - kremowy i aromatyczny 183

ziarenek ziela angielskiego i goździków 2-3 listki laurowe 200g wątróbki cielęcej lub drobiowej niecałe pół szklanki słodkiego czerwonego wina 3 łyżki tartej bułki 3 jajka - z białek ubijamy pianę 50ml brandy (ewentualnie) 1/2 szklanki suszonej żurawiny cienkie plasterki boczku do obłożenia formy i wierzchu pasztetu sól, pieprz, mielony imbir, gałka muszkatołowa do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Kacze udka rumienimy

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania