podzielić na małe kawałeczki. 4. Cebulę drobno pokroić w kostkę. Dodać do ryby razem z koperkiem. 5. Dodać majonez oraz jogurt. Doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. ** *Jeśli pasta będzie zbyt sucha, należy dodać więcej jogurtu. **Przed spożyciem pastę należy pozostawić w lodówce na co najmniej
A Ty Smakuj Mnienajpierw pyszna kawa z przelewowego ekspresu - biała i czarna. Za 2 zł można później domówić dolewkę kawy. Z zestawów śniadaniowych wybieramy: śniadanie regionalne - schab musztardowo-miodowy, grillowany góralski ser, pasta z bryndzy, tosty francuskie z chałki, krem cytrynowy (lemom crud), ciemnie pieczywo (21 zł) energetyczne śniadanie - łosoś wędzony, awokado, jajka w koszulkach, kremowy serek z rzodkiewką, młody szpinak, ziarna słonecznika(...)domowy chleb bananowy, ciemne pieczywo (21 zł) śniadanie polskie - jajecznica, grilowany boczek, żółty serek, kremowy serek z warzywami, frankfurterki, sałatka warzywna śniadanie krakowskie - sadzone jajka, bajgiel z pastą z pstrąga, sałatka warzywna, ciemne pieczywo Do Momentu wracamy kolejnego dnia znowu na śniadanie. Po obejściu Kazimierza i zaglądnięciu do lokali, które serwują śniadania, okazuje się, że tutaj oferta jest
Kulinarne przygody GatityCzęsto robię różnego rodzaju pasty. Najczęściej jest to połączenie ryby z twarogiem. Tym razem przygotowałam pastę jajeczną i zamiast podać ją na kanapce, rozsmarowałam na tortillach, zrolowałam i pokroiłam na kawałki. Polecam! Składniki: 4 placki tortilli 6 jajek ugotowanych na twardo ok. 100 g szynki konserwowej w cienkich plastrach ok. 7 suszonych pomidorów szczypior z 1 dymki 2 łyżki majonezu
Czerwień i błękitokładce Vogue’a, może się przydać! ;) Oczywiście to żart, ale to, że ten talerz zieleniny jest piekielnie dobry, jest akurat faktem. Głównie za sprawą mojego ulubionego sosu z pasty sezamowej tahini z dodatkiem soku z cytryny i czosnku. Ostatnio poleciłem go Wam jako dodatek do buddha bowl , jednak świetnie się on sprawdza do większości sałatek ze świeżych warzyw. Szczególnie polecam(...)Sałatka: miks ulubionych sałat (np. szpinak, roszponka, rukola, botwina) 1 awokado kilka rzodkiewek kawałek ogórka garść kiełków groszku garść pestek granatu kilka listków mięty Sos z tahini: 3 łyżki pasty sezamowej tahini 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka syropu z agawy 6 łyżek zimnej wody szczypta soli * PRZYGOTOWANIE Sałatka Sałaty ułóż na talerzu. Awokado obierz i pokrój w pasy
Food Squarekurczakiem. Składniki: makaron spaghetti – lub inny 2 filety z kurczaka 10 pomidorków koktajlowych 1 mała cukinia 1 łyżka masła 1/2 dużej cebuli (lub 1 mała cebula) 3 łyżeczki pasty pindżur (psta z papryki, pomidorów, bakłażana) starty parmezan sól świeżo zmielony pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelnię wrzucamy masło, dodajemy posiekaną cebulkę, pokrojonego w kostkę kurczaka, smażymy(...)Można na wierzch dodać kilka świeżych pomidorków – fajny nadają smak podczas jedzenia. Posypuję makaron wiórkami parmezanu i świeżo zmielonym pieprzem. Artykuł Makaron z cukinią, kurczakiem, pomidorkami i pastą pindżur pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plnadzieję, że Was zainteresują Szakszuka z papryką i kiełbasą – idealne śniadanie na weekend Śniadaniowe muffinki jajeczne Zielona szakszuka Szakszuka z boczkiem i czerwoną cebulą Omlet ze szpinakiem i boczkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Sałatka z jajek, pora i kukurydzy Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką Przepis na jajka sadzone na boczku Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania
Kuchnia BazyliiPrzedstawiam pastę rybną z makreli bez dodatku majonezu. Nie byłam pewna czy ją przygotowywać i czy może być smaczna, jednak okazało się, że bardzo dobrze, że się zdecydowałam ją przyrządzić. Składniki na pastę rybną z makreli (spora porcja): ser biały chudy 250 g makrela wędzona około 250 g cebula sól pieprz zielona cebulka lub szczypiorek Makrelę podzielić na kawałki, usunąć
Karola gotujekokosową nutą! Jeśli jesteście miłośnikami tego przysmaku to zapewne pokochacie i te ciasteczka. Polecam! (około 16 sztuk) 100g kleiku ryżowego (bez dodatków) 125g masła/margaryny 50g pasty tahini 50g wiórków kokosowych 100g cukru 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło/margarynę oraz pastę sezamową z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - wbić
