pasztet drobiowy - 718 przepisów (strona:5/48)

Domowe wędliny na Wielkanoc 42

pieczony w piwie imbirowym Schab pieczony – domowa wędlina Schab pieczony w ziołach po włosku Pieczony schab cynamonowy Cielęcina pieczona Boczek pieczony w miodzie Boczek pieczony Pasztet mięsny Pasztet – najlepszy Pasztet – przepis Delikatny pasztet drobiowy Pasztet z królika domowy Pasztet z kaczki Pasztet w boczku Indyk w galarecie malaga Pasztet z wątróbek gęsich z galaretką jabłkową i trawą żubrową Pasztet wieprzowy

Dorota Smakuje
Pasztet z wątróbek z morelami 179

Pasztet z drobiowych wątróbek przygotowywałam podobnie jak Pâté z drobiowych wątróbek i pasztet z wątróbek z żurawiną. Smaki paszteciku z drobiowych wątróbek można wzbogacać na różne sposoby. Tym razem polecam zrobić roladki z siekanymi suszonymi morelami. Wątróbki przed smażeniem moczymy w mleku aby stały się bardziej delikatne. Przepis na pasztet z wątróbek z morelami  jest nie tylko łatwy w przygotowaniu(...)prostu bardziej kremowy. Ja wstawiłam pasztet na całą noc do lodówki, aby miał bardziej zwarta konsystencję. Przepis na Pasztet z wątróbek z morelami jest godny polecenia! Ten pasztet z drobiowych wątróbek przyrządza się na jednej patelni z  masłem, oraz z alkoholem, np. brandy, gdyż alkohol nadaje głębszego posmaku tej  potrawie. 250 g wątróbek drobiowych 50 g masła 1 mała cebula

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 157

Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką Przepis na gładki , aksamitny pasztet z dodatkiem , drobiowych wątróbek . Jest pyszny , doskonały na kolację , czy śniadanie . W zasadzie na każdą okazję , a jaki zapach roztacza wokół po wyjęciu z piekarnika..jak nic na świecie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Do tego chlebuś z chrupiącą skórką i..mniam..po prostu " class(...)temperaturze 160 C około godzinki ( w zależności od głębokości formy -im głębsza , tym dłużej ) . Wyjmujemy po ostygnięciu , a kroimy po schłodzeniu w lodówce Smacznego !   Post Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pasztet z marchewki i soczewicy 244

Tym razem przygotujemy pasztet z marchewki i soczewicy z dodatkiem kaszy jaglanej i ciecierzycy. To danie nie tylko dla wegetarian. Jestem przekonany, że zasmakuje także wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krokiety z pasztetem 308

jeszcze w ten sam dzień musiałam dorabiac kolejne porcje a domownicy wołali o dokładkę!Krokiety na stałe wchodzą do mojego menu!Chrupiące krokiety obficie wypełnione farszem zrobiony z pieczonego drobiowego pasztetu , tartej marchewki , smażonej cebulki i ulubionych przypraw – niebo w gębie !Spróbujcie!   SKŁADNIKI :NALEŚNIKI :** Mąka – 1 szkl** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka** mleko – ok. 2 szkl** jajko – 2 szt** sól(...)szczypta** olej – 70 mlFARSZ:** drobiowy pieczone pasztet – 300 g** marchew – 2 szt** duża cebula – 1 szt** sól , pieprz , paprykaDODATKOWO :** bułka tarta do panierowania** jajko do panierowania** olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :NALEŚNIKI :Składniki na naleśniki dokładnie razem mieszamy , odstawiamy na 10 minut , a następnie smażymy duże , średniej grubości naleśniki.Odstawiamy w ciepłe miejsce.FARSZ :Cebulę drobno siekamy , podsmażamy na odrobinie

Ostra na Słodko
Pasztet z mięsa mieszanego 295

więcej wątróbki. Czy wolisz aby to był miękki pasztet do smarowania, czy bardziej twardy do krojenia? Jak zrobić pyszny, prosty pasztet domowy, zapraszam na ciąg dalszy. Sprawdzony przepis na domowy pasztet z mięsa mieszanego Klasyczny pasztet pieczony swój wyjątkowy smak zawdzięcza mieszaniu różnych gatunków mięs. Delikatność pasztety domowego to mięso drobiowe, bardziej wyraziste jest mięso wieprzowe i tradycyjnie wątróbka(...)większą ilość tłuszczu, to będzie cięższy wariant pasztetu i lżejszy z dużą ilością gotowanych warzyw. Pasztet drobiowo – wieprzowy pieczony z mięsa i warzyw z rosołu, oraz gotowanej wieprzowiny. Pamiętaj, że mielimy tylko chłodne lub wręcz zimne mięso, nigdy gorącego! Zapraszam 🙂           Pasztet z mięsa mieszanego wieprzowo – drobiowego przepis łopatka wieprzowa 1 kg mięso gotowane

