Sok z jeżyn

Sok z jeżyn

Sok z jeżyn

Domowy sok z jeżyn Jeżyny to cudowne, czarne owoc, które świetnie smakują jedzone prosto z krzaka, ale są także idealnym składnikiem do przygotowania dżemu, soku lub galaretki na zimę. Tym razem proponuję przepis na sok jeżynowy, który może być wykorzystany bezpośrednio po przygotowaniu lub zapasteryzowany i odstawiony na zimę. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Nowak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, deser, obiad, desery, kolacja, ryby, sałatka, ciasto, sałatki, przekąski, ryba, pasta, pasztet, mięso, kanapki, przekąska, pasty, pieczywo, galaretka, ciasto z kremem, ciasta z kremami, przetwory, sałatka do obiadu, ryba w ciescie, deser z galaretka, ciasto z galaretka

Inne przepisy z Korniszonki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.