Chutney śliwkowy.

Chutney śliwkowy.

Chutney śliwkowy.

Po raz kolejny postanowiłam przygotować coś słoiczkowego. Tym razem jest to chutney ze śliwek i cebuli, doprawiony goździkami, cynamonem i papryką chili. Bardzo fajny dodatek do mięs, wędlin i serów. Pierwotnie przesadziłam trochę z ilością cukru, w przepisie zostało to uwzględnione. Śliwki są bardzo wdzięcznym produktem kulinarnym. Można z nich zrobić wszystko, są idealnym towarzystwem do wielu dań. Zachęcam Was do eksperymentowania z tymi owocami. To już moja ostatnia propozycja w tym tygodniu. Lato posta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.