groszkiem i przyprawami Hommos , pasta z ciecierzycy z dodatkiem Tahini oraz przypraw Chicken Lollypop , chrupiące skrzydełka z kurczaka w sosie BBQ Mix Pakora , mix chrupiących warzyw smażonych w orientalnej panierce Pomiędzy Lentil (Shorba) , zupa krem z soczewicy Po pomiędzy Indian Tikka Salad , kompozycja chrupiącej sałaty lodowej, soczystego kurczaka, suszonych pomidorów z jogurtowo-miętowym dressingiem Mutton Rogan Josh , tradycyjne indyjskie curry
Kulinarne przygody GatityPrzy piątku na obiad u mnie będzie rybka. Często przyrządzam filety, najbardziej ze względu na dzieciaki, które taką ,,rybę" lubią najbardziej. Panierka kukurydziana fajnie zmienia smak tradycyjnej rybki, spróbujcie Składniki: 500 g filetu z mintaja lub miruny- może być inna sól, pieprz cytrynowy 2 szklanki płatków kukurydzianych 2 jajka Wykonanie: Filety kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą, pieprzem cytrynowym
Z Majeczką w kuchniDelikatna, soczysta pierś z kurczaka, która wręcz rozpływa się w ustach, w chrupiącej panierce o orzechowej nucie <3 Niebo w gębie!! Składniki: podwójna pierś z kurczaka ostra papryka w proszku czosnek granulowany sól pieprz olej z zalewy z pomidorów suszonych płatki owiane 1 jajko 2 łyżki mleka olej do smażenia Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w medaliony
Malinowo w kuchnibardzo zdrowe, dostarczają organizmowi wiele cennych składników. Są do tego idealnie chrupiące. Piramidki to nie tylko doskonała przekąska, mogą również stanowić składnik wielu deserów, sałatek czy panierek. Produkty są warte polecenia i zakupu. Zachęcam do zakupu produktów firmy POPCROP oraz polubienia ich profilu na Facebooku ( link
Tradycyjna kuchnia Kasizwykłe kotlety schabowe za bardzo się nie znudziły polecam zrobić je w trochę inny sposób niż w tradycyjnej panierce. Tym razem przygotowałam je w cieście naleśnikowym. Wyszły pyszne, soczyste i pachnące przyprawami. Kotleciki podałam z gotowanymi ziemniaczkami i surówką z zielonej sałaty z rzodkiewką. 5 kotletów schabowych bez kości 2 jajka 1 szklanka mleka ok 1 szkl mąki pszennej
Smakołyki Asimielonego mięsa. Proporcje na 8 kotletów. Smacznego! Składniki 300 g mięsa mielonego wołowego 1 żółtko 1½ łyżki ryżu 2 łyżki posiekanej natki 1 średnia cebula sól pieprz Składniki (panierka) mąka 2 jajka (bez jednego żółtka) olej do smażenia Przygotowanie Ryż ugotować w posolonej wodzie i odsączyć. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Połowę mięsa wrzucić na patelnię razem z cebulą
Tureckie Przepisypapryką słodką. W miseczce roztrzepuję jajko, dodaję wiórki kokosowe, mleko oraz mąkę - mieszam na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewam 4 łyżki oleju kokosowego, piersi z kurczaka namaczam w panierce i od razu przekładam na gorącą patelnię. Smażę z obu stron na złoto. W razie potrzeby oleju kokosowego należy dodać więcej
Gotowanie i blogowaniealuminium, które odpowiada za równe nagrzanie całej patelni. Na każdym kawałku patelni temperatura jest podobna, przynajmniej tak uważam patrząc na idealnie usmażone naleśniki czy kotlety o takim samym kolorze panierki. Zdecydowanie można wykorzystać całą wielkość patelni, nie ma sytuacji, że po bokach temperatura jest mniejsza. Uchwyt patelni jest zrobiony ze stali nierdzewnej szczotkowanej, nie nagrzewa się. Wszystko zależy jak smażymy
Gotowanie i blogowanieSkładniki: 500g mięsa mielonego z szynki 3 jajka 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia 1 cebula 1 rozgnieciony ząbek czosnku pół czerwonej papryki sól i pieprz 2 jajka do panierki bułka tarta olej do smażenia słoiczek marynowanej papryki Trzy jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół. Bułkę namaczamy w mleku, cebulę i paprykę kroimy w kostkę
Gotowanie i blogowanieczerstwa bułka + mleko do namoczenia 1 cebula pół czerwonej papryki łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka szczypiorku 5 plasterków szynki 5 plasterków żółtego sera gouda sól i pieprz 2 jajka do panierki bułka tarta olej do smażenia słoiczek marynowanej papryki Bułkę namaczamy w mleku, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. W misce mieszamy mięso mielone, namoczoną bułkę, paprykę, szczypiorek, cebulę, paprykę
Gotowanie i blogowaniecudownie ciągnącym się żółtym serem. Składniki: około 10 placków naleśnikowych 500 g pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 150 g żółtego sera pieprz sól 2 jajka bułka tarta do panierki olej do smażenia Sposób przygotowania: Należy usmażyć naleśniki. Chyba każdy ma swój wypróbowany przepis na naleśniki, dlatego tym razem pominęłam ten etap opisywania. Ważne, by naleśniki usmażyć na słono
na moim stole...Chrupiący kalafior w serowej panierce bardzo łatwo i szybko się przygotowuje i dobrze smakuje, a d elikatny kalafior jak z ostrym sosem połączymy, to smakowy duet utworzymy. Można go jako przekąskę zajadać lub jako dodatek do obiadu podawać. Składniki: 1 świeży kalafior, 2 duże jajka, 50 g twardego sera np. bursztyn, parmezan, 2 szklanki bułki tartej, 1 łyżka
Moniki Smakołykipewno zdecydowana większość kojarzy rybę po grecku, czyli rybę usmażoną w panierce i tłuszczu, przykrytą podsmażonymi warzywami. Ja przedstawiam dziś przepis na jej lżejszą wersję, bo ryba jest pieczona a jest nią mój ulubiony łosoś. Wyszło bardzo podobnie a z całą pewnością zdrowiej. :-) 2 duże filety z łososia 1 por 6 marchewek 3 pietruszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego
Szefowa kuchnipieprzem oraz papryką mieloną. Kawałki wątróbki zanurzam z rozkłóconym jajku i obtaczam w pokruszonych piramidkach. 2. Smażę na rumiano na rozgrzanym oleju. Podaję z ulubionym sosem. Do przygotowania panierki wykorzystałam piramidki kukurydziane, które otrzymałam do testowania od firmy POPCROP . Piramidki są przygotowywane tylko z naturalnych składników, nie zawierają żadnych konserwantów i aromatów. W skład piramidek kukurydzianych wchodzą: kukurydza, ryż
Tradycyjna kuchnia KasiDelikatne mięsko w kokosowej panierce (delicate chicken meat with coconut flavour) Składniki: / ingredients: 1 filet z kurczaka / 1 chicken breast 3 plasterki szynki wędzonej / 3 slices smoked … Czytaj dalej Roladki drobiowe w kokosie
czarrna od kuchni