papryka w occie - 3457 przepisów (strona:178/231)

Rolmopsy z ogórkiem i oliwkami (bez zalewy) 189

rolmopsa. (Unikam octu.) Ważne, że mojej rodzinie smakują i dlatego często są przeze mnie przyrządzane (w różnych wersjach).   8 marynowanych płatów śledziowych 4 oliwki (najlepiej nadziewanych pastą paprykową) 2 ogórki kiszone (twarde; mogą być korniszone) 1 cebula (średnia)  2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy pieprz do smaku  Dodatkowo (opcjonalnie): 1-2 łyżki oliwy papryka w proszku

Di gotuje
Żeberka wolno pieczone w sosie barbecue 121

jeżeli lubicie żeberka musicie spróbować zrobić te z poniższego przepisu. Są pyszne. Mój mąż twierdzi, że to najlepsze żeberka jakie jadł. 1 – 1,5 kg

Polska Zupa
smaczny ,pieczony kalafior 149

połączyć z cukrem ,octem i łyżką oleju Usun ąć liście i pokroić na średniej wielkości różyczki ,a następnie na plastry kalafiora i brokuła. Rozgrzać olej na patelni i smażyć kalafiora i brokuła z każdej strony na złoty kolor. Sma żyć partiami ,lub na dwóch patelniach. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelnie wsypa ć mąkę ,dodać śliwki ,paprykę serrano pokrojoną drobno

w mojej kuchni
Pulpety z szynki, w sosie warzywnym 152

pieprzem, papryką, dodajemy jajko zagniatamy wszystko razem i lepimy 12 pulpetów. Potem je  smażymy na tłuszczu i odkładamy. Na rozgrzanym woku oprócz mięsa smażymy przez 8-10 min. 500 g włoszczyzny w słupkach,  pokrojoną cebulę, 4 ząbki czosnku przeciśniętego w prasce, kawałeczek utartego imbiru, szczyptę  soli, szczyptę pieprzu, 5 łyżek sosu sojowego, 1 łyżkę octu jabłkowego

chleba naszego
OGORKI W ZALEWIE CURRY Z KURKUMA 130

dodatkiem czerwonej papryki, przyprawy do gyrosa, a u mnie ogórki w zalewie curry z kurkumą. Ogórki są wyśmienite. Nie za ostre i nie za słodkie - takie lekko orientalne w smaku. Chrupiące. Naprawdę polecam! SKŁADNIKI: około 2,5 - 3kg świeżych ogórków gruntowych około 3 cebule gorczyca pieprz ziarnisty ziele angielskie ZALEWA: 5 szklanek wody  3/4 szklanki octu

Moja Książka Kucharska
Sałatka z buraczków i białej kapusty 147

papryką . Właśnie one cieszyły się u Was dużym zainteresowaniem. Te sałatki są świetne, ponieważ można je robić przez cały rok. Zauważyłam, że ile się ich nie zrobi, to „wyjdą” do ostatniego słoiczka         Składniki: 1 główka kapusty białej o wadze 1 kg 1 kg buraków 200 g cebuli Zalewa: 250 ml wody 50 ml octu

Kuchnia u Krysi
Surówka z kapusty pekińskiej i selera naciowego 278

łyżeczka octu ryżowego lub winogonowego , zamiennie sok z cytryny. Wykonanie - umyć warzywa i osuszyć. - kapuste posiekać w drobne wiórka, seler w cienkie plasterki, jabłko w slubki można zetrzeć na tarce o   grubych oczkach. - wszystko razem wymieszać. - składniki dresingu wymieszać w osobnym naczyniu, doprawic jesli jest to konieczne - polać warzywa , delikatnie wymieszać. Ja dodaję dodatkowo płatkami papryki chili , ponieważ rodzinka

Eli Gotowanie
Smażone ziemniaczki :) i Oryginalne Greckie Tzatziki 97

papryka słodka, papryka ostra, majeranek, natka pietruszki lub ta suszona, pieprz czarny, koper świezy lub suszony, curry, kurkuma, lubczyk, chilli, czosnek granulowany, sól 1/2 kostki masła lub 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1000 lub 1500 g młodych ziemniaczków 2 duże cebule Tzatziki Składniki: 1 ogórek długi 400-500 ml jogurty gęstego typu greckiego 1 łyżka octu winnego białego

