panierka - 3500 przepisów (strona:158/234)

Skrzydełka z Kurczaka Pieczone z Miodem i Sosem Sojowym 154

Tylko lubi, bo nie jada skóry i musi obierać wszystko :) Za to uwielbia polędwiczki z kurczaka, najchętniej kupiłby kilkanaście piersi z kurczaka i poodcinał same polędwiczki i usmażył w panierce.  Zwykle marynaty robię na tzw. oko i wrzucam do miski co wpadnie w ręce, ale tym razem pohamowałam dosypywanie i dolewanie, odmierzyłam co i czego ile dodałam

Blondynka Gotuje
Domowy schabowy :-) 150

Makłowicz, który podawał przepis na stek po irlandzku ale nie miałam whiskey więc wyszedł całkiem dobry misz masz :-D. Schabowy wyszedł mi troszeczkę tłusty gdyż nie wynalazłam sposobu aby panierka nie nasiąkała tłuszczem ale mięsko w środku było bardzo kruche i pyszne! Schabowy! Łatwe 30 minut dla 2 osób Składniki: * 2 rozbite plastry schabu * 2 cebule * 1 ząbek czosnku * pół

sierotka maRysia w kuchni
Dorsz pachnący czosnkiem 162

Rysku pozostały 22 dni Dzisiaj bardziej kolacyjno - obiadowo. Bardzo lubię ryby. Często jest tak, że ryba zrobiona inaczej niż klasycznie (panierka na patelni lub piekarnik) traci swój smak. Jest to przecież niezwykle delikatne mięso...dlatego w kwestii rybnej jestem tradycjonalistka, jednak ten przepis mnie urzekł - czosnek, pietruszka i mleko... to musi być pyszne! I tak też jest. Ryba wychodzi niezwykle

sierotka maRysia w kuchni
Dogonić smak KFC 249

znów w mące i smażymy do zarumienienia w głębokim oleju. Aby troszeczkę dodać tej potrawie zdrowego wyglądu i smaku podałam ją z sałatka z sałaty lodowej, pomidora i ogórka. Panierka jest naprawdę świetna - chrupiąca i lekko pikantna. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Fish Burger 177

foodów ale obok budki z kebabem czy hamburgerem ciężko jest mi przejść. Jednak rzadko w  takich miejscach jadam dania rybne - jakoś nie przekonuje mnie zmielona ryba w sztucznej panierce a takie z reguły dostajemy w fast foodach. Dlatego też jakiś czas temu zrobiłam swojego pierwszego fish burgera - wyszedł doskonały. Fish burger 30 minut dla 2 osób Składniki 2 kostki

sierotka maRysia w kuchni
Krokiety z warzywami 107

Dzisiaj zapraszam na lekkie i  aromatyczne  danie fit - krokiety z warzywami.  Bez panierki i z minimalną ilością oliwy do podsmażenia warzyw. Zdrowo i kolorowo :) Składniki farszu:  2 cebule 1 ząbek czosnku kawałek pora (około 5 cm) 4 łyżki oliwy 2 marchewki 1 mała cukinia 250 g pieczarek sól do smaku pieprz 1 czubata łyżeczka tymianku

Smak mojego domu
Wołowina w winnym sosie 95

mnie przyprawy powinny wzbogacić i ożywić cały smak. Do moździerza wrzucam przyprawy i rozgniatam je, po czym wcieram w każdy kawałek mięsa. Warto pamiętać, że przypadku smażenia mięs bez panierki należy porządnie rozgrzać oliwę - aż prawie będzie się dymiło -  "when there's no heat there's no colour". Warto użyć patelni, garnka czy jakiegokolwiek innego naczynia, do którego mięso

Right Behind The Kitchen
Krem pieczarkowy z zielonym indykiem 135

ząbki). Dodatkowo aby uczucie sytości pozostało na dłużej potrzebujemy produktu białkowego. Tym razem użyłem piersi z indyka (20 dag), pokroiłem na małe kawałki i obtoczyłem w zielnej panierce - garść bułki tartej, 3/4 pęczka koperku, 2 szczypty soli, pieprz, łyżka oliwy. Wystarczy wszystko wrzucić do pojemnika od blendera, zmiskować. Tak obtoczonego idyka wkładamy do piekarnika (10 minut, 180 stopni). Podajemy

