Dziś na obiad miałam przygotować piersi kurczaka i miał być on tradycyjnie smażony na patelni w panierce. Jednak po paru chwilach namysłu zaczęłam szperać w przepisać i szukać ciekawego pomysłu na podanie piersi kurczaka i tak trafiłam na przepis paprykarza z drobiu. Przerobiłam ten przepis i powstał paprykowy kurczak na słodko. Składniki na: Paprykowy kurczak […] The post Paprykowy kurczak
Magiczny Garnekniej szczyptę soli i pieprzu, całość mieszamy dłońmi. Rybę wyjmujemy z lodówki, osuszamy ją dokładnie papierowym ręcznikiem, a następnie układamy na talerzu z mąką, wciskając ją lekko w panierkę tak aby w całości dokładnie pokryła ją warstwa mąki. Na patelnię wlewamy olej, najlepiej rzepakowy (na patelni powinna znajdować się pół centymetrowa warstwa), mocno go podgrzewamy, a następnie układamy filety
Miód i pieprzsmażenia - za litr płacę 14 zł PRZYGOTOWANIE: W misce rozbełtać jako i dodać pozostałe składniki. Mięso obmyć i oczyścić. Pokroić w paski takie 2 cm grubości. Zanurzyć w panierce. Odstawić 30 minut. Na głębokiej patelni rozgrzać olej ryżowy. Smażyć około 3-5 minut. Wyłożyć na ręcznik papierowy
ClauditteMissCookingZwykłe kotleciki mielone ale w nieco innej odsłonie niż wersja klasyczna. Mięsko jest z dodatkiem pieczarek a na zewnątrz panierka z płatków owsianych. składniki: 600 g mięsa mielonego z łopatki 200 g pieczarek 1 cebula 1 jajko sól,pieprz płatki owsiane olej do smażenia Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Zeszklić cebulę a następnie
Monia miesza i gotujePisałam tu już kiedyś, że uwielbiam ryby. Pod każdą postacią, ale najchętniej pieczone. W domu moich rodziców jada się ryby wyłącznie w panierce z jajka i bułki tartej, więc postanowiłam przygotować im krajowego pstrąga tęczowego, by spróbowali ryby innej niż zazwyczaj :) A ponieważ ryby zjadam ze skórą, zależało mi, żeby jej nie stracić i by uniknąć przywarcia do papieru, ułożyłam
Weekendy w domu i ogrodziejakichś zastraszających ilościach ale dobre tofu nie jest złe i właśnie o tym będzie dzisiaj. Po pierwsze - ze zwykłej kostki tofu naturalnego można zrobić smaczne kotleciki w panierce albo bez, a cała filozofia zrobienia ich to pokrojenie na plastry, zlanie sosem sojowym LUB posypanie solą, obtoczenie w bułce tartej ALBO NIE i usmażenie na oleju na złocisty kolor, dosłownie chwilkę
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEroztrzepujemy, do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Roladki panierujemy w jajku, bułce tartej ponownie w jaku i bułce tartej. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy do zarumienienia panierki roladki z wszystkich stron. Roladki przekładamy do parowara i gotujemy przez 15 minut tuż przed podaniem
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSKŁADNIKI: 4 plastry boczku surowego, ja kupiłam gotowe na grilla (te bez panierki) 2 pomidory malinowe 500 g bobu 2 łyżki domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska dodałam jeszcze odrobinę kminku i rozmarynu łyżka oleju ryżowego PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Plastry boczku wysmarować marynatą
ClauditteMissCookingwysypujemy na talerzyk . Następnie każdy plaster kabaczka obtaczamy w jajku , następnie w bułce tartej i kładziemy na patelni , na rozgrzanym tłuszczu . Smażymy na złoty kolor z obu stron , aż panierka utworzy chrupiąca skorupkę . Wykładamy na talerze , posypujemy pieprzem i podajemy na gorąco , gdyż jak wystygną , nie będą już tak przyjemnie chrupiące . Polecam podać z tzatzyki .. pychota Post Wegetariański schabowy
Ogrodnik w podróżykotlecior schabowy w placku ziemniaczanym , lub raczej z plackiem . Pyszne , naprawdę odkrywcze danie , do którego poza surówką, już nic więcej podawać nie trzeba . Połączenie tych dwóch smaków w chrupiącej panierce jest naprawdę mega , nie wiele przepisów z serii schabowy, jest w stanie go pobić . Od niedawna w naszym domu ugruntował się jako nr 1 w pozycjach obiadowych . Z pozoru nieskomplikowane
Ogrodnik w podróżylistków mięty, dodać jajko, mąkę, odrobinę soli i około łyżki soku z cytryny- wszystko zblendować Na gorącym tłuszczu smażyć z obu stron kawałki ryby zanurzone wpierw w szpinakowo-miętowej panierce Osączyć na papierowym ręczniku Zrobić sałatkę, u mnie z pomidorów i arbuza (polałam sosem miętowym ) Na sos miętowy : Kilka gałązek mięty, sok z cytryny, miód i oliwa- wszystko wymieszać
Proste Potrawywariacja którą szczerze polecam. Grzyby to ogromny wachlarz smaków, występują sezonowo przez co do ich smaku nie przyzwyczajamy się i przez to, doceniamy go. Szeroko dostępny camembert usmażony w panierce to pokusa dla wielu głodomorów, raz na czas powinniśmy zaspokoić nasze kubki smakowe i poszaleć. Nasz ser nadziejemy przesmażonymi maślakami z dodatkiem tymianku i świeżo zmielonego pieprzu, uczta smaków gwarantowana
Kuchnia PROzdrowotnaLubię ryby, a mój syn je wręcz uwielbia. Dla niego ryba mogłaby być podawana codziennie na obiad. Zazwyczaj ograniczałam się do zwykłego upieczenia ryby w panierce na patelni, lecz ostatnim razem postanowiłam podać tradycyjną rybkę w troszkę inny sposób. Poszukałam w książkach mamy i znalazłam przepis na rybę pieczoną z ziemniakami, cebulą i masłem. Ryba […] The post Ryba pieczona
Magiczny Garnekmące, a następnie smażyć ze wszystkich stron. Mięso powinno być zanurzone w tłuszczu podczas smażenia. 5. Gotowe stripsy powinny być mięciutkie i soczyste w środku i mieć chrupiącą panierkę. 6. Podawać wedle smaku z frytkami lub pieczonymi ziemniakami, surówką i sosem, np. czosnkowym . Smacznego!!! Źródło: Przy kuchennym stole
Kuchnia domowa AniPamiętam jak byłam mała i moja mama smażyła nam kabaczki takie właśnie w panierce. Wtedy jako dziecko nie przepadałam za tym smakiem. Teraz postanowiłam sobie przypomnieć smak takiego smażonego kabaczka i muszę Wam powiedzieć, że jest to prawda, smaki się zmieniają. Bardzo mi smakował. A Wy lubicie takie panierowane kabaczki? Składniki: 1 kabaczek 2 jajka 1 łyżka śmietany bułka
O kuchni z uczuciem