około godzinę aby urosło. Po tym czasie ciasto dzielimy na 5-6 kulek wielkości mandarynki. Suszone pomidory odcedzamy z oliwy i kroimy bardzo drobno. Dodajemy odrobine oliwy aby wyszła pasta. Każdą kulkę dzielimy na trzy mniejsze i rolujemy wałeczki. Splatamy warkocz. Pomiędzy wkładamy listki bazylii. Po wierzchu smarujemy pastą z pomidorów. Z przepisu wyjdzie około 5- 6 chałeczek. Pieczemy około
Radość kipiąca uśmiechem.patelnię z podsmażon ą fasolk ą i cukini ą . Całość dokładnie mieszamy. Na sam koniec makaron dekorujemy startym parmezanem i listkami bazylii. **** Scolate la pasta e versatela nella padella con i fagiolini e le zucchine. Mescolate per insaporire la paste e per finire condite con una spolverata di parmigiano grattugiato. Decorate la pasta
La grande e la piccola cuocapachnące i pyszne danie lub przekąskę, po które chętnie sięgną i dorośli, i dzieci. Składniki (na 3 papryki): 3 papryki 100 ml brązowego ryżu 4 łyżki amarantusa ekspandowanego łyżka pasty tahini łyżka oleju sezamowego ok. 2 cm imbiru śliwka 2 łyżki oleju Ryż ugotować do miękkości w 220 ml wody. Do schłodzonego ryżu dodać pastę tahini, olej sezamowy, starty imbir
Weekendy w domu i ogrodziekurczaka 1/2 żółtej papryki 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1/3 łyżeczki soli ziołowej 1/2 czerwonej papryki Lutenica łagodna, czyli pasta z pieczonej papryki i bakłażana z pomidorami Nasze Domowe 1/3 szklanki wody olej do smażenia (u mnie ryżowy) Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w małe plasterki (można również w kostkę(...)rozpływające się w ustach). Podsmażamy na oleju, doprawiając słodką czerwoną papryką, czosnkiem granulowanym, solą ziołową i pieprzem. Mieszamy, aby przyprawy pokryły całe mięso. Podsmażamy jeszcze chwilę, następnie dodajemy pastę z pieczonej papryki i bakłażana z pomidorami. Mieszamy, ustawiamy zastawiamy pod przykryciem na małym ogniu. Po kilku minutach dodajemy pokrojone w kosteczkę obie papryki i po chwili dolewamy wodę. Zostawiamy dalej
Słodkie okruszkiprostu proste! PRZEPIS NA ŻEBERKA SKŁADNIKI: - 4 duże żeberka wieprzowe tzw trójkąty - 2 ząbki czosnku - przyprawa do steków - 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich - 6 łyżek koncentratu pomidorowego - 2 łyżki pasty z pieczonej czerwonej papryki (jeśli nie masz zastąp 1 łyżeczką suszonej papryki wędzonej) - 1 łyżka syropu klonowego - 1 łyżka miodu - sól - pieprz - olej do smażenia - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Żeberka obsyp(...)przez 24 godziny. Żeberka smaż na złoty kolor na patelni, z każdej ze stron, dodaj syrop klonowy i miód, przykryj pokrywką i duś do miękkości 20 -30 minut. Dodaj pastę z papryki pieczonej i koncentrat pomidorowy dodaj 130 ml wody, przykryj pokrywką i duś. Z sosu wyjmij żeberka na talerz, do sosu dodaj sól. Łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuść
SMYKWKUCHNIpieprz ziołowy do smaku A teraz przygotowanie w 5 minut. Awokado myjemy, przekrawamy i wyciągamy miąższ. Razem z umytą i odsączoną fasolą umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować pastę. Miksujemy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotową pastę przekładamy do miseczki, podajemy posypaną posiekaną cebulą i skropioną olejem rydzowym. Smacznego
Szybko Tanio SmacznieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
KorniszonkiCiasteczka z lekkim "twistem" niewielki dodatek pasty tahini zmienia ciasteczka w niepowtarzalne słodkości. Mąka kokosowa jaką namiętnie stosuje w swoich wypiekach, choć wciąż jestem na etapie "demo", znajdzie zwolenników nie tylko diety bezglutenowej, ale również amatorów fitnessu. Dzięki wysokiej zawartości białka, potrawy z niej przygotowane świetnie sprawdzają się w przypadku okołotreningowego posiłku. Bywa trudna, bo pozbawiona glutenu nie skleja się(...)łyżki oleju kokosowego 2 dojrzałe banany 250 g cukru muscavado 200 g mąki kokosowej 1 jajko ok 100-150 ml mleka roślinnego 2 łyżki kakao 3 łyżki pasty tahini 200 g gorzkiej czekolady 100 g białej czekolady nasiona sezamu Przygotowanie: 1. W misce blendera miksujemy miksujemy banany, olej kokosowy, cukier, jajko, tahini i mleko 2. W misce łączymy mąkę
Słodki Kompromisemaliowaną powierzchnię. Naczynia żeliwne bez warstwy emalii wymagają od nas większej troski – myjemy je jeszcze gorące, w gorącej wodzie, nie używając do mycia mydeł i detergentów, co najwyżej pasty zrobionej z soli kuchennej rozrobionej z wodą i szczotki – po to żeby nie naruszać konserwującej warstwy oleju. Po umyciu dokładnie naczynie osuszamy i pokrywamy ponownie warstwą oleju jadalnego przy użyciu(...)gotowanie w nim staje się naprawdę bardzo naturalne i niesamowicie satysfakcjonujące. Zdarza się, że żeliwo zardzewieje – szczególnie wtedy, gdy leży zapomniane i nieużywane . Małe plamy rdzy łatwo wyczyścić pastą z soli lub wełną stalową. Przy całkowicie pordzewiałym naczyniu też można sobie poradzić – wstawiamy je do zimnego piekarnika i ustawiamy funkcję samooczyszczania piekarnika (pyroliza, piroliza lub czyszczenie pyrolityczne/pirolityczne – cały brud
Karo in the KitchenSkładniki na ciasto ptysiowe Ptysie z kremem waniliowym 2 szklanki mąki 1 szklanki wody 1 szklanka mleka 1 kostka + duża łyżka masła pokrojonego w kostkę 5
Korniszonkiopakowanie mrożonego kalafiora Poltino ( 400 g ) 1 litr bulionu lub rosołu drobiowego lub warzywnego 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki pikantnej pasty lub sosu paprykowego 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 1/3 łyżeczki kminku lub kuminu 1/4 łyżeczki mielonego imbiru sól Dodatkowo: płatki migdałowe Przygotowanie zupy 1. W garnku rozgrzać oliwę z oliwek. Na rozgrzanym(...)konieczności rozmrażania. Całość zalać bulionem lub rosołem i gotować, aż kalafior zmięknie. 3. W moździerzu rozetrzeć ziarna kolendry, kminek i imbir. Przyprawy wsypać do zupy, dodać także pikantną pastę paprykową. Jeżeli bulion lib rosół nie były solone - zupę posolić. Ugotowaną zupę zmiksować blenderem na gładki krem. 4. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe. Zupę podawać posypaną prażonymi płatkami migdałowymi. Smacznego
kolorowotorcikowoSkładniki na lody śmietankowe Kremowe lody śmietankowe 200 ml skondensowanego słodzonego mleka 500 ml śmietanki kremówki (36%) Schłodzoną śmietankę ubijacie na sztywno, po czym dodać do
Korniszonki2 szklanki świeżych malin Koktajl malinowy bez pestek 2-3 łyżki płynnego miodu, syropu klonowego lub cukru (według uznania) Szklanka mleka Pół szklanki naturalnego jogurtu lub
Korniszonkiosób nie jadających mięsa, bo przyznacie mi racje że tradycyjny śledzik w oleju w piątek na zagryzkę w czasie lata, to jakoś tak słabo wchodzi no nie? Taka pastą natomiast nie pogardzi nikt. Przekonajcie się sami Składniki: 20 sztuk krakersów slonych słoiczek 190 g Pikantnej Makreli z serii Jedyna Taka SEKO cebulka dymka ze szczypiorkiem 2 jajka Wykonanie(...)gotujemy na twardo. Studzimy i drobno siekamy. * Cebule i szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do sałatki z makreli Seko. Dodajemy też posiekane jajko. Dokładnie mieszamy. * Na krakersy wykładamy przygotowana pastę. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. * Najlepiej smakuje po ok godzinie od przygotowania
Z Majeczką w kuchniCiasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaki na słodko 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 20 g świeżych drożdży 5 żółtek 70 g masła, roztopionego i przestudzonego 100
Korniszonki