pasta - 17303 przepisów (strona:426/1154)

Leczo czyli mamy sezon na cukinię 178

można zamrozić): 2 cukinie 2 cebule 500 g pieczarek 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów opcjonalnie koncentrat pomidorowy sól, pieprz pasta ajvar ( ja użyłam łagodnej) pęto kiełbasy ( u mnie to była zbójecka, jest lekko pikantna) olej do smażenia ziele angielskie i liść laurowy Przygotowanie : pieczarki dokładnie umyj pod bieżącą wodą, pokój(...)pokrój z kostkę, przełóż do garnka zalej zawartość garnka wodą, ale tak by sięgała on do połowy wysokości składników pomidory z puszki przetrzyj i dodaj do garnka dwie łyżki pasty ajvar rozmieszaj dokładnie z wodą w kubku i dodaj do garnka na końcu dodaj sól i pieprz do smaku oraz posiekany koperek wszystko razem gotuj pod przykryciem na małym ogniu

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów 171

zdrowych dań, nie chce się stać przy kuchni zbyt długo. W takie dni mam ochotę karmić rodzinę tylko kanapkami, bo to minimum wysiłku. Wtedy właśnie najlepiej sprawdzają się pasty. Są one dla mnie znakiem równości pomiędzy zdrowym jedzeniem a minimum czasu i […] Artykuł Pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów 171

zdrowych dań, nie chce się stać przy kuchni zbyt długo. W takie dni mam ochotę karmić rodzinę tylko kanapkami, bo to minimum wysiłku. Wtedy właśnie najlepiej sprawdzają się pasty. Są one dla mnie znakiem równości pomiędzy zdrowym jedzeniem a minimum czasu i […] Artykuł Pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Ciasto z jabłkami last minute 143

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Spaghetti alla Norma - Pasta Siciliana alla Norma wg Jamiego Olivera 167

potraw. Dania włoskie są szybkie w wykonaniu, niezbyt skomplikowane i stosunkowo tanie, czemu z tego nie korzystać? Pomidory, kapary i bakłażan to jest to co kocham najbardziej. Lubicie włoskie pasty? Spaghetti alla Norma - Pasta Siciliana wg Jamiego Olivera. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
koperty z pikantnym farszem węgierskim 214

knajpach. Dlatego po powrocie od razu zrobiłam coś w tym klimacie. Nie ma to wiele wspólnego z tamtejszą kuchnią tradycyjną ale ma to, o co mi najbardziej chodziło: paprykę, pastę paprykową i zioła. I było o niebo lepsze niż jedzenie w wakacyjnych budkach. Koperty były przepyszne na ciepło a na zimno też dobrze się sprawdziły na imprezie jako paszteciki. Podałam(...)soli łyżeczka cukru na farsz: 2 cebule  2 czerwone papryki 2 białe papryki stożek 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 150 g chorizo lub salami pepperoni łyżka pikantnej pasty paprykowej sól, pieprz dodatkowo: jajko zioła prowansalskie 4 łyżki startej mozzarelli Przygotować ciasto: mąkę przesiać, dodać letnią wodę, sól, cukier i drożdże. Zacząć wyrabiać a po chwili wlać olej. Wyrobić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Puszysty omlet biszkoptowy z ajvarem, cukinią i żółtym serem 153

przygotowany omlet jest puszysty, delikatny i bardzo sycący.  Idealnie komponuje się z pastą ajwar, ciągnącym się seeerem i dodatkiem cukinii. Przyznam, że takie placki zawsze smażę w większej ilości! Polecam!  (1 duży lub 2 małe)  2 jajka  2 łyżki mleka 2 łyżki mąki   szczypta soli (solidna) Dodatkowo:     4 plastry cukinii + sól i pierz(...)łyżki pasty ajvar (polecam Rolnik ) żółty ser Ponadto: olej/masło do smażenia (u mnie olej słonecznikowy Woj-Len ) Plastry cukinii przekroić na pół i umieścić na rozgrzanej patelni. Cukinię delikatnie oprószyć solą z pieprzem i odczekać aż zmięknie - w międzyczasie obracając na drugą stronę. Przygotować omlet/y. Mąkę z mlekiem i żółtkami - dokładnie wymieszać (najlepiej widelcem lub mikserem, aby nie było

Di gotuje
Syrop z dyni do kawy 195

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Bananowy pudding chia z musem z mango 207

wyrzutów sumienia, a do tego estetycznie i wygodnie podany. Składniki (2 porcje): Pudding: 3 łyżeczki nasion chia 1 banan 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki mleka 1/2 łyżeczki pasty waniliowej Mus: 1 dobrze dojrzałe mango Przygotowanie: 1) Nasiona chia zalać mlekiem roślinnym, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 15 min., po czym ponownie dokładnie wymieszać i odstać na kolejne(...)Banana, jogurt naturalny oraz pastę waniliową zmiksować blenderm tak, aby powstała jednolita masa. 3) Do masy jogurtowo-bananowej dodać chia z mlekiem, dokładnie wymieszać za pomocą rózgi kuchennej, rozlać do słoiczków/szklanek i odstawić do lodówki na ok. 3 h. 4) Obrane mango pokroić na mniejsze kawałki (kawałek można pokroić w drobną kostkę i odłożyć do dekoracji) i zmiksować blenderem

