pasta - 17303 przepisów (strona:393/1154)

BUŁKI BROKUŁOWE (keto, LCHF, paleo, bez lgutenu i laktozy) 182

dzięki Waszym inspiracjom i promocji na brokuły powstał przepis na piękne, zielone bułki brokułowe, których bazę stanowią znane już Wam bułeczki z kalafiora . Doskonale smakują z różnego rodzaju pastami jak ta z mięsa rosołowego , jajeczna , z makreli czy paprykarzem bez ryżu . Składniki – bułki brokułowe (6 sztuk): 350 g startego surowego brokułu 5 jajek 100 g mąki kokosowej opcjonalnie(...)przez ok 30 minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Bułki brokułowe podawać z masłem, smalcem, serem, pieczonymi mięsami jak karczek , klops czy boczek lub pasztet , rożnego rodzaju pastami np. z makreli czy jajeczną albo z mięsa rosołowego oraz mixem zielonych liściastych warzyw czy kiełków i innych warzyw z dodatkiem zdrowych tłuszczów. BTW całości bez dodatków

Ola la LCHF
Miodowy twarożek z rodzynkami 130

pyszny twarożek z miodem i rodzynkami oraz nutą wanilii. Twarożek idealny jest do naleśników lub na kanapkę. Polecam Składniki: 250 g twarogu półtłustego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka pasty waniliowej 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki rodzynek Przygotowanie: Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. Do miski przekładamy twaróg, miód, pastę waniliową oraz jogurt naturalny i blendujemy razem. Następnie odcedzamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Szakszuka ze szpinakiem i serem korycińskim 92

zielona szakszuka – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: –  ser z jogurtów greckich –  pasta z awokado i jajka –  tosty francuskie –  placki serowe –  placki jogurtowe z owocami –  omlet z białek –  omlet z pomidorami –  pasta jajeczna –  tost z jajkiem

nietylkopasta.pl
KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 460

trzeba to robić szybko. Polecam użyć dużej szpatułki do formowania i przekładania chlebków na drugą stronę. Gotowy chleb z patelni można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem, smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem by ser się rozpuścił. Smacznego(...)kromka: 73 g, 125 kcal, B 10 g, T 8 g, W 2 g. Makro i tłuszcz należy podbić odpowiednimi dodatkami takimi jak masło, smalec, sery, pasty, ryby, mięso itd. Artykuł KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Aloo Gobi 86

ziemniaki 2 pomidory 1 szklanka mrożonego groszku 1 cebula 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka garam masala 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka pasty chili sól, pieprz Przygotowanie Cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki. Pomidory sparzamy, usuwamy skórę i kroimy w paski. Na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano smażymy ziemniaki. Wyjmujemy(...)oleju jest mało, trochę dolewamy, rozgrzewamy. Wrzucamy różyczki kalafiora. Podobnie jak ziemniaki, smażymy na rumiano. Kalafior przekładamy na talerz. Następnie wrzucamy starty imbir i cebulę. Chwilę smażymy, dodajemy pomidory, pastę, kurkumę, podlewamy wodą (około 200 ml). Całość gotujemy pod przykryciem kilka minut. Na patelnię wrzucamy warzywa, mieloną kolendrę i pół łyżeczki garam masala. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw

R'n'G Kitchen
Francuskie przekąski z pastą i oliwkami 74

Posypuje je papryką. Biorę oliwkę zieloną, i owijam ją ciastem jak ślimaka. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 20 minut aż się zrumienią. Pasta: Do serka dodaję połowę buraczków z zalewy, sól, pieprz i miksuje blenderem. Przekładam pastę do szprycy i dekoruję nią ciasto francuskie. Dodaję oliwki czarne, kabanosy, plaser górka, natkę pietruszki. Posypuję koperkiem suszonym

