pasta - 17303 przepisów (strona:389/1154)

Wątróbka z grilla 108

jeden kawałek wątróbki. wątróbka drobiowa, plastry boczku wędzonego (jeden na kawałek wątróbki), miód (może być wielokwiatowy), musztarda francuska, Miód wymieszać z musztardą – mamy otrzymać dość gęstą i smaczną pastę – mniej więcej 1 łyżka miodu i 1 łyżeczka musztardy. Plasterek boczku posmarować pastą, ułożyć na nim wątróbkę i zawinąć go wokół wątróbki. Jeżeli będziemy mieli cienkie i odpowiedniej długości plasterki boczku

królestwo garów
Pasta z czosnku niedźwiedziego na zimowe zapasy 134

smaku od tradycyjnego i lżej strawny. Pokrojone listki czosnku można dodawać do zup, sałatek, stosować do posypywania kanapek, kasz, ziemniaków, jajek, ryb i makaronów. Z dodatkiem twarożku to przepyszna pasta do smarowania pieczywa. Najlepszym sposobem, by przechować go na dłużej jest przygotowanie z zielonych listków wartościowej pasty. Zmiksowane listki z solą zalane olejem mogą spokojnie przetrwać do następnych zbiorów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Hummus orzechowy na waflach z selerem naciowym podany 149

żałujemy szczypiorku! Seler naciowy tniemy wzdłuż i potem na mniejsze kawałki. Humus nakładamy na wafelki ryżowe i podgryzamy z selerem, raz po raz samym selerem maczając w pysznej paście! Smacznego! Share 0 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 0 Shares

Latosiowydom
Wielkanocny pasztet z kurcząt z cząbrem, estragonem i tymiankiem 186

Pasztet z ziołami oraz z żurawiną Tradycyjnie w pasztecie powinno znaleźć pięć rodzajów mięsa, jednak według tego przepisu zrobicie pyszny, lekki i pachnący ziołami pasztet z

Korniszonki
Niedzielny obiad ze smakami świata 107

łatwej, bo używamy gotowych mieszanek przypraw, które mają w kilka chwil przywołać smaki Maroka, Tajlandii i Południa USA. Ciekawe jest to, że mieszanki znamy w wersji mokrej jako pikante pasty, a tu mamy przyprawy w proszku. Będzie zupa krem z batatów i gulasz z warzyw podawany z szaszłykami z salsą z mango Mieszanka Cajun Knorr do drobiu, ryb i owoców(...)morz ma przywołać smak Południa Stanów przez połączenie papryki, oregano, pieprzu i cayenne, cebuli, tymianku, oraz nasion selera. Harissa to tradycyjna pasta chili używana kuchni krajów Afryki Północnej. Jej wersja w proszku to mieszanka pieprzu cayenne, wędzonego chili, kminku, kolendry, mięty i cynamonu, która wzbogaci smak zup i gulaszu z warzyw. Czerwone Curry kojarzy się ze smakiem Tajlandii. Jest

Ugotowane pozamiatane
Jajka faszerowane miętową pastą z awokado i pestek dyni 109

Narodzenie. A to wszystko przez jajka! Uwielbiam je w każdej postaci, więc te święta to jedna z lepszych smakowo rzeczy na świecie. Na stole królują zawsze te nadziewane różnymi pastami i kremami. Dzisiaj Read More Artykuł Jajka faszerowane miętową pastą z awokado i pestek dyni pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Lunchbox do pracy – prosty przepis na warzywa 128

cukinii 3 suszone pomidory 2 ząbki czosnku 4 szparagi 2 łyżki kuskusu ugotowanego ( ugotuj wg przepisu na opakowaniu ) kilka oliwek kilka kaparów 2 łyżki ciecierzycy z puszki 1 pasty paprykowej Na patelni rozgrzałam 1 łyżkę oleju rzepakowego i podsmażyłam na nim czosnek (przez niecałą minutę ) potem dodałam suszone pomidory, cukinię, oliwki. Podlałam całość łyżką wody i zakryłam pokrywką. Po chwili(...)dorzuciłam pokrojone szparagi oraz ciecierzycę, dolałam odrobinę wody i pastę paprykową, zamieszałam i zakryłam pokrywką, aby całość się udusiła. Do miski przełożyłam ugotowany kuskus, do tego dodałam warzywa, wymieszałam i gotowe : ) Czyż to nie szybkie ? całość trwała naprawdę kilka minut.   W międzyczasie do słoika nasypałam 2 łyżki płatków owsianych, dodałam 3 łyżki jogurtu wymieszałam, na górze ułożyłam pokrojonego banana

Kuchnia na wzgórzu
Jajeczne kurczęta 143

pół w tzw. ząbek, wydrążyć żółtka. Bazylię i czosnek posiekać bardzo drobno, wymieszać z parmezanem. Dodać żółtka, które zgnieść widelcem. Dodać majonez i śmietanę, wymieszać, aż powstanie gładka pasta. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Z dna jaj odciąć cienki plasterek białka. Pastę włożyć w otwory w jajkach. Na wierzch położyć odcięte białko. Z papryki zrobić oczy, a z pora

Słodki Zakątek
Torta Pasqualina - włoski wypiek wielkanocny ze szpinakiem, jajkiem i ricottą 145