Di gotujewarzywo niesłychanie wdzięczne do przygotowania. Polecamy Wam do wypróbowania kilka przepisów ze szparagami, prostych i smacznych. SZPARAGI Z MAKARONEM W MAŚLANYM SOSIE Pyszne, zielone danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, ZIEMNIAKAMI I PESTO Niesamowite połączenie kremowych ziemniaków z makaronem al dente i chrupiącymi szparagami i delikatnym pesto(...)były zanurzone w sernikowym nadzieniu. MISA OBFITOŚCI Z KREWETKAMI, PĘCZAKIEM I WARZYWAMI Kluczowym składnikiem jest tu niepozorny sos, prosty, ale nadaje całości smaku i charakteru. SPAGHETTI PRIMAVERA Pyszna wiosenna pasta! Zielona, pełna nowalijek i smaków wiosny. Chyba najbardziej zdrowy makaron. PĘCZOTTO PRIMAVERA Wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą ugotowaną jak risotto. Zdrowsze od ryżowej wersji. To nasza wariacja
Niedzielny kucharzszparagami i zrumienioną kiełbaską z dodatkiem sosu bazyliowego. Druga potrawa, to makaron ze szparagami i domowym pesto. SAŁATA ZE SZPARAGAMI Składniki sosu bazyliowego: 1 garść liści bazylii 1 łyżeczka pasty z czosnku niedźwiedziego lub 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka płynnego miodu 2 duże szczypty soli (tyle ile zmieści się w 3 palcach(...)się zrumienią. Ułożyć na talerzu pokrojoną sałatę, szparagi, kiełbasę, dodać pokruszoną fetę i sos bazyliowy. MAKARON ZE SZPARAGAMI I PESTO Składniki Pesto bazyliowe: 1 garść liści bazylii 1 łyżeczka pasty z czosnku niedźwiedziego lub 1 mały ząbek czosnku 2 łyżki migdałów w płatkach lub pestek 1 łyżka soku z cytryny 1 duża szczypta soli (tyle ile zmieści się
Codziennik Kuchennypieczenie może stanowić wspaniał ą zabawę dla naszych małych pociech. Polecam serdecznie, smacznego ;):) **** I biscotti con confettura di albicocche sono piccoli dolcini di pasta frolla a base di tuorli sodi. I biscotti sono ideali da gustare a colazione, a merenda o in ogni momento della giornata. Provate a farli in casa, b uon appetito ;):) SKŁADNIKI(...)pizzico di sale. Frullate il tutto fino ad ottenere un composto a briciole. Aggiungete 3 tuorli sodi, la scorza grattugiata di un limone e frullate ancora ottenendo una pasta omogenea. Formate un panetto da avvolgere nella pellicola che riponete in frigo per 1 ora. A questo punto iniziate a formare i bocconcini, che poi andrete ad appiattire. Adagiate
La grande e la piccola cuocarestauracji Kanapa . Podczas otwarcia ogródka letniego i prezentacji letniego menu, podano nam rzodkiewki nadziane serkiem, z jajkiem przepiórczym, roszponką i obsypane ziemią z pumpernikla. Tu rzodkiewki nadziałam pastą jajeczną z anchois, ale można nadziać je na przykład masą serową . pęczek rzodkiewek, 3 jajka ugotowane na twardo, 6 – 8 filecików anchois, ziemia: 2 kromki pumpernikla, 3 kostki czekolady wytrawnej(...)orzechów włoskich, olej rzepakowy Jajka obrać, zmiksować razem z anchois. Rzodkiewki umyć, odciąć brzydkie liście. Wydrążyć dziury – ja wydrążyłam z boku. Nadziać rzodkiewki pastą jajeczną. Pumpernikiel zmiksować z czekoladą i orzechami. Posmarować rzodkiewki olejem i posypać ziemią ( trochę ziemi przyklei się do rzodkiewek). Ułożyć rzodkiewki i obsypać ziemią. Kalendarzowe lato już tuż tuż, a letnia pogoda zagościła u nas już
królestwo garówZupa szczawiowa - wiosenny przysmak kuchni polskiej Zupa szczawiowa to polski przysmak, który ze świeżego szczawiu można przygotować tylko wiosną! Wtedy listki mają najwięcej kwaśnego smaku, są
Korniszonkiwaniliowe z borówkami. Składniki na 12 muffinek: - 2 szklanki mąki tortowej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków - 1 łyżka cukru z wanilią - ½ łyżeczki pasty waniliowej - 2 jaja - 180 ml śmietany 18% - 180 ml jogurtu greckiego (naturalny) - 3 łyżki oleju kokosowego - 250 g borówki amerykańskiej W pierwszej misce łączymy rózgą mokre składniki – jajka, olej(...)pastę waniliową, jogurt i śmietanę. W drugiej mieszamy suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy (nic nie szkodzi jeżeli pozostaną drobne grudki). Dodajemy umyte i osuszone borówki, delikatnie mieszamy. Foremki silikonowe (lub papilotki) wypełniamy ciastem (można to zrobić łyżką
mojewypiekiinietylkobędą jeść obiadu, ale byłoby to niemożliwe, gdybym nic im nie przygotowała. Tego, co wcześniej naszykowałam dla chłopaków, nie starczyłoby. Dlatego zrobiłam szybki przegląd zapasów. Zrobiłam z nich pastę z łososiem w sosie śmietanowo – koperkowym. Wyszła pyszna. Była tak smaczna, że zniknęła błyskawicznie. Koniecznie spróbujcie ją zrobić u siebie w domu. Polecam. Składniki: • 400 g suchego makaronu typu wstążki(...)minut. Tyle czasu gotował się mój makaron. 8. Makaron odcedzić, nie przelewać go zimną wodą! Z powrotem przełożyć do garnka. Wlać gorący sos, wymieszać. 9. Porcje pasty przełożyć na talerz. Podawać po przyrządzeniu. Po kilku minutach stygnięcia, sos odpowiednio zgęstnieje. Smacznego
W mojej kuchni