wesoła kuchnia
Curry jalfrezi z kurczaka 114

zielone lub czerwone słodkie papryki średniej wielkości, oczyszczone z nasion 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane 2-3 cm kawałek świeżego imbiru drobno posiekany 1 łyżka stołowa czerwonej pasty curry lub 1 łyżeczka garam masala pół łyżeczki chili w proszku 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kuminu (kminu rzymskiego) pół łyżeczki kurkumy 400 g pomidorów z puszki lub cztery(...)rondlu, woku lub na patelni rozgrzewamy masło ghee lub olej, dodajemy posiekaną cebulę i drobno posiekane chili i mieszając podsmażamy przez około 2-3 minuty. Dodajemy mięso z kurczaka, pastę curry lub garam masala i smażymy kolejne 3-4 minuty, aż mięso nabierze złocistego koloru. Dodajemy posiekany czosnek i imbir i smażymy około 2 minut. Wsypujemy zmieloną kolendrę, mielony kumin

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pad thai 162

Cześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na moje ulubione danie kuchni tajskiej. Pad thai to smażony makaron ryżowy z ulubionymi dodatkami (kurczak, krewetki, tofu) z pastą tamaryndową, kiełkami fasoli mung. Danie jest niezwykle popularne w Tajlandii. Robi się je błyskawicznie. Najfajniejsze jest, że danie można zrobić w wersji mięsnej jak i wegetariańskiej – i obie są pyszne! Dzisiaj zrobiłam(...)łyżki orzeszków ziemnych – posiekanych, płatki chili – opcjonalnie, limonka (ćwiartka limonki na porcję makaronu) Sos pad thai: 3 łyżki sosu rybnego 3 łyżki sosu sojowego 1 czubata łyżeczka pasty tamaryndowej sok wyciśnięty z 1/4 limonki 3 łyżki cukru trzcinowego Wykonanie: Makaron mocz przez pół godziny w zimnej wodzie. Przygotuj składniki: pierś z kurczaka pokrój na wzdłuż na 4 paski

Moja pasja smaku
Trufle makowe z bakaliami aromatyzowane kwiatem pomarańczy 145

ogniu przez 5 minut. Odstawiamy. 2. W misce mieszamy mak, wiórki kokosowe oraz skórkę pomarańczową. Mieszamy  i dodajemy kakao oraz syrop klonowy. Ostudzoną masę daktylową blendujemy na gładką pastę. Dolewamy wodę z kwiatów pomarańczy. Całość doprawiamy szczyptą cynamonu.  3. Pastę i resztę składników łączymy ze sobą wyrabiamy łyżką. Wstawiamy do lodówki nakrywając miskę folią na 1-2 godzin

vaniliowoczekoladowa
Niedzielny obiad w stylu azjatyckim – miska z łososiem, kimchi i wakame 134

czosnek, cebulę, jabłko i starty imbir na gładką masę. Dodaj pokrojoną w paski marchewkę. Do kleiku wsyp ostrą paprykę i wymieszaj, dodaj zblendowane warzywa i sos rybny, żeby uzyskać pastę kimchi. Wyciśnij wodę z kapusty. Wymieszaj kapustę z pastą kimchi. Pozostaw w cieple przykrytą folią na 24-48 godz. Potem wstaw do lodówki. Kiszonki typu kimchi można robić z wielu

Ugotowane pozamiatane
Tort czekoladowo – pomarańczowy 135

świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 2 łyżki cukru *** 5 łyżek wódki Krem waniliowy do tynkowania 350 ml śmietany kremówki * 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Ganache 100 g czekolady gorzkiej 120 ml śmietanki kremówki * Dekoracja czekoladowe słodycze świeże liście pomarańczy Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę(...)oraz alkohol. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru i odstawiamy na bok. Krem waniliowy do tynkowania Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy pastę waniliową. Ubitą śmietanę łączymy z mascarpone. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Przełożenie Biszkopt dzielimy na 4 równe blaty. Pierwszy blat układamy na podkładzie, zakładamy rant cukierniczy (tort ma wysokość

Wędrówki po kuchni
Kruche babeczki z kremem budyniowym (bez glutenu, bez laktozy) 82

pieczenia bez glutenu 1 łyżeczka cukru wanilinowego budyń:1 szkl mleka bez laktozy 1 żółtko 1 łyżka masła 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżka skrobi kukurydzianej oraz: 125 g masła bez laktozy 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki wiórków kokosowych+ do posypania pół słoika ulubionego dżemu Przygotowanie: Ciasto(...)nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Następnie studzimy korpusy i wyjmujemy je z foremek. Budyń: do garnka przelewamy 3/4 szklanki mleka, dodajemy masło, oba cukry i pastę waniliową. Zagotowujemy na małym ogniu. Do pozostałego mleka dodajemy żółtko oraz mąkę i skrobię, mieszamy. Przelewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Gotowy odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Zielone ptysie z pastą i łososiem 120

efektowne. ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka sproszkowanego zielony jęczmień 4 jajka wielkość M 125 ml oleju 250 ml wody 1/3 łyżeczki soli nadzienie: 1 słoiczek pasty suszone pomidory 120 g serka śmietankowego puszystego 1 kawałek ogórka zielonego 100 g łososia wędzonego 7 oliwek czarnych 3 pomidory suszone pieprz czerwony natka pietruszki Ciasto ptysiowe: Do garnka wlewam wodę(...)pieczenia. Trzeba zachować odstępy bo ptysie rosną. Polecam robić nieduże ptysie.Piekarnik nagrzewam na temp 190 stopni góra dół , wstawiam blaszkę i piekę 25-30 minut. Nadzienie: Serek i pastę pomidorową mieszam w misce. Przekładam do rękawa cukierniczego. Ptysie jak ostygną nacinam, wyciskam krem, układam plastry ogórka, łososia, oliwkę, natkę, kawałek pomidora, posypuję pieprzem

wesoła kuchnia
UDZIEC Z INDYKA: najlepszy przepis na udziec z indyka duszony z warzywami 85

udziec z indyka : 1 kg filetu z udźca indyka b/k 2 łyżki musztardy miodowej 1 łyżeczka curry w proszku 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka żółtej pasty curry 1 łyżeczka octu balsamicznego 300 ml rosołu masło sól Przepis na udziec z indyka - przygotowanie krok po kroku : Krok 1. udziec z indyka umyć, osuszyć i odkroić zbędny tłuszcz(...)kawałków schłodzonego masła, mięso zrolować i obwiązać np. bawełnianą nitką. Następnie obsmażyć udziec na niewielkiej ilości tłuszczu i przełożyć do garnka. Krok 3. Na tej samej patelni podgrzać żółtą pastę curry, dodać cebulę i czosnek, wlać 1 łyżeczkę octu i odparować cały czas mieszając. Na koniec wlać bulion, zagotować całość i przelać do garnka z mięsem indyka. Garnek przykryć, dusić

Moja Książka Kucharska
Zupa rybna z Karaibów. Inna niż wszystkie i niesamowicie pyszna [PRZEPIS] 144

curry, średnia marchewka, 200 gramów ryby morskiej w kawału lub dzwonkach (tym razem udało nam się dostać morszczuka), 200 gramów większych krewetek, puszka mleka kokosowego, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżeczka pasty z ostrych papryczek (np. sambal), sól, pieprz, olej, świeża natka, ugotowane jajka do podania, sól, pieprz, olej. Zrób tak: W większym garnku przesmaż na oleju posiekaną cebulę. Pod koniec smażenia(...)temu, że jest w kawałku z ośćmi i skórą, odda zupie dużo smaku), gotuj kolejne 5 minut, rybę wyjmij. Teraz do garnka wlej mleczko kokosowe oraz dodaj przecier i pastę z papryczek, dokładnie wymieszaj, zagotuj, dodaj kawałki ryby oddzielone od ości i skóry oraz krewetki. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, uzupełnij wodę. Gotuj jeszcze trzy minuty, dopraw solą i pierzem

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania