Ciasto naleśnikowe: 2 jajka, mleko ( 2 i 1/2 szklanki), mąka - tyle by ciasto było niezbyt gęste ani zbyt rzadkie ( następnym razem dokładnie zważę by dokładnie podać), sól, olej. 3. Panierka: 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia krokietów. Przygotowanie: 1.Farsz: Kapustę kiszoną ugotować i dobrze odsączyć. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć - podczas smażenia posolić i popieprzyć. Kapustę
W kuchni u Monikibyć), olej do smażenia. Przygotowanie: Cukinię pokroić w plastry, wyciąć środek (niekoniecznie) i posolić. Jajka roztrzepać. Plastry cukinii maczać w jajkach i bułce tartej. Cukinię w panierce smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Smażyć do zarumienienia, skórka musi być miękka. Smacznego
W kuchni u Monikischabowe maczać w jajku, a następnie w bułce tartej (tym razem wymieszanej z sezamem). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu by panierka się nie przypaliła. Smacznego
W kuchni u Monikiśrednie cebule (235g po obraniu), 0,5 kg mięsa mielonego, mała główka czosnku, sól, pieprz, majeranek, bazylia, vegeta (niekoniecznie), olej do smażenia. Naleśniki: Tu przepis lub według własnego. Panierka: 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia. Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Doprawić. Dodać mięso mielone i razem podsmażać, dodać posiekany
W kuchni u MonikiDziś pierwszy raz zdecydowałam się na zrobienie kalafiora w panierce. Jest smaczny, lecz chyba jednak bardziej do mnie przemawia gotowany kalafior polany roztopionym masłem z bułką tartą. Ale jak wiadomo nie od dziś każdemu smakuje coś innego, więc może akurat komuś bardziej zasmakuje ta wersja kalafiora. Składniki: kalafior, 1-2 jajka (w zależności od wielkości kalafiora), bułka tarta, olej
W kuchni u MonikiFarsz: 100g kaszy gryczanej, 350g pieczarek, 1 cebula, 120g suszonych pomidorów, odsączonych, 60g startego sera żółtego, olej do smażenia. Ciasto: 400gmąki pszennej, 1 jajko, 250ml wody, 400ml mleka, sól. Panierka: 2 jajka, odrobina mleka, bułka tarta, sól, pieprz, olej do smażenia. Przygotowanie: Farsz: Kaszę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dobrze odsączyć i ostudzić. Pieczarki i cebulę pokroić
W kuchni u Monikisałaty lodowej 1 pomidor 1/2 ogórka świeżego 1/2 małej puszki kukurydzy 10 dkg sera żółtego wędzonego (w kawałku) 1 duża pierś z kurczaka sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Panierka: 2 łyżki mąki 1 jajko 2 łyżki mleka ok 100g sezamu Smażenie: 1 szklanka oleju Sos: 1/2 szklanki ketchupu pikantnego 1/2 szklanki majonezu 1/4 szklanki przegotowanej zimnej wody Sposób przygotowania
Kuchnia w czekoladziepiątek, to na obiad rybka. Jak przyrządzić by nie było nudno? A no może właśnie moim sposobem... Ugrillować i dodać do sałatki. Zdrowo, smacznie i "inaczej" niż w panierce :) Komuś porcyjkę?! Składniki: Dla 2-3 osób: 2 filety z karmazyna 70g rukoli 25g kiełków z rzodkiewki 1 ogórek świeży 1 czerwona papryka 1 woreczek ryżu ok 1/5 szklanki oliwy
Kuchnia w czekoladzieWczoraj były mrożone, więc dziś zapraszam na świeże- truskawki w towarzystwie sałatki :) Świeża rukola, camembert w chrupiącej panierce i bakalie, tak nie wiele, a smak rewelacyjny :) I przyznaję się bez bicia- camemberta jadłam po raz pierwszy, a podanego w taki sposób myślałam że nigdy nie zjem... Chyba zacznę częściej jadać takie sałatki z dodatkiem owoców. A Wy? Lubicie
Kuchnia w czekoladzieIdealnie pasuje do dań z drobiem czy polędwiczki wieprzowej. Połączenie brzoskwini , kapusty pekińskiej i sosu curry jest strzałem w dziesiątkę. Zróbcie do tego pyszne mięsko np kurczaka w orzechowej panierce (przepis) , ziemniaczki i obiad gotowy. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka brzoskwiń 2-3 łyżki rodzynek lub żurawiny 2 łyżki śmietany 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka z czubkiem
O kuchni z uczuciemfiletów drobiowych, 1 czerstwa bułka, ½ szklanki mleka, 8 dag masła, 1 jajko, 1 żółtko jaja, 5 dag śmietany, sól do smaku, pieprz do smaku, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso zmielić, dodać bułkę, żółtko, śmietanę, 3 dag masła i przyprawy do smaku. Dokładnie wyrobić masę, formować sznycelki, obtaczać w roztrzepanym jajku
Tradycyjna Kuchniatradycyjnie się piecze a ja na razie zapraszam Was na rybkę :) Przepis znalazłam gdzieś w internecie i od tego czasu nie mogłam się doczekać aż go wypróbuje. Ta chrupiąca panierka jest obłędna! Składniki: 5 filetów mintaja lub innej ryby 1,5 szklanki pokruszonego na drobno białego pieczywa 3 ząbki czosnku 2 łyżki drobno posiekanego koperku 1/3 szklanki stopionego masła Sposób
Na Ciasteczkowych PapierachKotleciki były pyszne i zjedzone ze smakiem.. 80 dkg filetów z kurczaka 1 jajko sól, wegeta sos barbecue Folwark do smaku natka pietruszki bułka tarta do panierki Filety z kurczaka posiekać w drobną kostkę lub zmielić [ u mnie były posiekane], dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.Z mięsa formować kotlety , obtoczyć w bułce tartej.Smażyć
Moje domowe kucharzenieSkładniki: * 50 dag filetów z ryby np. mintaj * sól, pieprz * panierka: mąka, jajko, tarta bułka * tłuszcz do smażenia * 1 marchew * kawałek selera * 1 cebula * pół czerwonej papryki sos: * 3 łyżki ketchupu * łyżka sosu sojowego * łyżka białego octu winnego * łyżeczka cukru * 100 ml oliwy z oliwek Sposób przygotowania : Kawałki ryby solimy i pieprzymy. Obtaczamy kolejno w mące, jajku i tartej bułce
Pobite gary Barbaryściereczkę i uderzamy o stół. Pozwoli to na pozbycie się łupin. Orzechy mielimy na drobny pył (użyłam blendera). Mieszamy je z bułką tartą. Każdą roladkę panierujemy w jaku i panierce z orzechów. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanej patelni. W osobnym garnku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy pod przykryciem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem. Na końcu dokładamy pokrojony
VioletoweKucharzenie