ClauditteMissCooking
Burgery z ciecierzycy 185

smaku) słodka papryka (1 łyżeczka) szczypta oregano szczypta ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki kurkumy Do podania: ulubione bułki. dip z awokado (miękkie awokado miksujemy z ząbkiem czosnku, sokiem z cytryny, solą i pieprzem oraz 2-3 łyżkami jogurtu (w wersji wegańskiej możemy dodać odrobinę roślinnego mleka), rukola, pomidor, karmelizowana czerwona cebula (cebulę podsmażamy na oliwie. aż zmięknie, skrapiamy octem balsamicznym

Moje Kuchenne Rewelacje
Surówka z buraczków 134

cebulą i papryką) lub buraczki zasmażane. Te ostatnie najczęściej są w tedy, kiedy gotuję barszcz. Ostatnio z buraczków pozostałych po przygotowaniu barszczu zrobiłam surówkę z buraczków. Wyszła bardzo smaczna. Surówka z buraczków Przygotuj garnek, miskę, nóż i deskę do krojenia, tarkę o dużych oczkach, łyżkę, łyżkę cedzakową, ewentualnie sitko. Przygotuj składniki: 3-4 buraczki, 1 niedużą cebulę, ocet, sól, cukier

blog.moje-pasje.info
Pikle z cukinii po belgijsku 227

octu spirytusowego 10% 1,5 szklanki cukru 1 łyżka soli 1 słoik musztardy – łagodnej , słodkiej ( nasza miodowa jest ok. ) 2-3 łyżki musztardy angielskiej – bardzo ostrej ( tu nie ma zamiennika , trzeba poszukać , najczęściej jest w lidlu lub auchan ) pozostałe : 2 ząbki czosnku na słoik kilka małych – młodych, cukinii bez wykształconych , komór nasiennych 2-3 czerwone papryki grubościenne

Ogrodnik w podróży
Pasta Jajeczna z serkiem topionym 131

ostra papryka do smaku Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo (zalewamy zimną wodą, stawiamy na ogień i gotujemy na małym ogniu przez około 8 minut licząc od zagotowania, następnie wylewamy gorącą wodę i nalewamy zimnej by ostudzić jajka, można dosyć mocno posolić wodę w której jajka się gotują co ułatwia późniejsze ich obieranie, można również dodać troszkę octu co ogranicza "wyciekanie

Tanie przepisy studenckie
Lunchbox #2 - dwa sposoby na pysznego kurczaka do pracy 170

bardzo smaczne ;) Tak na marginesie, zauważyliście, że mam nowe pojemniki?:D   Kurczak miodowo- musztardowy i kuskus z warzywami Składniki: połówka piersi z kurczaka kasza kuskus mała cukinia pół papryki mała cebula 2 łyżki musztardy francuskiej łyżka miodu sól, pieprz Połówkę piersi z kurczaka kroimy w plasterki i umieszczamy w miseczce. Dodajemy pieprz czarny, 2 płaskie łyżki musztardy francuskiej(...)rumiano, studzimy. Dodajemy do kaszy i warzyw.  Jako dodatek włożyłam pomidorki koktajlowe z serem typu greckiego oraz świeżą bazylią polane domowym sosem vinaigrette z 3 łyżek oliwy, łyżki octu winnego, odrobiny miodu, który doprawiłam solą i pieprzem. Pamiętajcie, żeby do lunchboxa pakować już wystudzone dania! :)   Tymiankowy kurczak z ananasem i pomidorowy ryż  połówka piersi z kurczaka kilka

Czerwona Porzeczka
Wieprzowina na ostro – pulled pork 192

wędzonej papryki w proszku 2 łyżeczki czarnego pieprzu, młotkowanego ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu 1 łyżka nasion kminu rzymskiego 1 łyżeczka suszonych płatków chili 1 czosnek solo 100 ml koncentratu jabłkowego 15 suszonych śliwek 700 ml bulionu z kurczaka 1½ łyżeczki soli Coleslaw 350 g białej kapusty 1 jabłko ½ włoskiego kopru, mały 2 łyżki oliwy 3-4 łyżki jabłkowego octu sól

codojedzenia
Zielone jajka z awokado 156

łyżka octu winnego 1/2 łyżeczki bazylii sól 1/2 łyżeczki musztardy 3 łyżki wody Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję na pół. Wydrążam żółtka i przekładam je pojemnika, dodaję do nich obrane awokado, olej rzepakowy i sok z cytryny, sól, pieprz. Pastę wyciskam szprycą do jajek, dekoruję plastrami rzodkiewki. Sałatę myję, strzępię na talerzu, dodaje jajka, pokrojone papryk. Szynkę zwijam

wesoła kuchnia