pasta - 17303 przepisów (strona:411/1154)

Złoty tort pomarańczowo-cytrynowy 193

Tort pomarańczowo-cytrynowy Biszkopt pomarańczowy (mała tortownica) 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej (może być tortowa) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru łyżka skórki

Korniszonki
Ruloniki z bakłażana faszerowane kaszą i pastą sezamową :) 150

przystawka. Co myślisz? W każdym razie smak jest cudowny! Całość w pełni wegańska i bezglutenowa . Ruloniki bakłażanowe są mięciutkie, pyszna mieszanka kaszowa od Innej Bajki lekko chrupiąca, a pasta sezamowa nadaje smakowitej kremowości. Wszystko tak bardzo do siebie pasuje, że aż tak fantastycznego efektu się nie spodziewałam 😎 Składniki: 3 średnie bakłażany  110 g, czyli 1 opakowanie kaszy gryczanej(...)burakami i jarmużem (Inna Bajka) 2-3 łyżki pasty sezamowej 1 łyżka mieszanki nasion i orzechów "Pora Detoksu" (Inna Bajka) 2 łyżki oleju rzepakowego  sól i pieprz do smaku  Przygotowanie: Bakłażany umyj i odkrój czubki. Następnie pokrój na plastry grubości około 0,5 cm i posyp solą. Po 15 minutach pojawią się na ich powierzchni kropelki. Wówczas należy

Zdrowie na języku :P
Makaron z pesto z avocado i szpinaku 178

kremowe pesto z avocado z dodatkiem szpinaku, pestek słonecznika i parmezanu. Klasycznie można je wykorzystać jako dodatek do makaronu, ale też jako dip do maczania warzyw lub też pastę na kanapkę. Niech w końcu będzie zielono, ciepło i lekko. Makaron z pesto z avocado i szpinaku   Drukuj Prep time 15 min Cook time 19 min Total time(...)wody do uzyskania kremowej konsystencji. Ugotowany makaron wymieszać z pesto ( można dodać kilka łyżek wody z gotowania makaronu) Pozostałe pesto umieścić w pudełku i szczelnie zamknąć. Można wykorzystać jako pastę do grzanek albo dip do warzyw. 3.5.3229 Artykuł Makaron z pesto z avocado i szpinaku pochodzi z serwisu Cooking for Emily

Cooking for Emily
Musztardowiec 206

Liściaste i pikantne warzywo o lekkim musztardowym smaku jakim jest musztardowiec to wspaniały dodatek do wielu dań - sałatek, zup, past. Jeśli tylko znajdziecie to warzywo w sklepie lub targu kupcie je koniecznie! Sprawdźcie dlaczego!    Musztardowiec należy do rodziny kapustowatych. Znany także jako gorczyca sarepska lub kapusta sitowata jest coraz popularniejszym warzywem w Polsce. Z jego nasion produkowana jest(...)niezwykłe warzywo ma bardzo ciekawy smak - delikatny musztardowy, lekko pikantny smak. Liście i pędy musztardowca znajdują szerokie zastosowanie w kuchni. Można je zapiekać, dusić, smażyć, robić z nich pasty jak i różne inne dodatki do sałatek. Doskonale pasują do zup, twarogu i mozzarelli. Przed spożyciem liście musztardowca należy opłukać w wodzie, następnie wykroić grube nerwy z dużych liści i odciąć

