pasta - 17303 przepisów (strona:401/1154)

Musztardowiec 263

Liściaste i pikantne warzywo o lekkim musztardowym smaku jakim jest musztardowiec to wspaniały dodatek do wielu dań - sałatek, zup, past. Jeśli tylko znajdziecie to warzywo w sklepie lub targu kupcie je koniecznie! Sprawdźcie dlaczego!    Musztardowiec należy do rodziny kapustowatych. Znany także jako gorczyca sarepska lub kapusta sitowata jest coraz popularniejszym warzywem w Polsce. Z jego nasion produkowana jest(...)niezwykłe warzywo ma bardzo ciekawy smak - delikatny musztardowy, lekko pikantny smak. Liście i pędy musztardowca znajdują szerokie zastosowanie w kuchni. Można je zapiekać, dusić, smażyć, robić z nich pasty jak i różne inne dodatki do sałatek. Doskonale pasują do zup, twarogu i mozzarelli. Przed spożyciem liście musztardowca należy opłukać w wodzie, następnie wykroić grube nerwy z dużych liści i odciąć

Gotuję Testuję
Tost z awokado i jajkiem Benedykta 255

octu 1 łyżka nasion słonecznika Sposób przygotowania: Awokado obierz ze skórki, usuń pestkę i pokrój na kawałki. Dodaj sok z cytryny, dopraw solą i rozgnieść  widelcem na gładką pastę. Chleb podpiecz na suchej patelni.  Jaja wbij do osobnych miseczek, tak żeby nie naruszyć struktury żółtka. Do rondelka z gotującą się wodą dodaj ocet.  Zamieszaj wodę w rondlu(...)gotującą się wodę z octem. Gotuj około 2-3 minuty, aż całe białko będzie ścięte, a żółtko pozostanie płynne. Czynność powtórz z drugim jajkiem. Na chrupki chleb wykładamy pastę z awokado, a na wierzchu układamy jajko Benedykta. Całość posypać ziarnami słonecznika. Artykuł Tost z awokado i jajkiem Benedykta pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Babka piaskowa dwukolorowa 265

szklanki mąki tortowej ✔ 3 łyżeczki proszku do pieczenia ✔ 1/2 szklanki kakao bez cukru ✔ 1/3 szklanki wody ✔ szczypta soli ✔ 250 g masła lub margaryny mlecznej ✔ 5 dużych jajek ✔ łyżeczka pasty waniliowej (lub pół łyżeczki ulubionego aromatu) ✔ 2 szklanki cukru białego ✔ 1/2 szklanki mleka Przygotowanie: Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Jajka, masło czy mleko wyciągnijcie z lodówki przynajmniej 2 godziny(...)trudność, dodajcie jeszcze jedną łyżkę wody. Później rozrzedzimy tą papkę ciastem. Masło lub margarynę roztapiamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy z pozostałym cukrem około 2-3 minut. Dodajemy pastę waniliową lub aromat i jajka (pojedynczo). Po każdym jajku chwilę miksujemy, by składniki dobrze się połączyły i masa tłuszczowo-jajeczna stopniowo zwiększała swoją objętość. Teraz będziemy dodawać, również stopniowo

Karczma Honorietty
Szparagi z makaronem w maślanym sosie 251

Pyszne, wiosenne danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. Do zrobienia w 15 minut. Sezon na szparagi czas zacząć! Już pojawiły się w sklepach, wybór jest jeszcze mały, ceny wysokie, ale oprzeć im się nie sposób. „Zachwyt mój wzmógł się wobec szparagów, nasyconych ultramaryną i różowością, a których pręt, delikatnie pocętkowany fioletem(...)już nic do powiedzenia – reszta pozostaje milczeniem:) Zanim to jednak nastąpi jeszcze kilka słów wyjaśnienia. Dzisiaj chcemy podzielić się z Wami bardzo prostym przepisem na wiosenną pastę, na którą poza makaronem i szparagami składa się tylko odrobina masła i parmezan. Wielokrotnie to już mówiliśmy, ale powtórzymy: proste dania są najlepsze. Przepis pochodzi od Pierre’a Franeya z NY Timesa

Niedzielny kucharz
Puree z batatów 331

Domowe pasty z warzyw smakują najlepiej. A puree z batatów pieczonych robi się błyskawicznie. Wystarczy tylko poczekać, aż ziemniaki się upieką a następnie zmiksować je i udekorować ulubionymi ziołami. Pasty i kremy to najlepszy sposób na zdrowe, pyszne i piękne danie które pasuje nie tylko do obiadu, ale i na każdy inny posiłek. Na drugie śniadanie lub kolację wystarczy podać

AniaGotuje.pl
Boczniaki a'la flaczki 204

cebula 1 mała marchewka 1 pietruszka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru 1/2 łyżeczki papryki ostrej (dałam pul biber) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżka pasty pomidorowej sól, pieprz majeranek olej, masło natka pietruszki  - do podania przygotowanie Grzyby pokroić wzdłuż w paski. Cebulę  obrać, pokroić w drobną kostkę. Czosnek drobno posiekać. Marchewkę i pietruszkę(...)posiekany czosnek, chwilę podsmażać, aż lekko zmiękną. Dodać łyżkę masła, marchewkę, pietruszkę i grzyby. Podsmażać, mieszając ok 3 minut.  Zdjąć z ognia, dodać paprykę, imbir, gałkę muszkatołową i pastę pomidorową. Zalać rosołem, lekko przemieszać, gotować pod przykryciem na małym ogniu ok 20 min.  Doprawić solą, pieprzem i sporą ilością majeranku.  "Flaki" rozlać do miseczek, posypać posiekaną natką

