800g cebula, 1 duża sztuka marchewka, 2 sztuki pietruszka, 1 sztuka seler, 1 malutka sztuka papryka czerwona, 1 sztuka cukinia, 1 mała sztuka jajko, 1 sztuka bułka tarta, do panierki margaryna lub olej, do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Filet myjemy, osuszamy i kroimy tak aby powstały 4 plastry. Rozbijamy mięso na kotlety, solimy i pieprzymy. Marchewkę, pietruszkę, seler i cukinię
Gotowanie moimi oczami500g sól, 1/2 łyżeczki olej do smażenia Składniki na farsz mięso mielone wieprzowe, 500g pieczarki, 700g ser żółty, 150g jajka, 2szt cebula, 1 duża szt sól, pieprz Składniki na panierkę jajka, 2 duże szt mleko, 150ml sól, pierprz olej do smażenia Przygotowanie Naleśniki: jajko roztrzepujemy wraz z solą. Po trochu dodajemy wodę i mleko, na końcu mąkę. Dokładnie mieszamy. Rozgrzaną
Gotowanie moimi oczamimąka pszenna, 1 i 1/2 szkl jajka, 2 szt sól, szczypta Składniki na farsz ziemniaki, 1kg ser twaróg, 600g cebula, 1 szt sól, pieprz masło, 1 łyżka Składniki na panierkę bułka tarta jajka, 2 szt sól, pieprz Przygotowanie Składniki na naleśniki miksujemy, smażymy cienkie naleśniki na dużej patelni skropionej olejem. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy. Cebulkę kroimy
Gotowanie moimi oczamityle o pakowanym mięsie i przechodzimy do tego, co lubimy najbardziej – czyli do pichcenia! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne Piersi z kurczaka w ostrej kokosowo-migdałowej panierce. Do tego kuskus , świeże, soczyste pomidorki koktajlowe i fantastyczny obiad mamy gotowy! Koniecznie wypróbujcie! Ps. w taki sam sposób można przygotować udka z kurczaka – również polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje
Ostra na Słodkobazylii oraz czosnku, delikatnie słodki za sprawą ketchupu fajnie balansuje smak lekko kwaskowej i orzeźwiającej ryby zamarynowanej w soku z cytryny wraz ze skórką. Zamiast tradycyjnie smażonej ryby w panierce postawcie dziś na zdrową, lekką i dietetyczną wersję :) * pomidory- 700 g (krojone w kartoniku/puszce) * polędwica z mintaja- 6 szt. * wino białe- 50 ml * ketchup- 3 łyżki * cebula- 1 mała
Kraina Miodem PłynącaCiasto naleśnikowe: 2 jajka, 0,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu Cayenne, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 0,5 łyżeczki ostrej papryki, 1 szkl. mąki, 0,5 szkl. mleka Panierka: mąka pszenna Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: Skrzydełka i pierś myjemy, osuszamy ręcznikiem. Skrzydełka przekrajamy na pół, okrajamy też tzw. „lotkę” . Pierś z kurczaka kroimy w paski. Przekładamy
Passion of Cookingtarta sól, pieprz 1 płaska łyżeczka vegety 1 łyże czka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka bazylia tymianek 3 łyżeczki oleju mąka, jajka i bułka tarta do panierki Wszystkie przyprawy wymieszać razem z olejem. Mięso rozbić i natrzeć z obu stron marynatą . Skropić sosem sojowym [ ja sos wymieszałam z przyprawami] . Odstawić do lodówki na 30 minut
Moje domowe kucharzenieDyniowo-orzechowe kluski w panierce z pekanów podsmażone na olejku kokosowym; gruszki *z dodatkiem mąki orzechowej inspiracja inspiracja jak wczoraj się trochę poleniłam, a wieczorem umierałam na ból gardła, tak dzisiaj już jest lepiej o pora porządniej do lekcji usiąść :) i słońce wyszło od razu jakoś tak lepiej :) Przepis: ok.150g gęstego pure
More food, love and dreamsmięsa mielonego ( u mnie z indyka) 2-3 cebule 3-4 ząbki czosnku olej 2 jajka 2-3 łyżki bułki tartej sól pieprz majeranek zioła prowansalskie do panierki: bułka tarta i jajka Krokiety z mięsem mielonym Składniki na naleśniki mieszam ze sobą tak, aby nie było grudek, ciasto odstawiam. Przygotowuję farsz. Obrane cebule kroję w drobną kosteczkę, czosnek też
Takie tam pichceniecałości smakuje superowo! Trudno jest opisać smak tej potrawy, więc zachęcam wypróbować przepis! Inne przepisy z piersią kurczaka: Pierś z kurczaka w marynacie miodowej , filet z kurczaka w panierce kokosowej , sałatka warstwowa z kurczakiem . Soczysta pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej - składniki: 4 piersi z kurczaka (+- 300 g każda) 2 łyżki musztardy stołowej
Kuchnia ŁukaszaRyba w panierce jaka została mi z pikantnych skrzydełek. Składniki: 3 filety dowolnej ryby 1 jajko 1/2 szklanki mąki kukurydzianej łyżeczka kolendry sól Sposób przygotowania: 1. Jeśli filety są zamrożone należy je rozmrozić i odcisnąć nadmiar wody. Podzielić filety na porcje. Jajko rozbełtać z solą. Zmieloną kolendrę wymieszać z mąką kukurydzianą. Rybę obtaczać najpierw w jajku a następnie w mące
Na Ciasteczkowych Papierachkotletów mielonych , albo kotletów z kaszy jaglanej gdyż doskonale podnosi ich smak, to świetny dodatek do domowego hot – doga, do kanapek, zapiekanek, zup, sałatek czy też do panierki. A jak świetnie smakuje z nią domowe pieczywo! Prażona cebulka Polakom kojarzy głównie się z hot-dogami z prażoną cebulką serwowanymi w sklepie IKEA za 2 zł, większość
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTylko lubi, bo nie jada skóry i musi obierać wszystko :) Za to uwielbia polędwiczki z kurczaka, najchętniej kupiłby kilkanaście piersi z kurczaka i poodcinał same polędwiczki i usmażył w panierce. Zwykle marynaty robię na tzw. oko i wrzucam do miski co wpadnie w ręce, ale tym razem pohamowałam dosypywanie i dolewanie, odmierzyłam co i czego ile dodałam
Blondynka GotujeMakłowicz, który podawał przepis na stek po irlandzku ale nie miałam whiskey więc wyszedł całkiem dobry misz masz :-D. Schabowy wyszedł mi troszeczkę tłusty gdyż nie wynalazłam sposobu aby panierka nie nasiąkała tłuszczem ale mięsko w środku było bardzo kruche i pyszne! Schabowy! Łatwe 30 minut dla 2 osób Składniki: * 2 rozbite plastry schabu * 2 cebule * 1 ząbek czosnku * pół
sierotka maRysia w kuchniRysku pozostały 22 dni Dzisiaj bardziej kolacyjno - obiadowo. Bardzo lubię ryby. Często jest tak, że ryba zrobiona inaczej niż klasycznie (panierka na patelni lub piekarnik) traci swój smak. Jest to przecież niezwykle delikatne mięso...dlatego w kwestii rybnej jestem tradycjonalistka, jednak ten przepis mnie urzekł - czosnek, pietruszka i mleko... to musi być pyszne! I tak też jest. Ryba wychodzi niezwykle
sierotka maRysia w kuchni