pasty - 13297 przepisów (strona:532/887)

9 najlepszych przepisów na pieczywo z patelni 246

warto! Pizza na podpłomyku z pesto z rucoli Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Flatbread z patelni Proziaki Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym

Moja smaczna kuchnia
Puree z dyni 161

puree z dyni, ponieważ dynia może stanowić super dodatek do wielu potraw. Może być dodatkiem do owsianki, posłużyć do przygotowania różnego rodzaju ciast, dań wytrawnych np. pierogów, lasagne czy pasty do kanapek. Przygotowanie puree z dyni trochę trwa dlatego fajnie jest przygotować sobie większe ilości a następnie zawekować w słoiki. Składniki: 2 dynie piżmowe 3 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli

wysmienity
Kurczak w paprykowo-pomidorowym sosie (na bazie ajvaru) 316

pyszny sos na pewno jeszcze nie raz będzie gościł na naszym stole. Składniki: 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka 1 cebula 5 pełnych łyżek ajvaru łagodnego – pasta warzywna papryka&bakłażan Podravka * 1 łyżka  przyprawy Vegeta do mięs Podravka 3/4 szklanki wody 1/3 szklanki przecieru pomidorowego Podravka 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej oliwa z oliwek do smażenia ulubione

Słodkie okruszki
Pomarańczowe pączki z lukrem 207

Rozczyn: Świeże drożdże wkruszyć do miseczki, zalać ciepłym sokiem pomarańczowym (wcześniej należy go lekko podgrzać), wymieszać do rozpuszczenia drożdży. Następnie wsypać mąkę i raz jeszcze wymieszać do uzyskania gęstej pasty bez grudek mąki. Miseczkę z rozczynem położyć w ciepłym miejscu, np. koło grzejnika lub na lodówkę. Pozostawić na 20 minut. Rozczyn powinien zwiększyć swoją objętość dwu- a nawet i trzykrotnie

Nastoletnie Wypiekanie
Jakie naczynia kuchenne kolekcjonuję? 143

hummusu. Szklaneczka także została kupiona razem z miseczką, w tym samym czasie. Miseczka z Turcji (podobnie jak niepozorna, ale moja ulubiona łyżeczka z wygrawerowanym napisem Istanbul), a w niej pasta z ciecierzycy z nasionami chia. Talerz, przepiękny zresztą, kupiony za kilka złotówek na targu staroci. Bardzo podoba mi się takie zestawienie kolorów. Przepięknie zdobiony, ceramiczny zestaw w azjatyckie wzory

Moja smaczna kuchnia
Marokańska zupa harira (wersja wegetariańska) 207

cebula pokrojona w kostkę 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 1 papryczka chilli posiekana (można zastąpić dodanymi razem z przyprawami płatkami chilli lub dodaną razem z bulionem pastą harissa albo pominąć) szczypta szafranu namoczonego w łyżce gorącej wody przez 5 minut (ewentualnie pomiń) łyżeczka mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki nasion kolendry 1/4 łyżeczki mielonego imbiru pęczek

Chilli Czosnek i Oliwa
Grillowana cukinia z sosem pietruszkowym , granatem i czarnuszką 123

moim przepisie jest tylko cukinia. Nie zaufałam bakłażanom ,które leżały w sklepie. Składniki cukinia ziarenka granatu sól morska bądź himalajska różowa 3 łyżki oliwy Do sosu 1 łyżeczka pasty sezamowej  tahini łyżka oliwy mały ząbek czosnku pół szklanki posiekanej natki pietruszki szczypta soli łyżeczka  syropu z agawy szczypta  mielonego kardamonu sok z połowy cytryny Cukinię umyj. Pokrój

Z Kuchni Do Kuchni
Pszenno – owsiane bardzo kruche ciasteczka piaskowe z chia 115

mąki owsianej łyżka nasion chia opcjonalnie cukier puder do posypania Masło utrzyj z solą i cukrem na puch. Dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj dokładnie tak, aby powstała pasta. Rozgrzej piekarnik na 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Masę przełóż do szprycy i wyciskaj ciasteczka, koła lub inne kształty.  Zachowaj odstęp, ciasteczka rosną. Piecz około 10 minut w 180 stopniach