Fitsweet.me
Chlebek jaglany 115

Chlebek jaglany Przygotowując przepisy na pasty, które znajdziecie w mojej książce „ Hummusy i pasty „ miałem dylemat, z czym je zjeść… Uwierzcie mi, że nawet najlepsze pieczywo może się przejeść. Wcinałem z chlebem gryczanym , krakersami z ziaren … Ciągle jednak było mi mało. Podczas przygotowywania przepisu na hummus śródziemnomorski olśniło mnie. Pomyślałem, że fajną opcją może być chlebek

Blendman
Szybkie i pyszne mini pizze z ciasta francuskiego z warzywnym nadzieniem 141

Prosto, smacznie i naturalnie – dodam również ,że szybko. Przekąska na ostatnią chwilę. Wystarczy 3 składniki i gotowe! Prawdziwa warzywna rewolucja dzięki nowym pastom warzywnym przygotowanym przez  WAWRZYNIEC Jeśli się spieszysz, jeśli ktoś wpadł niezapowiedziany, a odwiedziny przeciągają się, to pomysł/ przepis jest właśnie dla Ciebie. Żadnej Ameryki nie odkryłam, ale odkryłam całkiem nowy, przyjemny i warzywny smak. Miałam się(...)parmezan -świeży tymianek i liście młodego buraka -czarnuszka -ciasto francuskie gotowe Pocięłam w nierówne kwadraty i prostokąty całe ciasto francuskie. Piekarnik nagrzałam do 175 -180 stopni.Każdy kawałek wysmarowałam pastą Wawrzyniec, posypałam parmezanem. Piekłam przez ok. 15 minut. Posypałam czarnuszką, tymiankiem i dodałam młodych listków buraka. Pyszne! Na ciepło i na zimno! Do zabrania ze sobą wszędzie. Idealne na każdą

Z Kuchni Do Kuchni
Domowy ajvar 226

Wyjąć blachę z piekarnika - paprykę przełożyć do foliowej torebki i zakręcić, żeby nie dochodziło powietrze, odłożyć Na blachę przełożyć pomidory, piec 10 minut. Chilli i czosnek zmiksować na gładką pastę (można dodać trochę oliwy). Pomidory wyjąć i przełożyć do miski. Bakłażany umyć, każdy ponakłuwać widelcem, ułożyć na blasze i piec 50 minut Pomidory zmiksować i przetrzeć przez sito. Z papryki(...)zdjąć skórkę. Upieczone bakłażany lekko przestudzić a następnie wyjąć z nich łyżką miąższ. Papryki i bakłażana zmiksować, połączyć z pomidorami i pastą z papryczek i czosnku. W garnku rozgrzać oliwę, przełożyć warzywa i na wolnym ogniu gotować ok 30 minut. Dodać sól, dwa rodzaje octu i gotować kolejne 15 minut. Słoiki dokładnie umyć i wyparzyć ( razem z nakrętkami) wrzątkiem. Wytrzeć

Cooking for Emily
Jak zrobić tradycyjną tunezyjską szakszukę (shakshukę)? 148

szakszukę z dynią makaronową oraz szakszukę kalafiorową .  Tunezyjska szakszuka ( shakshuka ) Składniki / na 4 porcje: 2 łyżki oliwy 2 duże papryki (czerwone lub zielone) pokrojone w paski 2 łyżeczki pasty harissa ( domowej lub ze sklepu) - można zastąpić 2 łyżeczkami koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczką mielonej słodkiej papryki, 1/2-1 łyżeczką chilli w płatkach i 1 łyżeczką mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kuminu(...)bakłażana lub pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Warzywa dodaj na patelnię razem z papryką, aby zdążyły się usmażyć.  Przygotowanie tunezyjskiej szakszuki: 1. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj paprykę, pastę harissa (lub koncentrat pomidorowy z przyprawami), kumin i czosnek i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż papryka zmięknie (ok. 8 minut). 2. Dodaj pomidory z puszki (lub pokrojone

Chilli Czosnek i Oliwa
Sok z aronii 221

Składniki na sok z aroniowy Owoce aronii 1 kg dojrzałych owoców aronii 2 niepełne szklanki cukru 1 szklanka wody 1 cytryna Owoce aronii umyć, rozgnieść i

Korniszonki
Tajskie czerwone curry z dynią i gęsią / Thai red curry with goose and pumpkin 174

biała część (opcjonalnie) 1 łyżeczka imbiru, drobno posiekanego lub startego 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 cebula, pokrojona w plasterki 3 papryczki chili, drobno posiekane 1/4 szklanki czerwonej pasty curry 1×400 g puszka mleka kokosowego 2 łyżki sosu rybnego (opcjonalnie) 200 g dyni, obranej i pokrojonej w małą kostkę 200 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami(...)dużej patelni rozgrzej na dużym ogniu olej, włóż trawę cytrynową, imbir i czosnek i smaż mieszając przez 1 minutę. Dodaj cebulę i chili i smaż kolejną minutę. Dodaj pastę curry i smaż mieszając przez około 2 minuty. Wlej mleko kokosowe, wymieszaj, napełnij wodą połowę puszki po mleku, wlej do patelni i ponownie wymieszaj. Dodaj sos rybny, dynię i fasolkę szparagową

karmelowy

Proponowane wyszukiwania