
Ciekawe połączenie smaków : jajka, kawior i pasta z tuńczyka. Wypróbujcie koniecznie. Składniki 6 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu 1 słoiczek czarnego kawioru 1 słoiczek czerwonego kawioru sól pieprz Przygotowanie Jajka ugotowałem na półtwardo. Obrałem, przekroiłem na połówki. Tuńczyka lekko osączyłem, połączyłem z majonezem. Doprawiłem do smaku. Pastę nałożyłem łyżeczką na połówki jajek, na to kawior, na przemian czarny i czerwony. czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...