Zmielonymi ciasteczkami wyłożyć formę - spód i boki. Podpiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni 10 minut. 4 dojżałe ale jeszcze żółte banany sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 puszka gotowej masy foffi 50 g masła 1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy w proszku 300 ml śmietany kremówki wiórki czekoladowe 2 łyżki (lub mniej ) cukru pudru Masło
Piekarz-Kucharz-GarkotłukWiosnę 🌹🌼🌷 już mamy więc grillowanie zaczynamy. Ja 👩 też wystartowałam i dla całej rodziny 👩 👦👧👨 obiad na grillu przygotowałam. Filety z kurczaka 🐔 masą serową z pastą z rukoli wypełniłam i roladki z nich zrobiłam. Jeszcze szynką szwarcwaldzką pozawijałam i w folię spożywczą schowałam. Do tego młode ziemniaki i marchewkę przygotowałam i wszystko grillowałam. Roladki wyszły idealnie
Moniki Smakołykicodziennie. Są przepyszne, łatwe do wykonania i tanie . Połączenie pieczarek, świeżego ogórka i natki pietruszki jest rewelacyjne. Jeśli zostanie Wam trochę farszu to z powodzeniem może posłużyć on jako pasta do chleba. Składniki: 8 jajek 6 średniej wielkości pieczarek mały ugotowany ziemniak 3 ząbki czosnku natka pietruszki 1/2 ogórka wężowego 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz
Pobite gary Barbarykonfitury) 250g serka mascarpone 300ml śmietanki kremówki 36% 1 fix do śmietany 4-5 łyżek whisky 2-4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w granulkach 3-4 łyżki cukru pudru kropla pasty waniliowej lub cukier z prawdziwą wanilią Wierzch i boki: 600ml śmietanki kremówki 36% 1 fix do śmietany 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: brązowy barwnik spożywczy
Mała CukierenkaPieczona kasza gryczana Bardzo często do różnych past lub makaronów trafia u mnie pieczona kasza gryczana lub komosa ryżowa. Po upieczeniu robi się coś na wzór „mięsa mielonego”. Oczywiście nie ma co porównywać tych dwóch produktów. Po prostu używam jej tam, gdzie mięsożercy użyliby skwarek lub wspomnianego mięsa mielonego. Jest zdrowym dodatkiem do dań, ponieważ zawiera bardzo małą
Blendmanszkl., plus do podsypania sól, pieprz sos: śmietana i chrzan, proporcja wg upodobań sok z cytryny Upieczone buraki obieramy i miksujemy blenderem razem z twarogiem na gładka pastę, ja najpierw buraki starłam na tarce a ser rozdrobniłam widelcem. Dodajemy ser i żółtko, mieszamy. Dosypując mąkę zagniatamy dość zwarte ciasto z którego będziemy w stanie ulepić wałeczek. Odstawiamy
Dzieje kuchennej Wiewióryprzepisów z kuchni bliskiego wschodu. Jednym z pierwszych przepisów, jaki zrobiłam był to guvec, czyli gulasz po turecku. Następnie przygotowałam zupę-krem z czerwonej soczewicy, następnie był to ajvar – pasta pomidorowo-paprykowa, a potem całkiem zagłębiłam się w... Więcej The post Chlebek pitta z kurczakiem i szpinakiem appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekcukru pudru kilka łyżek soku wyciśniętego z pomarańczy Do cukru dodać sok, najpierw 3-4 łyżki, potem w razie potrzeby dolewać więcej, aż lukier będzie miał konsystencję średnio gęstej pasty, dającej się rozsmarować. Po upieczeniu i wystudzeniu polać ciasto lukrem
Słodkie inspiracjejestem straszną makaroniarą to wszyscy wkoło wiedzą! Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty – zarówno w wersji mięsnej, jak i vege ( choć ta wersja vege jest zdrecydowaine bliższa mojemu sercu! ). Dziś mam dla Was przepis na genialne Fettuccine kurczakiem, szpinakiem i gorgonzolą . Danie niesamowicie szybkie, smaczne i sycące! Koniecznie spróbujcie – może jeszcze dziś? Polecam! SKŁADNIKI : ( 2 porcje ) * makaron fettuccine
Ostra na Słodkolaskowych 2 łyżki soku z cytryny szczypta soli szczypta pieprzu ziołowego Galeo 2 łyżki pesto z bazylii* *Pesto z bazylii/ Utarłam w moździerzu na gładką pastę/: 2 garście świeżej bazylii szczyptę pieprzu ziołowego Galeo szczyptę soli 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżkę płatków migdałów 3-4 łyżki oleju z orzechów laskowych
Mango Papajawłoskich Śliwki i morele zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut. Płatki zmielić na mąkę, wymieszać z kakao, otrębami i zmielonymi orzechami. Morele i śliwki odsączyć zmielić na gładką pastę, wymieszać z miodem, mlekiem i olejem. Połączyć wszystkie składniki. Masę umieścić na 10 minut w lodówce. Uformować zgrabne batoniki. Schłodzić całą noc w lodówce. Smacznego
Chocolate Muffin Blogsię mu oprzeć. Obieram łodygi selera naciowego i nakładam sobie sporą porcję kremowego hummusu z matowa oliwą. ciecierzyca 1 słoik cytryna 1 sztuka oliwa z oliwek 2 łyżki tahini pasta sezamowa 1 łyżka sól 1/2 łyżeczki ząbek czosnku 1/2 łyżeczki utartego kuminu natka kolendry 1 garść łodygi selera Wykorzystałam ciecierzycę ze słoika. Kupuję ekologiczną. Całą zawartość słoika wraz z wodą
AZgotuj!Zapraszam na pyszne jajeczka faszerowane pastą jajeczną z dodatkiem żółtego sera. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka majonezu 1 łyżka startego żółtego sera(np. Gouda) szczypta soli, pieprzu i kurkumy Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek i przekrajamy na pół. Żółtka delikatnie wyjmujemy z białek i przekładamy do miseczki. Białka odkładamy na talerzyk.Żółtka rozdrabniamy widelcem. Do żółtek dodajemy
słodkie i nie tylko historie kulinarneletniej wody 500 g mąki pszennej chlebowej 1 i 3/4 łyżeczki soli Przygotowanie: DZIEŃ WCZEŚNIEJ Zaczyn: W dużej misce wymieszać zakwas, wodę i mąkę. Powinna powstać gęsta pasta (patrz zdjęcie). Przykryć miskę ściereczką i odstawić do fermentacji w temperaturze pokojowej na 8-12 godzin (zaczyn powinien podwoić swoją objętość). W DNIU PIECZENIA Ciasto właściwe: Wszystkie składniki wraz z wyrośniętym zaczynem
Nastoletnie Wypiekanie