Right Behind The Kitchen
Krótka seria - Wrocław - Łubu Dubu 157

mnie zastanawia to na ile świadomie w tej kuchni używane są gotowe miksy przypraw, w których z pewnością jest sporo ulepszaczy i wzmacniaczy smaku. Widać to choćby pod panierką schabowego. Bo jeśli używa się świeżych składników, a wydaje mi się, że w tym przypadku tak było, to danie samo w sobie się obroni, nawet jeśli jest to właśnie taki schabowy

Right Behind The Kitchen
Szczypta Hiszpanii - Terremolinos, Ronda, Malaga (Andaluzja) 152

wykałaczkę, wbić ją w piach pod kątem 45 stopni i po kilkunastu minutach są gotowe. Pierwsze doznania restauracyjne i już jest super. Następnie zajadaliśmy się smażonymi kalmarami. Lekka, chrupiąca panierka i odrobinę cytryny – tyle wystarczy aby pojawiały się kolejne uśmiechy na naszych twarzach. Często gęsto w lokalach stoją chłodnie, w których spoczywają beztrosko świeżutkie dary morza. Poprosiliśmy Panią Halinę

Right Behind The Kitchen
Jajeczne eklery- jajka w koszulce i panierce 91

przygotowane jajo robi wrażenie :) Składniki: 5 jajek 3 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka octu 1 jajko do panierki sól masło do smażenia Wykonanie: Zagotować wodę z octem i solą do smaku. Następnie wbijać ostrożnie po jednym jajku ( nad lustrem wody) i gdy się zetną wybrać łyżką cedzakową. Lekko przestudzić, obtaczać najpierw w mące, potem maczać w rozbełtanym

Tradycyjna Kuchnia
Szwajcar drobiowy 1767

niewiele pracy a efekt ... Składniki : (na 2 roladki) pojedyncza pierś kurczaka 2 plasterki szynki np. sopockiej ok 20 g startego żółtego sera sól, pieprz jajko i bułka tarta - do panierki oliwa do smażenia Przygotowanie : Filet oczyszczam i przecinam w pół na 2 podobnej wielkości kotleciki, doprawiam solą i pieprzem i rozbijam na dosyć cienko (prawie przeźroczyście). Szynkę skrojoną w paseczki

Mechanik w kuchni
Roladki z piersi kurczaka z serem i wędliną. Obiad w 20 minut. 629

wędliny i żółtego sera. Następnie zawijamy delikatnie piersi w roladki (rolujemy). Do głębokiego talerza wbijamy dwa jajka, rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy przyprawy (ilość pieprzu i soli, jak przy standardowej panierce) i znów mieszamy. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Nasze roladki bardzo ostrożnie (, aby się nie rozwinęły) moczymy w jajku, następnie w bułce tartej i znów w jajku i bułce

Słodkie okruszki
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 136

smaku.  Z dojrzałych owoców łatwo usuwa się pestki.  Smakują wyśmienicie na surowo, nadają się do ciast, knedli - polecam przepis na KNEDLE SEROWE ZE ŚLIWKAMI I ORZECHOWĄ PANIERKĄ dań mięsnych polecam WIEPRZOWINĘ PO AZJATYCKU W SOSIE ŚLIWKOWYM  i na powidła. POWIDŁA ŚLIWKOWE W 100 g jest zaledwie 45 kcal. Jedzmy więc teraz śliwki, kiedy jest

potrawyregionalne
CAMEMBERT PIECZONY Z GRZANKAMI 145

Camembert gościł już na moim blogu. Smażyłam go w panierce na patelni. Przepis znajdziecie TU Dzisiaj pomyślałam,żeby przyrządzić go w inny sposób. Takie szybkie niby fondue....;-) Włożyłam go do ceramicznego rondelka. Zapiekałam go w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 12 minut. Następnie wyjęłam go i rozkroiłam-wywijając skórkę na boki. Masa serowa była już w środku

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania