adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mangomisu czyli mango tiramisu Składniki: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 36% 1/3 szklanki cukru pudru 2 żółtka ziarnka wyskrobane z 1 laski wanilii lub kropla pasty waniliowej 130ml likieru pomarańczowego (Grand Marnier, Cointreau lub innego) sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy około 240g okrągłych biszkoptów 2 dojrzałe mango obrane ze skórki i pokrojone na plasterki Wierzch
Mała Cukierenkałyżki mąki gryczanej (ok. 30 g), - 2 łyżki kakao (ok. 20 g), - łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g). Sposób przygotowania 1. Banany miksujemy na gładką pastę. 2. Czekoladę z dodatkiem masła rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 3. Do bananów dodajemy jajka, rozpuszczoną czekoladę (lekko przestudzoną), mąkę, kakao i delikatnie mieszamy. 4. Masę przelewamy do foremek i pieczemy w 180⁰C przez
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachKolejne szybkie danie – w sam raz dla ludzi, którym wiecznie brakuje czasu. Mi na przykład ostatnio cały czas brakuje . Chociaż z drugiej strony lubię jak cały
kuchniabellissima.wordpress.comryżu, makaronów, placków, naleśników, kanapek itp. Do tego zawsze wychodzi pyszny, bez względu na to, jakich przypraw i dodatków użyjemy. Świetnie sprawdza się w wersji wytrawnej (np. łosoś teriayki , pasta z łososia i avocado) jak i w towarzystwie słodkich owoców (np. springrolls z łososiem i mango ). Przepis, którym się dzisiaj z Wami dzielę podała mi moja Siostra. Muszę przyznać
Zawsze głodna!pierwszy raz, ale nie ostatni. W smaku przypominają słodkie ziemniaki, Jednak bardziej mięsiste. Bardzo dobrze nadają się na zdrową przekąskę do filmu, ale z całą pewnością znajdą zastosowanie do past czy sosów. Czytaj więcej
Pasja tworzeniatakie obiady lubię najbardziej, szybko, mało składników, ale przy tym smacznie, a nawet lekko orientalnie :D Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek chilli / 1/2 świeżej chilli 1 łyżka curry sól pieprz oliwa / olej kokosowy 2-3 łyżki śmietany 18% lub mleczka kokosowego (opcjonalnie) ryż Przygotowanie: Na patelni zeszklić pokrojona
Malinowo w kuchniDziś udoskonalona wersja tego budyniu, który świetnie nadaje się jako krem do ciast (przepis na pyszne, bezglutenowe ciasto czekoladowe z jego wykorzystaniem wkrótce na blogu). Dzięki paście kokosowej jest aksamitnie gładki. Gdy pominiemy alkohol, można go przelać do słoiczków i wziąć do pracy/szkoły. Budyń przygotowujemy jak ten , ale dodajemy do niego na końcu gotowania, razem z czekoladą, następujące składniki
Qlinarnie i Qlinarnieklarowanego Polędwiczkę pokroić na plastry o grubości 1 cm, a następnie każdy rozbić ręką mocno dociskając. Musztardę wymieszać z solą i pieprzem. Każdy plaster polędwiczki posmarować z dwóch stron pastą z musztardy. Odstawić na około 15 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać masło klarowane i usmażyć polędwiczkę z dwóch stron na rumiany kolor. Kiedy będzie już gotowa, w dłoniach rozetrzeć
O kuchni z uczuciemistnieją tysiące sposobów wypieku chleba i cieszenia się jego smakiem… Ludzie wypiekają i jedzą chleb już od 12 tysięcy lat. Prawdopodobnie pierwszym chlebem było pieczywo zbożowe w postaci ugotowanej pasty, która była mieszanką różnych zbóż i wody. Najstarszy chleb jaki udało się odnaleźć archeologom pochodzi z Krety, a jego wiek określa się na 6100 lat. Aż miło na duszy
mojewypiekiinietylkozupy grzybowej. Doprawić w razie potrzeby. Gotować kolejne kilka minut. Makaron ugotowałam osobno i dopiero później wrzuciłam do zupy. Wybrałam falbanki, ale możecie też zdecydować się na inny rodzaj pasty
Karola gotujeDzisiaj mamy dla Was rozgrzewające, ostro-słodkie curry z kurczaka z batatami i ciecierzycą :) Składniki na curry: – 1 pierś z kurczaka (ok. 300 g
Kuchenne Wariacjewart poświęcenia. Smacznego :) Składniki: 3/4 szkl. mleka 250 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 15 g świeżych drożdży 1 jajko szczypta soli ziarna z laski wanilii (lub 1 łyżeczka pasty waniliowej) Wykonanie: Z lekko podgrzanego mleka, cukru i drożdży przygotować rozczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Do wyrośniętego rozczynu dodać mąkę, jajko, sól, wanilię, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia
zadanie-gotowaniesłoikową oraz udziec z indyka. Zgodnie stwierdziliśmy, że zaczniemy od pasztetu pieczonego z kurczakiem :) Cóż, wybór był udany. Pasztet jest pieczony w słoiku, na zwartą konsystencję, ale nie przypomina pasty, jest gruborozdrobniony. Rzadko kupuję takie produkty w sklepie, gdyż ich skład zazwyczaj mnie nie odpowiada: mom, glutaminian itp. Ale ten pasztet nie zawiera ani mięsa oddzielonego mechanicznie, ani glutaminianu. Można
Obiad gotowydaktylami Składniki: na 14 ciastek 210 g daktyli, wypestkowanych 1 łyżka rumu 85 g masła, rozpuszczonego 90 g brązowego cukru 25 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka waniliowej pasty 135 g pszennej mąki ¼ łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli szczypta czarnego pieprzu 1 łyżeczka kardamonu szczypta utartej gałki muszkatałowej sól morska do posypania Nastaw piekarnik na 175ºC bez termoobiegu. Wypestkowane daktyle
codojedzenia