Dieta moja pasja
pasztet drobiowy z żurawiną 171

Zachęcona powodzeniem, jakim cieszy się w mojej rodzinie drobiowy pasztet bez pieczenia , postanowiłam nieco poeksperymentować i wzbogacić go o suszoną żurawinę. Muszę przyznać, że i tym razem się nie zawiodłam - pasztet wyszedł bardzo smaczny, dodatek żurawiny okazał się bardzo atrakcyjnym urozmaiceniem. Polecam Wam ten przepis, ponieważ pasztet bez pieczenia jest niekłopotliwy w przygotowaniu, dobrze trzyma formę podczas krojenia, a jednocześnie

babka w formie
Pasztet z kurczaka z żurawinami 176

gotowego. Uważam, że najlepsze są domowe. Nie ma przy nich dużo pracy a efekt... Pasztety można zrobić różne. Każdy w innym smaku. Upiekłam pasztet z różnych rodzajów mięsa, pasztet drobiowy , oraz pasztet jarski z jajkiem . Dzisiaj mam dla Was przepis na pasztet z kurczaka z żurawinami. Łatwy do zrobienia, bez kłopotu. Wspaniały, wyrazisty w smaku i ...jakże

Kuchnia u Krysi
#2 Pasztet drobiowy - smarowidło do chleba bez konserwantów ;) 127

poprzednim poście zagościła świnka morska... Ekhmm.. Teraz mamy pasztet. Spokojnie, pasztecik drobiowy, kurzo-indyczy ;). Lubię drobiowe pasztety do smarowania, ale odkąd zaczęłam wnikliwie wczytywać się w ich składy - przestałam je kupować. Mięsa w nich mało co, masa soli  właściwie nie chcę wiedzieć, co stanowi pozostałą część takiego paszeciku. Zapewne chemia, od której kiedyś wszyscy zaczniemy świecić ;). Porcja(...)strukturę, w ogóle nienadającą się do smarowania pieczywa, ale po jakichś 3-4 minutach zamienia się w jedwabiste smarowidełko ;-). Porady Zamiast wątroby indyczej można użyć drobiowej, jednak jest mniejsza i trudniejsza do oczyszczenia. Do pasztetu można dodać dowolne dodatki, np. podsmażone pieczarki czy posiekaną paprykę. A tak pasztecik prezentuje się na chlebie

Kuchnia w szuwarach
Pasztet drobiowy w słoiku. 197

Kochani, już wcześniej proponowałam Wam pasztet drobiowy , ale pieczony. Tym razem zachęcam do wypróbowania pasztetu gotowanego w słoiczkach. Bardzo fajnie rozsmarowuje się na chlebie. Jest pyszny i delikatny, dzięki dodatkowi śmietanki. Bez obaw możecie podać go dzieciom. Myślę,że im posmakuje:) Do zrobienia pasztetu wykorzystałam mięso drobiowe z rosołu. Składniki: 600 g. mięsa drobiowego z rosołu (zważyłam już obrane mięso(...)kości) 100 g. wątróbki drobiowej 100 ml śmietanki 30% 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 cebula ugotowana lub podsmażona 1 ząbek czosnku 1/2 ugotowanej marchewki 1/2 ugotowanej pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, majeranek Wykonanie: Wątróbkę ugotować w małej ilości rosołu lub wody. Mięso, wątróbkę, cebulę, czosnek, marchew i pietruszkę zmielić. Następnie zblendować. Dodać jajko, bułkę tartą

Agusiowe smakołyki
Soczysta pieczeń drobiowa do chleba 105

Soczysta pieczeń drobiowa do chleba to bardzo prosty i szybki przepis na pyszny dodatek do kanapek. Świetnie zastąpi wędlinę czy pasztet ze sklepu, które mogą być pełne niepożądanych i niezdrowych dodatków, gdyż jest od nich o wiele zdrowsza, a do tego bardzo smaczna. Pieczeń można podać również na ciepło z ulubionym sosem, np. koperkowym lub pieczeniowym i ziemniakami jako danie(...)Odstawiamy do ostygnięcia. Soczysta pieczeń drobiowa do chleba   Zobacz inne przepisy na mięsne pieczenie i pasztety na kanapki: Pieczeń z pieczarkami i serem żółtym Pieczeń z mięsa mielonego z sosem koperkowym Czosnkowa pieczeń z łopatki Pieczeń z mięsa wieprzowego i warzyw Pasztet drobiowy z żurawiną Artykuł Soczysta pieczeń drobiowa do chleba pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
5 ćwiartka podroby 149

