pozostałych składników. Wymieszać wszystko dokładnie doprawiając solą i pieprzem. Farsz nałożyć w wycięte części jajek, w jak największej ilości. Jajka ułożyć na półmisku. Udekorować zieleniną. Pozostałą, niewykorzystaną część pasty użyć na kanapki
Calzonella.comtemat odsyłam Was od fachowej literatury. Ja wspomnę tylko, że musi być spożywany na zimno by zachował swoje właściwości np. jako dodatek do sałatek, kanapek, różnego rodzaju past czy koktajli. Jeśli zachęceni jego właściwościami zdecydujecie się na zakup oleju poszukajcie takiego dobrej jakości, świeżego, naturalnego, nierafinowanego i niekonserwowanego, ja polecam oleje od Oleania. Kurczak: 1 średniej wielkości filet
Cynamonowe szczęścieDodać chrzan oraz majonez,przyprawić solą oraz pieprzem - wymieszać. Wydrążone jajeczka owinąć plastrami szynki tj jedno jajko dwa plasterki szynki. Na talerzu rozłożyć kiełki rzodkiewki,wyłożyć owinięte jajka - nadziewać pastą jajeczną. Udekorować szczypiorkiem i rzodkiewką
Niespełnione zdolności kulinarneUwielbiam! Potrawa wywodząca się z Egiptu, przyrządzana z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy. Idealny dip, bądź pasta do smarowania. Dziś wersja urozmaicona, z natką pietruszki! Składniki: 100g ugotowanej ciecierzycy sok z połowy cytryny 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 2 łyżki tahini/ sezamu 2 łyżki wody 2 łyżki oliwy garść świeżej natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: 1. Ciecierzyce zalewamy wodą
FITBUuKoddzielić żółtko od białka. Awokado rozgnieść widelcem (lekko skropić cytryną, aby nie z ciemniało), dodać do żółtka i przyprawić. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę. Białka gotowanego jajka nafaszerować masą. Krok po kroku: 1. Jajka ugotować, obrać i przekroić na pół 2. Awokado zmiażdżyć widelcem i dodać żółtka 3. Wszystko razem
KuchniaWeDwoje.plkuchni marokańskiej. Podczas wizyty miałam okazję spróbować kilkunastu dań, z pośród których wybrałam swoje ulubione, jak np. kaczka, która była idealnie doprawiona i rozpływająca się w ustach czy pasty do pieczywa – bakłażanowa, paprykowa oraz hummus. Jako pierwsze danie zaserwowano nam krem warzywny z makaronem i mleczkiem kokosowym – nietypowe połączenie, które mi smakowało. Ciekawym doświadczeniem również były dla mnie
Kuchnia BazyliiBardzo pyszna i bardzo szybka sałatka a smakuje wybornie. Awokado powinno być dojrzałe a krewetki można nabyć już gotowane albo zakupić surowe i usmażyć. Pastę wasabi zakupiłam w Kuchniach świata. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Sałatka krewetkowa z wasabi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesałatkę, czyli baza z warzyw, dodatki zawierające białko i zdrowe tłuszcze, dressing i gotowe! Dobrym pomysłem są klopsiki z prosta surówką z melona i chili czy wrap śniadaniowy z pastą twarogowo-jajeczną. A na deser? Domowe czekoladki kokosowe. Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem i Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem 2. Szybkie i zdrowe dania do pracy Autor
Ugotowane pozamiataneObowiązkowym elementem Wielkanocy jest jajko, dlatego robi się je i podaje na różne sposoby. Najczęściej są gotowane na twardo i podawane z majonezem i szczypiorkiem albo faszerowane różnymi pastami. Dobrze jest mieć oprócz ciekawego farszu coś jeszcze, co je lekko urozmaici, dlatego proponuję 3 proste sosy, które sprawdzą się także jako dodatek do świątecznych wędlin. 1) Sos chrzanowy Składniki
Bon appetit mon amiejajka po szkocku możesz podawać na ciepło lub na zimno (np. zabrać na piknik). Najlepiej będą smakować z dodatkiem sosu - np. jogurtowego z czosnkiem, jogurtu wymieszanego z pastą harissa czy sosem tzatziki . ➤ Rada: Jak zgrabnie uformować wege jako po szkocku? Wypróbuj mój sposób. Zwilż dłonie wodą. Weź ok. 3/4 porcji masy (mam na myśli 1/8 całości) i rozpłaszcz
Chilli Czosnek i Oliwapewno spotkaliście w sklepie twaróg wędzony. Na ogół jest on solony, zdarza się że jest z pieprzem lub innymi przyprawami. Zdecydowanie ma oryginalny smak. Przygotowałam z niego smaczną pastę na kanapki. Zawsze to jakaś odmiana. Składniki: Twaróg wędzony ( 1 opakowanie ) Kilka suszonych pomidorów w oleju 1 ogórek kiszony 2 łyżki posiekanego szczypiorku Śmietana gęsta kwaśna Pieprz Wykonanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem
Smaki Ewyobrałem i przecisnąłem przez prasę do ziemniaków. Ser starłem na tarce o małych oczkach na drobne paseczki. W misce wymieszałem ziemniaki, tarty ser, majonez i szczyptę soli. Tak przygotowaną pastę nałożyłem po łyżce na każdy listek cykorii, na to około pół łyżeczki kawioru i posiekany szczypiorek
R'n'G Kitchenzacząć planować świąteczne menu. Jego podstawą są jajka. Najczęściej podajemy je w bardzo tradycyjnej formie - ozdobione odrobiną majonezu, chociaż podaje się je także na inne sposoby, np. faszeruje różnymi pastami. Ja dzisiaj proponuję farsz tuńczykowy, złoty z żółtym serem, z chrzanem oraz z kiełkami. JAJKA FASZEROWANE 1) Farsz tuńczykowy Składniki: 4 żółtka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki
Bon appetit mon amieprzepis na brukselskie gofry ! SKŁADNIKI: na około 10 gofrów 180 ml wody gazowanej 210 ml letniego mleka pełnotłustego 6 g drożdży świeżych (lub 3 g drożdży instant) 1 łyżeczka pasty z wanilii (może być ekstrakt waniliowy) 2 duże jajka (białka i żółtka oddzielnie) 1 łyżka cukru szczypta soli 270g mąki pszennej 90 g roztopionego i wystudzonego masła PRZYGOTOWANIE: Krok
Moja Książka Kucharskasolą, sokiem z cytryny oraz 1 łyżką oliwy - odstawiamy. Krok 6. Na rozgrzanym grillu układamy udka kurczaka, pieczemy przez około 30 minut, często obracając. Pod koniec pieczenia smarujemy udka pastą z mango - pieczemy do momentu, aż skórka będzie chrupiąca. Smacznego :) Zobacz inne przepisy na grilla >>> *zdjęcie dzięki uprzejmości tiverylucky z freedigitalphotos.net
Moja Książka Kucharska