Dyniowe pierogi na parze

Dyniowe pierogi na parze

Dyniowe pierogi na parze

Przepis na : obiad

Pierogi gotowane na parze to przysmak mojej rodziny. Robiłam już z różnymi nadzieniami jednak z dynią zrobiłam po raz pierwszy. Dodatek dyniowego puree nadał pierogom  fantastycznego żółtego koloru i ciekawego smaku.  ciasto: 270 g mąki pszennej 100 g puree z dyni 1 jajko 1 łyżka oleju z pestek winogron szczypta soli rozczyn:  1/2 szkl. ciepłego mleka 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki  nadzienie: 150 g twarogu 1 żółtko 3 łyżeczki puree z dyni 3 łyżeczki cukru z wanilią szczypta cy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.