Gotuję Testuję
Tost z awokado i jajkiem Benedykta 189

octu 1 łyżka nasion słonecznika Sposób przygotowania: Awokado obierz ze skórki, usuń pestkę i pokrój na kawałki. Dodaj sok z cytryny, dopraw solą i rozgnieść  widelcem na gładką pastę. Chleb podpiecz na suchej patelni.  Jaja wbij do osobnych miseczek, tak żeby nie naruszyć struktury żółtka. Do rondelka z gotującą się wodą dodaj ocet.  Zamieszaj wodę w rondlu(...)gotującą się wodę z octem. Gotuj około 2-3 minuty, aż całe białko będzie ścięte, a żółtko pozostanie płynne. Czynność powtórz z drugim jajkiem. Na chrupki chleb wykładamy pastę z awokado, a na wierzchu układamy jajko Benedykta. Całość posypać ziarnami słonecznika. Artykuł Tost z awokado i jajkiem Benedykta pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Babka piaskowa dwukolorowa 210

szklanki mąki tortowej ✔ 3 łyżeczki proszku do pieczenia ✔ 1/2 szklanki kakao bez cukru ✔ 1/3 szklanki wody ✔ szczypta soli ✔ 250 g masła lub margaryny mlecznej ✔ 5 dużych jajek ✔ łyżeczka pasty waniliowej (lub pół łyżeczki ulubionego aromatu) ✔ 2 szklanki cukru białego ✔ 1/2 szklanki mleka Przygotowanie: Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Jajka, masło czy mleko wyciągnijcie z lodówki przynajmniej 2 godziny(...)trudność, dodajcie jeszcze jedną łyżkę wody. Później rozrzedzimy tą papkę ciastem. Masło lub margarynę roztapiamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy z pozostałym cukrem około 2-3 minut. Dodajemy pastę waniliową lub aromat i jajka (pojedynczo). Po każdym jajku chwilę miksujemy, by składniki dobrze się połączyły i masa tłuszczowo-jajeczna stopniowo zwiększała swoją objętość. Teraz będziemy dodawać, również stopniowo

Karczma Honorietty
Szparagi z makaronem w maślanym sosie 194

Pyszne, wiosenne danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. Do zrobienia w 15 minut. Sezon na szparagi czas zacząć! Już pojawiły się w sklepach, wybór jest jeszcze mały, ceny wysokie, ale oprzeć im się nie sposób. „Zachwyt mój wzmógł się wobec szparagów, nasyconych ultramaryną i różowością, a których pręt, delikatnie pocętkowany fioletem(...)już nic do powiedzenia – reszta pozostaje milczeniem:) Zanim to jednak nastąpi jeszcze kilka słów wyjaśnienia. Dzisiaj chcemy podzielić się z Wami bardzo prostym przepisem na wiosenną pastę, na którą poza makaronem i szparagami składa się tylko odrobina masła i parmezan. Wielokrotnie to już mówiliśmy, ale powtórzymy: proste dania są najlepsze. Przepis pochodzi od Pierre’a Franeya z NY Timesa

Niedzielny kucharz
Puree z batatów 246

Domowe pasty z warzyw smakują najlepiej. A puree z batatów pieczonych robi się błyskawicznie. Wystarczy tylko poczekać, aż ziemniaki się upieką a następnie zmiksować je i udekorować ulubionymi ziołami. Pasty i kremy to najlepszy sposób na zdrowe, pyszne i piękne danie które pasuje nie tylko do obiadu, ale i na każdy inny posiłek. Na drugie śniadanie lub kolację wystarczy podać

AniaGotuje.pl
Boczniaki a'la flaczki 151

cebula 1 mała marchewka 1 pietruszka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru 1/2 łyżeczki papryki ostrej (dałam pul biber) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżka pasty pomidorowej sól, pieprz majeranek olej, masło natka pietruszki  - do podania przygotowanie Grzyby pokroić wzdłuż w paski. Cebulę  obrać, pokroić w drobną kostkę. Czosnek drobno posiekać. Marchewkę i pietruszkę(...)posiekany czosnek, chwilę podsmażać, aż lekko zmiękną. Dodać łyżkę masła, marchewkę, pietruszkę i grzyby. Podsmażać, mieszając ok 3 minut.  Zdjąć z ognia, dodać paprykę, imbir, gałkę muszkatołową i pastę pomidorową. Zalać rosołem, lekko przemieszać, gotować pod przykryciem na małym ogniu ok 20 min.  Doprawić solą, pieprzem i sporą ilością majeranku.  "Flaki" rozlać do miseczek, posypać posiekaną natką