Z Kuchni Do Kuchni
Tort „Jak Po Maśle” na 3. urodziny bloga 201

ziarenkami). Wlej mleko i podgrzewaj powoli. Żółtka utrzyj z cukrem, następnie wsyp obie mąki i zmiksuj ponownie. Mleko zdejmij z ognia, wyjmij wanilię i zacznij szybkim ruchem wlewać gotową pastę, mieszając energicznie zawartość garnka. Garnek wstaw na mały ogień i cały czas mieszając, gotuj budyń, aż zgęstnieje (2-3 minuty). Następnie garnek wstaw do zimnej wody celem wystudzenia, a wierzch

Food Square
Domowe lody czekoladowe 155

Składniki: ok. 600 ml 60 g masła 250 ml mleka 2 duże jajka 200 g gorzkiej czekolady 125 ml kremówki + 125 ml do podania 70 g cukru ½ łyżeczki waniliowej pasty lub ekstraktu szczypta soli 2 łyżki liofilizowanych malinami Zagotuj połowę mleka z masłem. Z drugą połową mleka roztrzep jajka i wlej do gorącego mleka energicznie mieszając. Doprowadź mieszankę do wrzenia

codojedzenia
Bezglutenowa farinata z rozmarynem podana z marchewkami glazurowanymi dziką różą z białym makiem 213

Farinata to włoski placek z ciecierzycy, który znakomicie sprawdza się jako bezglutenowy zamiennik pieczywa, dodatek do sałatek, warzyw smażonych i pieczonych. Odrobina jogurtu z pastą tahini lub baba ghanoush i z Włoch przenosimy się do orientu. Cztery podstawowe składniki: mąka z ciecierzycy, woda, oliwa i sól... i wpadacie po uszy bo chrupiąca skórka z miękki środkiem po prostu uzależnia

SzczyptaSmaQ
Jajka zapiekane z papryką na cieście francuskim 149

Wege piątek Gdy zobaczyłam przepis na jajka zapiekane z papryką w cieście francuskim w książce "Jerusalem", o której już wspominałam przy okazji jajek sadzonych na jagnięcinie   i pasty z buraków z za'atarem , od razu wiedziałam, że szybko pojawi się ona na moim stole. I tak też się stało. Taka mini zapiekanka jest łatwa w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo

Codzienne Gotowanie
Chleb orkiszowy 162

czasie wyjąć z formy i odstawić na kratę do wystudzenia. Ten etap jest niezwykle waży, ponieważ to od niego zależy czy uzyskamy chrupiącą skórkę. Podawać z ulubionymi pastami lub do sałatek

Jaglusia
ZUPA GULASZOWA PO WĘGIERSKU NA OSTRO - MOCNO ROZGRZEWAJĄCA 149

miękkie, ale nie rozpadające się. Potrawę doprawić jeszcze solą i pieprzem, oraz opcjonalnie dorzuć płatki chilli, jeśli potrawa jest mało ostra. Ten gulasz smakuje jeszcze lepiej dodając do niego pastę węgierską Piros Arany, producenta Univer z Węgier. Produkt dostępny w Polsce. Podaję go zwykle ze świeżym pieczywem. Niczym nie zagęszczam

Calzonella.com
Bataty faszerowane kaszą gryczaną i pieczonymi warzywami 231

marchewkę i pietruszkę.  Piecz jeszcze 30 minut.  W międzyczasie wstaw wodę na kasze gryczaną i ugotuj ją zgodnie z opisem podanym na opakowaniu. Następnie przygotuj sos z pasty tahini i syropu klonowego.  Gdy 30 minut minie wyjmij wszystkie warzywa z piekarnika, aby lekko ostygły.  Następnie delikatnie wydrąż środek z każdej połówki batata. Środki z batatów przełóż

wegujemy

Proponowane wyszukiwania