Przepis na : śniadanie
Kolejna wersja jajek faszerowanych rybką. Tym razem użyłam wędzonej makreli. Nadziane jajeczka udekorowałam czerwoną cebulką i natką pietruszki. składniki: 5 jajek 1 mała makrela wędzona (ok 100 g po odrzuceniu skóry i ości) pieprz 2-3 łyżki majonezu do dekoracji czerwona cebulka natka pietruszki Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić na pół. Wydrążyć żółtka i przełożyć do miseczki. Makrelę obrać ze skory i ości, rozdrobnić na małe kawałki i dodać do żółtek. Dodać majonez i ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...