Kilka razy kupowałam gotowy hummus, ale w końcu postanowiłam przygotować go samej. Główną inspiracją był przepis z bloga Jadłonomii - Marty Dymek . Idealna konsystencja, naturalne składniki i wyśmienity smak. Składniki: 1 puszka (240g) odsączonej i przepłukanej ciecierzycy 4 łyżki pasty tahini 1 duży ząbek czosnku sól himalajska 1-2 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki lodowatej wody Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy ciecierzycę. Dodajemy pastę tahini, drobno posiekany ząbek czosnku, sok z cytryny i sól himalaj... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...