Stare Gary
Jajka na Wielkanoc 275

ciecierzycą i brokułami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Pasta z awokado z jajkiem i grana padano Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Babka Marmurkowa z Czekoladą i Jogurtem 269

średnich obrotach przez około 50-60 sekund, aż składniki połączą się w jednolitą masę. 3. Kakao przełożyć do miseczki i zalać gorącą wodą, mieszać, aż powstanie dosyć gęsta pasta, odstawić do ostygnięcia. 4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą. 5. Do maślanej masy przesiać mąkę, dodać skórkę z pomarańczy, jogurt i krótko wymieszać mikserem do połączenia składników. Do drugiej(...)miski przełożyć około 1/3 ciasta i do tej mniejszej ilości ciasta dodać pastę kakaową, wymieszać dokładnie łyżką. Dodać posiekaną mleczną czekoladę, wymieszać ( patrz FILM ). 6. Do przygotowanej blaszki przełożyć 1/2 jasnego ciasta, wyrównać. Wyłożyć 1/2 ciemnego ciasta i wyrównać. Wyłożyć pozostałe jasne ciasto i ciemne, wyrównać łyżką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170C na funkcji góra-dół

Mała Cukierenka
Sernik kokosowo-migdałowy w wersji wegańskiej :) 539

Terrasana) 50 g syropu klonowego 50 g oleju kokosowego 50 g masła z orzechów laskowych (Terrasana) 1 czubata łyżka surowego kakao (Terrasana) szczypta soli himalajskiej Masa orzechowa: 150 g pasty kokosowego (120 g stałej części + 30 g oddzielającego się oleju kokosowego) 150 g masła z białych orzechów (Terrasana) 30 g syropu klonowego 1 czubata łyżka proszku maca (Terrasana) Przygotowanie(...)spód przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie standardowa keksówka) i dokładnie ugnieć spód ciasta. Wstaw do lodówki.  W międzyczasie przygotuj masę "serową". Do rondelka przełóż pastę kokosową i podgrzewaj ją do momentu rozpuszczenia, cały czas mieszając. Następnie zdejmij z ognia i dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj.  Przelej masę kokosowo-migdałową na wierzch wyłożonego spodu

Zdrowie na języku :P
Pysznie w firmie! Podaruj wyjątkowy upominek partnerom lub współpracownikom! 221

Jak się okazuje reklama i słodycze to idealne połączenie. Na rynku obecnych jest wiele firm, które oferują reklamowe słodkości, jednak warto zastanowić się, którą ofertę wybrać

Korniszonki
Wtorek: Pęczotto primavera 189

Wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą ugotowaną jak risotto. Zdrowsze od ryżowej wersji. To nasza wariacja na temat spaghetii primavera, kultowej pasty zrobionej z nowalijek. Prima vera po łacinie oznacza pierwszą porę roku, czyli wiosnę i takie ma też znaczenie we wszystkich językach romańskich. Czasem bywa jeszcze używane do opisania wieku, np. Ha già compiuto trenta primavere(...)inne konotacje. W 1975 r. w nowojorskiej restauracji Le Cirque szef Sirio Maccione po raz pierwszy podał gościom spaghetti primavera, zyskując nieśmiertelność i wieczne miejsce panteonie kulinarnych sław. Prosta pasta, ale niezwykle smaczna, jest dzisiaj jednym z kanonicznych makaronów, podawanych kiedy na rynku pojawiają się nowalijki. W obecnych czasach, kiedy przez cały rok można kupić świeże warzywa, uprawiane w szklarniach

Niedzielny kucharz
Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem 220

Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka(...)Podsmażyć awokado 4. Zblenderować groszek i awokado 5. Dodać bazylię 6. Skropić cytryną i doprawić 7. Nałożyć farsz na połówki jajek Poprzedni 1 z 7 Następny Artykuł Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Roladki z tortilli 428

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: tortille kilka plasterków polędwicy łososiowej pasta z suszonymi pomidorami sałata lodowa papryka pęczek rzodkiewek ogórek Ogórek, paprykę i rzodkiewki umyć, pokroić w paseczki. Tortille smarujemy pastą, układamy sałatę po całości, na sałatę plastry wędliny i całość

kulinarnyswiatdomi
Słodko-pikantny kurczak po wietnamsku 674

najważniejsze - przepis i wykonanie by Mąż ;)  SKŁADNIKI (dla 4 osób) 500 g mięsa z udek kurczaka  ciemny sos sojowy  2 cebule 4 łyżki cukru trzcinowego czerwona pasta chili  PRZYGOTOWANIE Kurczaka kroimy w paski lub większą kostkę. Cebule w piórka.  Mięso przekładamy do miski i zalewamy kilkoma łyżkami sosu sojowego. Dodajemy pastę chili (według upodobań). Całość

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczone kulki gryczane 164

możliwości jakie dają. Można potraktować je najprościej jako dodatek do obiadu. Ale najlepsze jest to ile zaskakujących i oryginalnych dań można z nich wyczarować. Gulasze, wege kotlety, ciasta, budynie, pasty… to tylko początek wyliczanki. Na pewno pojawi się tutaj mnóstwo przepisów bazujący na kaszach, zarówno w wersji wytrawnej jak i na słodko, ponieważ kasze sprawdzają się doskonale jako baza(...)silikonowej foremce Pulpety piec 20-30minut w temperaturze 180 stopni Można podawać jako dodatek do dania głównego lub same w sobie zaserwować jako główny posiłek z dodatkiem hummusu, past czy warzyw

HealthyCreations