panierka - 3500 przepisów (strona:153/234)

Amur z czosnkiem w panierce 99

moim wigilijnym stole zagościł amur, pyszna, delikatna, biała ryba. Zrobiłam go najprościej jak było można a efekt był zaskakujący. Ryba wyszła delikatna, soczysta i aromatyczna. Amur z czosnkiem w panierce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pieczone, dietetyczne dewolaje 1618

firmowymi. Zazwyczaj są smaczne, ale też tłuste i smażone w głębokim oleju. Moje dewolaje są inne. Zrobiłam odchudzoną wersję nuggetsów, w podobny sposób przygotowałam również dewolaje. :-) Pieczone, w delikatnej panierce, tłuszcz to jedynie masło zawinięte w środku. Polecam lżejszą, domową wersję tych pyszności. 3 filety z kurczaka 2-3 szklanki płatków kukurydzianych 50g masła 200g żółtego sera kilka gałązek natki

Szefowa kuchni
Frytkownica vs. wok – 4 podstawowe różnice 159

frytki Do najpopularniejszych tego typu wyrobów należą (oprócz frytki oczywiście), sajgonki (ruloniki z mięsa lub warzyw zawijane w papier ryżowy), panierowane krewetki, krążki serowe, cebulowe lub z kalmara otoczone panierką z ciasta. Można w ten sposób smażyć także mięsne czy rybne kotlety, skrzydełka i filety, panierowane lub nie, a także potrawy jarskie w postaci pierogów albo krokietów. Nawet słodkie potrawy

WojnaNaSmaki.pl
Karp w sosie winno-imbirowo-sojowym na sposób wschodni 155

Ostatnio spotkałam się z opinią nie znosząca sprzeciwu, że karp na wigilię nie może być pod inną postacią jak tylko pokrojony w dzwonka, usmażony w panierce i podany przełożony plastrami cebuli. Inaczej to nie jest karp. Taka jest po prostu tradycja. Hmmmm, pomyślałam, kwestia gustu przecież, a o gustach się nie dyskutuje. No a tradycja to też indywidualna rzecz każdego

Sztuka gotowania w/g Samiry
Najlepsze przepisy na Święta 187

Ćwikła pierożki uszka Barszczyk Piernik Biszkopty bałwanki Pierniczki Ryby: mintaj w panierce

prawdziwe jedzenie
Krokiety z kapustą i grzybami- Wigilijne 167

łyżeczka Farsz: 1 kg kapusty kiszonej grzybki suszone 1 garść przecier pomidorowy 1 łyżka olej do duszenia sól, pieprz   Dodatkowo: jajka 2 szt  bułka tarta jako panierka Wykonanie ciasta naleśnikowego : Do miski wlewamy wodę, mleko dodajemy jaja,proszek do pieczenia. Miksujemy( ciasto ma być lejące ). Smażymy naleśniki dosyć cieniutkie. Wykonanie farszu: Kapustkę wymoczoną kroimy drobno i przekładamy

Różowa kuchnia
Sosy Folwark - recenzja 162

świecie, w Ameryce niezastąpiony towarzysz każdego steka. Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy.   Sos kebab-gyros łagodny  Nie tylko do kuchni orientalnych. Majonezowy sos o delikatnej konsystencji, któremu charakter nadają przyprawy: czosnek i zioła

Di gotuje
Ryba po grecku 138

dania. A mowa tu o goździkach, cynamonie i miodzie. Nadają one potrawie wyjątkowego aromatu i smaku. Gorąco polecam! Składniki: 1 kg filetów z dorsza sól pieprz sok z cytryny Panierka: 2 jajka mąka bułka tarta Do smażenia: 2 łyżki oleju 2 łyżki klarowanego masła 4 marchewki 2 pietruszki 2 cebule 4 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 6 goździków

Smakowity Blog Kulinarny
Kotleciki z jajka 153

Kotlety z jajka   Składniki:   - ziemniaczki   - ogórki kiszone   - 10 jajek   - natka pietruszki   - czerstwa bułka   - szklanka mleka   - cebula   - sól, pieprz Do panierki:  - bułka tarta Moje kochane pociechy czasami marudzą więc chciałam jakoś urozmaicić im obiady. Zrobiłam więc kotlety z jajek. Szybko, mało brudzenia się i smacznie. Zakupy: 2,5 kg ziemniaków koszt

Tanio smacznie i prosto
Pulpety 139

Składniki:    - kg mięsa mielonego    - jajko    - troszkę mąki    - czerstwa bułka    - szklanka mleka    - cebula    - sól, pieprz Do panierki:   - bułka tarta  To już troszkę więcej z tym zabawy ale też bardzo dobrze smakuje. Zakupy:   jajka 10 sztuk koszt ok. 4,29 zł nam potrzebne jest

Tanio smacznie i prosto
Łosoś pod pietruszkową pierzynką 179

sklep rybny w Łodzi RYBEX na Piotrkowskiej 196 - mi tam jest bliżej - lub na Zachodniej 25. Łososia można przyrządzić na wiele sposobów: ze skórą, bez skóry, w sosie, w panierce, na patelni grillowej. Ja postanowiłam przygotować go na patelni grillowej z moimi ulubionymi brokułami, pieczarkami, grillowanym bakłażanem i serem feta. Bo jak to bakłażan grillowany bez sera feta

Piekielna Kuchnia Pati
Ryba po japońsku 342

papierowym ręcznikiem, jeśli jest potrzeba – tniemy na mniejsze kawałki, posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w cieście i od razu kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron, aż panierka stanie się złoto brązowa, a ryba się usmaży. Odkładamy na papierowy ręcznik. Cebulę kroimy w drobną kostkę, zaś ogórki konserwowe i paprykę w drobne, cienkie paseczki. Wszystkie składniki zalewy wlewamy

Poezja smaku
Jak się nie przejeść w Święta? 167

bardzo korzystne dla zdrowia. Także ryby, w szczególności, jeśli będziemy je przygotowywać we właściwy sposób. Pieczenie w folii, gotowanie na parze czy grillowanie na specjalnej patelni, rezygnacja z panierki i zasmażanych sosów drastycznie „odchudzi” tradycyjne wigilijne potrawy. Śledzia, zamiast w śmietanie, możemy podać z jogurtem, a smażonego karpia zamienić na wersję w galarecie. Nie wyobrażam sobie żadnych świąt bez ciasta

Szybko Tanio Smacznie
Schab w warzywach 175

Najpopularniejszy schab, to schab w panierce. My proponujemy kruchy i soczysty schab w warzywach.     Składniki: -ok. 1 kg schabu bez kości -2 marchewki -1 duża cebula -duży strąk czerwonej papryki -kawałek pora -ząbek czosnku -10 suszonych pomidorów -garść niesolonych orzeszków ziemnych -przyprawa do mięs -przyprawa warzywna -pieprz -czosnek niedźwiedzi -olej -1/3 szklanki wody Schab kroimy

Maminek kulinarny
Karp smażony w ziołowej panierce 172

Karp smażony w takiej ziołowej panierce jest bardzo aromatyczny i smaczny, zupełnie inaczej smakuje niż zwykły. Składniki: 1 kilogram płatów z karpia 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego koperku 1 szklanka bułki tartej Sól, pieprz 2-3 jajka mąka do obtoczenia olej do smażenia Sposób przygotowania: Płaty z karpia kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem, bułkę

Bajeczna Kuchnia