Stare Gary
Jajka na Wielkanoc 229

ciecierzycą i brokułami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Pasta z awokado z jajkiem i grana padano Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Babka Marmurkowa z Czekoladą i Jogurtem 204

średnich obrotach przez około 50-60 sekund, aż składniki połączą się w jednolitą masę. 3. Kakao przełożyć do miseczki i zalać gorącą wodą, mieszać, aż powstanie dosyć gęsta pasta, odstawić do ostygnięcia. 4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą. 5. Do maślanej masy przesiać mąkę, dodać skórkę z pomarańczy, jogurt i krótko wymieszać mikserem do połączenia składników. Do drugiej(...)miski przełożyć około 1/3 ciasta i do tej mniejszej ilości ciasta dodać pastę kakaową, wymieszać dokładnie łyżką. Dodać posiekaną mleczną czekoladę, wymieszać ( patrz FILM ). 6. Do przygotowanej blaszki przełożyć 1/2 jasnego ciasta, wyrównać. Wyłożyć 1/2 ciemnego ciasta i wyrównać. Wyłożyć pozostałe jasne ciasto i ciemne, wyrównać łyżką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170C na funkcji góra-dół

Mała Cukierenka
Sernik kokosowo-migdałowy w wersji wegańskiej :) 493

Terrasana) 50 g syropu klonowego 50 g oleju kokosowego 50 g masła z orzechów laskowych (Terrasana) 1 czubata łyżka surowego kakao (Terrasana) szczypta soli himalajskiej Masa orzechowa: 150 g pasty kokosowego (120 g stałej części + 30 g oddzielającego się oleju kokosowego) 150 g masła z białych orzechów (Terrasana) 30 g syropu klonowego 1 czubata łyżka proszku maca (Terrasana) Przygotowanie(...)spód przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie standardowa keksówka) i dokładnie ugnieć spód ciasta. Wstaw do lodówki.  W międzyczasie przygotuj masę "serową". Do rondelka przełóż pastę kokosową i podgrzewaj ją do momentu rozpuszczenia, cały czas mieszając. Następnie zdejmij z ognia i dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj.  Przelej masę kokosowo-migdałową na wierzch wyłożonego spodu

Zdrowie na języku :P
Pysznie w firmie! Podaruj wyjątkowy upominek partnerom lub współpracownikom! 163

Jak się okazuje reklama i słodycze to idealne połączenie. Na rynku obecnych jest wiele firm, które oferują reklamowe słodkości, jednak warto zastanowić się, którą ofertę wybrać

Korniszonki
Wtorek: Pęczotto primavera 131

Wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą ugotowaną jak risotto. Zdrowsze od ryżowej wersji. To nasza wariacja na temat spaghetii primavera, kultowej pasty zrobionej z nowalijek. Prima vera po łacinie oznacza pierwszą porę roku, czyli wiosnę i takie ma też znaczenie we wszystkich językach romańskich. Czasem bywa jeszcze używane do opisania wieku, np. Ha già compiuto trenta primavere(...)inne konotacje. W 1975 r. w nowojorskiej restauracji Le Cirque szef Sirio Maccione po raz pierwszy podał gościom spaghetti primavera, zyskując nieśmiertelność i wieczne miejsce panteonie kulinarnych sław. Prosta pasta, ale niezwykle smaczna, jest dzisiaj jednym z kanonicznych makaronów, podawanych kiedy na rynku pojawiają się nowalijki. W obecnych czasach, kiedy przez cały rok można kupić świeże warzywa, uprawiane w szklarniach

Niedzielny kucharz
Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem 147

Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka(...)Podsmażyć awokado 4. Zblenderować groszek i awokado 5. Dodać bazylię 6. Skropić cytryną i doprawić 7. Nałożyć farsz na połówki jajek Poprzedni 1 z 7 Następny Artykuł Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl