
Przepis na : śniadanie
Jajka faszerowane są bardzo smaczne i są piękną ozdobą stołu. Można je nadziać różnymi farszami. Tym razem polecam wersję z wędzonym łososiem. składniki: 6-7 jajek 100 g wędzonego łososia ok 4 łyżki jogurtu naturalnego posiekany koperek świeżo mielony kolorowy pieprz Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół. Z połówek wydrążyć żółtko. Wydrążone żółtka przełożyć do rozdrabniacza. Do żółtek dodać wędzonego łososia i dwie łyżki jogurtu naturalnego. Wszystko rozdro... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...