Jabłecznik z Podkarpacia

Jabłecznik z Podkarpacia

Jabłecznik z Podkarpacia

Tradycyjny jabłecznik Ten przepis na tradycyjną szarlotkę z okolic Dukli znalazłam z folderze z przepisami z Beskidu Dukielskiego i lekko go zmodyfikowałam. Ciasto jest pyszne i łatwe w przygotowaniu. Najlepiej smakuje z jabłkami starych odmian na przykład antonówkami, zebranymi z dziko rosnącej starej jabłoni. Ta porcja będzie idealna na blachę o wymiarach 20 x 30 cm. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Nowak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, obiad, kolacja, deser, desery, ryby, ciasto, sałatka, sałatki, przekąski, ryba, pasztet, mięso, kanapki, pasta, przekąska, pasty, pieczywo, kanapka, jabłecznik, szarlotka, ciasto z kremem, ciasta z kremami, jabłka, sałatka do obiadu, ciasta z jabłkami, łatwe ciasto, ryba w ciescie, szarlotka z jabłkami, lekkie sałatki

Inne przepisy z Korniszonki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.