Jeżeli nie znajdziemy wersji okrągłej, możemy wyciąć ko ł o z prostokątnego ciasta. Moja okrągła wersja ciasta miała 28 cm średnicy. **** INGREDIENTI 2 confezioni di pasta sfoglia (rotonda) 1 kg di spinaci 500 g di ricotta 70 g di parmigiano 40 g di pangrattato 6 uova 3 spicchi d'aglio majeranek noce moscata sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowania rozpoczynamy(...)farsz.  Na wierzchu robimy delikatnie wgłębienia, do których pojedynczo wbijamy 4 jajka. **** Riscaldate il forno statico a 180 gradi, invece il forno ventilato a 170 gradi. Srotolate la pasta sfoglia e mettetela in uno stampo (24 cm di diametro).  Distribuite il ripieno di spinaci e  con un cucchiaio create 4 cavità, quindi versate delicatamente le uova nelle

La grande e la piccola cuoca
Kalafior Romanesco pieczony z soczewica 175

soczewica  Składniki : - 1 kalafior Romanesco - 20 pomidorków 🍅 - 1 czerwona cebula  - 1/2 szklanki czerwonej soczewicy -3 łyżki oliwy z oliwek - przyprawa Dary Natury do zapiekanek - sól kłodawska  - pasta z kurkumy  Przygotowanie :  Soczewice dobrze płuczemy, zalewamy 1 szklanka wody, gotujemy od zagotowania 10 minut na małym ogniu. Ja gotuję razem z 1 łyżeczka pasty z kurkumy

Szkrab Je Sam
Roladki schabowe w nowoczesnej wersji 108

Przełożyć do miseczki wymieszać z koncentratem Pudliszki oraz przyprawami (solą, pieprzem cytrynowym, papryką słodką mieloną, kurkumą, bazylią, czosnkiem niedźwiedzim i bazylią). Schab podzielić na 3 porcje. Rozbić i posmarować pastą pieczarkowo-pomidorową. Zwinąć w rulon. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posiekać cebulkę i położyć masło, trochę na mięso, trochę na cebulę. Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym(...)Przełożyć do miseczki wymieszać z koncentratem Pudliszki oraz przyprawami (solą, pieprzem cytrynowym, papryką słodką mieloną, kurkumą, bazylią, czosnkiem niedźwiedzim i bazylią). Schab podzielić na 3 porcje. Rozbić i posmarować pastą pieczarkowo-pomidorową. Zwinąć w rulon. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posiekać cebulkę i położyć masło, trochę na mięso, trochę na cebulę. Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 170 stopni

Przepisy Babci
Piątek: Wrapy z pieczonymi paprykami i awokado 108

domu nie ma nic do jedzenia, albo nie chce nam się/nie mamy czasu robić kolacji. Wtedy są jak znalazł. Polecamy Wam nasze sprawdzone przepisy na tortille z pastą batatowo-awokadową oraz patent jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka . Składniki: Nadzienie 3 papryki: żółta, czerwona, zielona 2 duże garście umytego szpinaku (typu baby spinach, czyli małych liści) 1 awokado(...)rozrzedzić – nie za bardzo, powinien zachować kremową konsystencję. Przekrój awokado na połowy, wyjmij miąższ łyżką i przełóż do miski z serkiem, rozgnieć widelcem i wymieszaj. Weź placek tortilli, posmaruj pastą serową, połóż na nim liście szpinaku, 2-3 łyżki upieczonych papryk i zwiń w zgrabny rulon. Wrapy doskonale smakują na zimno, świetne są podgrzane w mikrofali. Doskonale nadają się

Niedzielny kucharz
Szakszuka z choriso 123

szakszuka ze szpinakiem – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: –  ser z jogurtów greckich –  pasta z awokado i jajka –  tosty francuskie –  placki serowe –  placki jogurtowe z owocami –  omlet z białek –  omlet z pomidorami –  pasta jajeczna –  tost z jajkiem

nietylkopasta.pl
Jarmarczna zapiekanka 112

wymyślać nowe odsłony tego dania ,żeby im się nie znudziło składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula kawałek pora 3 łyżki pasty z pieczonych warzyw ( cukinia , cebula , papryka ,czosnek upieczone w piekarniku z oliwą i zmiksowane. ) 3 łyżki passaty pomidorowej 1/2 średniej bulwy kopru włoskiego 1/2 papryki czerwonej, grubościennej kawałek dyni ( niezbyt(...)czasu aż zrobią się miękkie . Następnie dodajemy mielone mięso , garam masalę, brązowy cukier , sól do smaku , ponownie smażymy , cały czas mieszając . Jak mięso przestanie być surowe wlewamy passatę , pastę z pieczonych warzyw i doprowadzamy do wrzenia . Zdejmujemy z gazu . Pieczarki mocno obsmażamy na osobnej patelni i zostawiamy na później . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W formie do zapiekania wylewamy trochę śmietany ( kremówka

Ogrodnik w podróży
Karkówka po rumuńsku , pyszny obiad 134

spinania , więc czasem wyluzujmy … Polecam , szybkie , łatwe , tanie , smaczne . Składniki dla 4 osób : 4 grube plastry , niezbyt tłustej karkówki ( około 2 cm ) 4 łyżki ketchupu 4 łyżki pasty z pieczonej papryki ( upiec czerwoną paprykę w piekarniku z oliwą i zmiksować ) 1 duża cebula 1 łyżeczka wędzonej , słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka brązowego(...)piec karkówkę , smarujemy majonezem . Układamy na nim plastry karkówki . Każdy doprawiamy sola , papryką wędzoną , granulowanym czosnkiem , kminkiem i ostrą papryką . Dodatkowo na każdą porcję karkówki nakładamy i rozprowadzamy łyżkę pasty paprykowej . Na patelni podsmażamy pokrojoną cienko cebulę z brązowym cukrem i octem , do momentu , aż się przyrumieni .Układamy ją na karkówce , następnie polewamy ketchupem , po łyżce na plaster , oraz

Ogrodnik w podróży