bardzo dobry skład. Stosunek wielkości opakowania do ceny również mi odpowiada. Jeśli chodzi o zakupy w Lidlu to ten produkt jest nr 1! :) Skład: ciecierzyca 52%, woda, olej rzepakowy, pasta sezamowa Tahini 11,3%, ocet spirytusowy, cukier, sól, czosnek suszony, kmin rzymski, kwas cytrynowy. Tzatziki Eridanous 250 g - 1,99 PLN Zdaje sobie sprawę, że najlepsze tzatziki robi się
Bez CebuliPrzepis autorski mojego Taty :) Musze przyznać, że placuszki z dodatkiem warzyw, podane z pastą rybną to trafiony pomysł! Składniki: 1 kg ziemniaków 1 czerwona papryka 1 pęczek rzodkiewki sól i pieprz do smaku ½ szklanki bułki tartej 4 łyżki mąki 1 jajko 1 puszka makreli w pomidorze olej do smażenia ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej Wykonanie placków: Ziemniaki obrać i zetrzeć
Tradycyjna KuchniaDzisiaj trochę po tajsku. Mieszanie smaków pikantnych, słodkich i kwaśnych. Danie nie jest skomplikowane. Składniki ładnie ze sobą współgrają. Można wyczarować szybki i dobry obiad bez
kuchniabellissima.wordpress.comTaka pasta to miła odskocznia od kanapek z wędliną. Przepis ten być może wielu z Was zna, a kto nie to musi koniecznie spróbować. Dostęp do szczypiorku może być o tej porze utrudniony. Ja do doniczki z ziemią wsadzam kiełkującą już cebule i tak mam zawsze na oknie świeży szczypior. Czytaj więcej
Biały fartuszekSamo zdrowie na talerzu... takie śniadania to ja lubię! Omlet z mascarpone i ricotty podany z pastą z awokado i banana, pestkami granatu i sproszkowanym rokitnikiem Słyszeliście o rokitniku? Jego owoce to niezaprzeczalne superfoods! Dlaczego? - zawierają 60 różnych antyoksydantów - dostarczają 10 razy więcej witaminy C niż pomarańcze - są bogate w witaminy
Poranek na słodkoleśnych bez cukru (Sukrin), śmietankowym twarożkiem, pestkami g ranatu i dyni PRZEPIS --->; KOKOSOWY OMLET NA KALAFIOROWYM PUREE /przepis autorski/ /1 porcja/ 2 jajka szczypta soli płaska łyżka pasty kokosowej bio 15 g semoliny (mąki z pszenicy durum) 15 g mąki kokosowej bio duża różyczka kalafiora (100 g) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia ekologiczne masło ghee do smażenia Wszystkie
Poranek na słodkomąką) ok. 10 g świeżych drożdży pokrojony częściowo w kostkę, częściowo w plastry banan łyżeczka cukru pudru trzcinowego 70 g jogurtu sojowego waniliowego mleko sojowe do rozrobienia zaczynu łyżeczka pasty waniliowej dwie łyżki syropu klonowego rozpuszczony olej kokosowy do posmarowania drożdżówki Robimy zaczyn - drożdże rozdrabniamy widelcem, dodajemy mleko i cukier puder. Odstawiamy na 15 minut. W jednej miseczce mieszamy składniki
Poranek na słodkoporcja/ 100 g ugotowanej czerwonej soczewicy 35 g mąki gryczanej (może być inna) 5 g bio sproszkowanych wodorostów kelp 5 g bio korzenia yaconu w proszku szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej pół dużego banana łyżeczka cukru z kwiatu kokosa 2 jajka 1/2 płaskiej łyżeczki kamienia winnego lub proszku do pieczenia + poziomki (lub inne owoce) bio syrop z yaconu melon
Poranek na słodkonaturalną żywność. :) W sklepie internetowym znajdziecie na przykład składniki do musli (takie jak suszone owoce czy nasiona, w przeważającej części opatrzone certyfikatem ekologicznym), mrożoną herbatę, soki, syropy czy pasty owocowe. Miłośnicy tradycyjnej herbaty także nie będą zawiedzeni. Do wyboru jest całkiem pokaźna seria naturalnych mieszanek czarnych, ziołowych i owocowych. Tak więc śniadanie przygotujemy bez problemu. Z obiadem będzie podobnie. Dostępny
Poranek na słodkoOMLET Z CIECIERZYCY BEZ GLUTENU /przepis autorski/ /1 porcja/ 100 g ugotowanej ciecierzycy 45 g mieszanki do wypieku niskowęglowodanowych babeczek proteinowych bez glutenu Dr. Almond szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej pół dużego banana łyżeczka cukru z kwiatu kokosa 2 jajka 1/2 płaskiej łyżeczki kamienia winnego lub bezglutenowego proszku do pieczenia Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która
Poranek na słodkoćwiartkę) z kurczaka kroimy na mniejsze kawałeczki, aby nadawały się na kęs. Dodajemy do woka wraz z przyprawami (miód, anyż, chili), ciągle mieszając podsmażamy przez 10 minut. Dodajemy wodę, pastę sezamową i bulion w proszku z krewetek, dusimy dalej przez 10 minut. Doprawiamy octem ryżowym, solą i ewentualnie odrobiną chili. Gotowe danie skrop olejejm sezamowym. Kurczaka możecie podawać
SMYKWKUCHNIdokładnie myjemy i ocieramy ze skórki. 4. Miksujemy groszek z sokiem z cytryny, skórką z cytryny, czosnkiem, oliwą z oliwek i koperkiem. 5. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta z groszku jest bogata w - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości - kwas foliowy, niezbędny do syntezy DNA. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 65 g Energia
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachwłoskich Mus jabłkowy z orzechami włoskimi Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z burakiem, rukolą
Moja smaczna kuchniawołowiny 20 dkg boczku wędzonego 0,5 litra piwa 2 cebule 2 marchewki zioła prowansalskie 2 ziela angielskie 2 liście laurowe 2-3 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka pasty paprykowej … Czytaj dalej Wołowina w piwie
czarrna od kuchniśrednia marchewka 1 duże jabłko 1 litr wody puszka mleczka kokosowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry* szczypta papryki chilli lub odrobina pasty chilli sól, pieprz opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cukru * Jeżeli nie możesz znaleźć mielonej kolendry, nasiona możesz zmielić samemu. Przed rozdrobnieniem nasion w moździerzu, należy lekko je podgrzać
wegujemy