wątróbka drobiowa z wiśniami wątróbka drobiowa - wątróbka gęsia z jabłkiem pierogi z mięsem z ogonów wołowych   sałatka z wątróbką tartinki z wątróbkami paszteciki z płucek pasztet z wątróbki drobiowej pasztet z wątróbki gęsiej krupnik zupa z gęsi z zacierkami żurek na płuckach

królestwo garów
Pasztet z suszonymi grzybami i żurawiną 199

fajne w domowych wyrobach? Sami decydujecie o ich smaku. Możecie zrobić klasyczny, ale to naprawdę klasyczny ciężki pasztet, lub też lżejszy wariant z większą ilością mięsa drobiowego. Obojętnie jakie mięsko wybierzecie, Wasz pasztet będzie(...)niebo zdrowszy i pewnie lepszy od tych sklepowych. Pamiętajcie, że nie możemy dodać do pasztetu jedynie chudego mięsa, bo coś nam musi wiązać pasztet. Jeśli decydujecie się na pasztet drobiowy, to dodajcie jakiś tłustszy element jak np. karkówka. No i wątróbka, która dodaje nam koloru. I z wątróbką uważamy. Nie dodajemy jej w kosmicznych ilościach. Raz tak mi się zrobiło

Mieszam w Garnku
Przepis na pasztet 251

może mieć postać surową lub gotowaną a nawet pieczoną. Do mięsa możemy dodać warzywa, grzyby, słoninę czy podroby a nawet owoce. W zależności od użytego rodzaju mięsa mówimy o pasztecie drobiowym, cielęcym itp. Możemy zrobić pasztet również z kaszy czy warzyw, ale o tego typu pasztetach będzie przy innej okazji Jeśli bazujemy na chudych mięsach jak drób, warto dodać nieco(...)mięs jak wieprzowina czy boczek, ponieważ pasztet wyjdzie nam suchy i będzie się bardzo kruszył. Do masy mięsnej dodaje się wątróbkę. Może być drobiowa, wieprzowa lub wołowa. To właśnie wątróbka nadaje charakterystyczny kolor i smak pasztetowi. Pamiętam audycję radiową, którą słuchałam jeszcze jako dziecko, gdzie mądry pan robił wykład o pasztecie właśnie i było tam o wątróbce. Co wtedy sprytna

Mieszam w Garnku
Poświąteczny pasztet z pieczonych i gotowanych mięs 686

Pasztet z pieczonych i gotowanych mięs, to znakomity sposób na zagospodarowanie mięsnych  pozostałości poświątecznych, czy poimprezowych. Do jego przygotowania możemy wykorzystać każdą postać mięsa i kiełbasy. Pieczone, smażone, grillowne czy gotowane. Im bardziej różnorodnie tym pasztet smaczniejszy. Trzeba tylko pamiętać aby wszystkie składniki były świeże, ładnie pachniały i nie były wyschnięte. Ja taki pasztet przygotowuję dwa, trzy razy(...)Podaję na zimno, cienko pokrojony z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)     Poniżej podam jeszcze kilka moich przepisów na pasztety/pieczenie  ( wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis. Zapraszam :) Pasztet drobiowy z pieczarkami. Pasztet z udek kurczaka. klik     Pasztet z boczku. Domowy, soczysty i aromatyczny. klik   Keks mięsny z papryką i serem. Kolorowa pieczeń na kanapki

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet z kurczaka 678

progiem. I jak co roku nie może na wielkanocnym stole zabraknąć pasztetu. W zeszłym roku podzieliłam się z wami przepisem na pasztet mięsny , a dzisiaj chcę żebyście spróbowali zrobić pasztet drobiowy z kurczaka. Pasztet najprostszy, idealny. Co wy na to? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasztety na Wielkanoc 234

Wielkanoc? Bo pasztety wpisują się idealnie w tradycję polskiego menu Wielkanocnego, obok jajek i domowych wędlin. A te pasztety na Wielkanoc są bardzo smaczne. Pasztet najlepszy, wieprzowo- wołowy Pasztet drobiowy z wiśniami Pasztet wieprzowy Pasztet z wątróbek z żurawiną Gęsi pasztet z żurawiną Pasztet z wątróbek z morelami pâté z galaretką z jabłek Pâté z masłem i pietruszką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
pasztety 133

dzika pasztet z gęsi z żurawiną   pasztet z kaczki pasztet z kaczki ze śliwką wędzoną pasztet wieprzowy z grzybami pasztet z zająca pasztet z żurawiną pasztet z wątróbki drobiowej pasztet z wątróbki gęsiej

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania