papryki konserwowej 4-5 cebul mały słoiczek keczupu sól pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety tniemy na mniejsze kawałki, solimy. oprószamy pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju, bez żadnej panierki. Studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Smażymy na oleju, aż będzie szklista. Brzoskwinie odcedzamy na sicie z soku i kroimy w większą kostkę. Paprykę również odcedzamy i kroimy w kostkę
na moim stole...minut, na wierzchu położyć paluszki rybne do końca pieczenia frytki są w środku mięsiste, skórka chrupiąca, dawno tak pysznych frytek nie jadłam, paluszki rybne też mają chrupiącą panierkę a środek jest soczysty podałam z sosem jogurtowym: sos chilli 2 łyżeczki, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, cukier 1/2 łyżeczki, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 cebule 3 ząbki czosnku jajko około 4 łyżek bułki tartej (dodatkowo bułka tarta do panierki) 1 litr przecieru pomidorowego oregano sól, pieprz 3 listki laurowe papryka słodka papryka ostra cukier olej do smażenia 2 łyżki mąki pszennej Sposób wykonania: Cebulę drobno siekamy i szklimy na patelni razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Odstawiamy do wystudzenia
Qchnia po prostumąki Nadzienie 500 g piersi kurczaka 1-2 cebule-duza jedna ,male 2 3-5 ząbków czosnku mielony czarny pieprz - do smaku słone paluszki 1-2 jajka do obtaczania panierka -bułka tarta ,lub panko jak u mnie oliwa,lub maslo klarowne do smażenia Wykonanie Jogurt mieszamy z solą i sodą. Mąke przesiewamy na stolnice ,lub do miski,dodajemy roztwór ,mieszamy
w mojej kuchniSoczysta pierś z kurczaka marynowana w odrobinie lawendy. Aromatyczna orzechowo- sezamowa panierka nadaje jej intensywnego i oryginalnego smaku. Składniki pierś z kurczaka szczypta lawendy firmy Eco Blik 2 łyżki oleju 1 łyżeczka tymianku ok. 1/2 szkl zmielonych orzechów 1/3 szkl … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyrozgrzanej patelni z połową łyżki oliwy kładziemy uformowane w kotleciki mięso ryby i smażymy aż do przyrumienienia. Można też zmielić trochę orzeszków i obtoczyć w nich kotlety, będzie chrupiąca panierka ;) Swoje kotlety podałam z chipsami z jarmużu i rzodkiewkami. Smacznego
Jak gotować i nie zwariowaćNawet najzwyklejsze kotlety, można przyrządzić na zdrowy i zupełnie nowy sposób! Lekka panierka z płatków owsianych nadaje orzechowy posmak i jest dużo bardziej wartościowa niż tradycyjna z bułki tartej. Obalam również stereotyp, przedstawiający kotlety smażone w duuuużej ilości tłuszczu! Otóż nie - możemy je usmażyć na naprawdę niewielkiej ilości tłuszczu - są równie pyszne, a nawet śmiem twierdzić, że pyszniejsze! ;) Kurczak
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!należy wywinąć na masę, tworząc kwadrat, który następnie należy zawinąć na pół. Obtoczyć w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i smażyć z dwóch stron do delikatnego zarumienienia się panierki. Smacznego
Kraina Miodem Płynącaząbek czosnku 1 cebula 5 kulek ziela ang. 3 liście laurowe 10 kulek pieprzu Mielone przygotowujemy jak na standardowe smażone mielone, formujemy małe klopsiki i obsmażamy je bez panierki w głębokim tłuszczu, następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Klopsiki przekładamy w dość duże naczynie. Przygotowujemy zalewę octową, cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki. Zalewamy klopsiki. Po dobie
Pelusiowa Kuchniafirmy jakiej używałam kilka lat temu, że części kotletów schabowych, które leżały na środku patelni były zbyt mocno wysmażone, a częsci przylegające do brzegu patelni były niedosmażone z bladą panierką. Patelnie Ballarini pozwoliły mi zapomnieć o takich sytuacjach, powłoka non-stick, czyli nic nie przywiera do powierzchni, dzięki czemu można smażyć w minimalnej ilości tłuszczu i zapomnieć o szybkim przypalaniu
Blondynka GotujeKrokiety czyli naleśniki na wytrawnie obsmażone dodatkowo na patelni w panierce. Wcześniej pokazywałam Wam krokiety z kurczakiem , krokiety z pieczarkami a dzisiaj coś innego i równie smacznego. Krokiety z pieczarkami i żółtym serem. Smaczne i bardzo syte. Podałam je z czystym czerwonym barszczem w filiżance. Świetne danie na imprezy, zawsze się sprawdzają i są szybkie w przygotowaniu. Ciasto
O kuchni z uczuciemkotlety SCHABOWE lub piersi kurze - zależy co kto preferuje 8 śliwek polskich wędzonych lub kalifornijskich 4 plastry sera wędzonego Radamer sól i pieprz jajko i bułka do panierki *************************************************** Kotlety cienko rozbijamy.Nakładamy na każdy kotlet plastry sera i po 2 sztuki śliwek.Zwijamy ciasno roladki , solimy i pieprzymy,otaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej.Smażymy na złoty kolor.Zostawiamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKolejną moją propozycją do sylwestrowego manu są mięsne kuleczki obtoczone w orzechowej panierce z dodatkiem zielonych oliwek. Przekąskę dosyć szybko przygotujecie a jeszcze szybciej będzie znikała z talerzy ;) Mięsne kuleczki 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1/2 cebuli ząbek czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta mielonego kminku sól, pieprz 2-3 łyżki bułki tartej jajko łyżeczka majeranku 1 szkl zmielonych orzechów
Smakołyki Asidoprawiamy solą i pieprzem. Formujemy z niego płaskie kotleciki. Na każdy z kotlecików nakładamy łyżeczkę farszu serowo-bazyliowego i zwijamy, by uformować kształt "kulki". Tak przygotowane klopsiki obtaczamy w panierce z bułki tartej i bazylii. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron
Kubki smakusię myśl o zmieleniu go, a że miałam w szufladzie paczkę sezamu postanowiłam to połączyć. Wyszło fajnie choć mój Ł. marudził, że nie ma jego ulubionego zwykłego kotleta w panierce oj ile miałam do słuchania. Zapraszam... Skala smaku 7/10- niestety sezam się szybko przypala więc w czasie smażenia trzeba być czujnym :) Kotlety mielone z piersi kurczaka - składniki: 1 podwójna pierś
Kubki smaku