panierka - 3500 przepisów (strona:145/234)

MORTADELA W PANIERCE 105

Mortadela w chrupiącej panierce to danie z mojego dzieciństwa. A teraz sama przyrządzam taką kiełbaskę mojej rodzinie. Prosto, szybko, smacznie. Uwielbiamy :) Składniki: * mortadela w kawałku * jajko * bułka tarta Wykonanie: Mortadelę pokroić na plastry o grubości około 4-5 cm. Jajko rozmącić. Plastry mortadeli maczać w jajku następnie w bułce tartej i smażyć

Zrób to smacznie
Smażony ryż z rybą po peruwiańsku – chaufa de pescado 173

imbir i jajka. Podajemy Wam najprostszy przepis na smażony ryż z rybą po peruwiańsku – w wersji bardziej wyszukanej, rybę można podsmażyć w tempurze – z podsmażoną rybą bez panierki – szybko, pysznie i kolorowo. Składniki: 0,5 kg ryby, najlepiej białej (np. dorsz) 4-5 łyżek sosu sojowego 250 g ugotowanego ryżu białego, np. basmati Uncle

Pociąg Do Kuchni
KALAFIOR W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ 479

Pomysł na taki kalafior znalazłam zupełnie przypadkiem w internecie. Zawsze robiłam taki gotowany i polany bułką tartą, którą wcześniej zrumieniłam na masełku. Kalafior w panierce doskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy ale także jako przekąska na kolacje. Składniki: * 1 kalafior * 2 jajka * bułka tarta do obtoczenia kalafiora * sól * olej do smażenia Wykonanie: Kalafior umyć, podzielić na mniejsze części

Zrób to smacznie
Karkówka w musztardzie chrzanowej 285

zwykle. Udało się mięso smakowało wybornie. Składniki : Karkówka 1 kg musztarda chrzanowa( do wsmarowywania każdego kawałka karkówki) sól i pieprz do smaku Dodatkowo: jaja 2 szt bułka tarta do panierki olej do smażenia  Wykonanie: Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Mięso kroimy w plastry, obsypujemy każdy kawałek solą i pieprzem. Dopiero teraz tłuczemy tłuczkiem( przyprawy głębiej wchodzą w mięso

Różowa kuchnia
Rybne pulpeciki 158

wyglądają jak zwykłe mielone pulpeciki, jednak w środku kryją się aż dwie rybki ;). Obiad dobry, szczególnie dla dzieci, które ryby jedzą tylko w postaci smażonych paluszków rybnych z grubą panierką. Łatwo też można przemycić tam warzywa w zblendowanym sosie, polecam wszystkim bo jest pycha! Ponadto ryby są bardzo zdrowe: są źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Zmniejszają powstawanie wielu chorób

Idę coś wszamać
Skrzydełka a’la KFC + film 343

Pyszne, chrupiące skrzydełka a’la KFC w pikantnej panierce to świetny pomysł dla wielbicieli fast-foodów. Takie skrzydełka doskonale smakują w towarzystwie ulubionych sosów, idealnie nadają się na obiad, spotkania ze znajomymi lub przyjęcia dla dzieci.       Składniki na 3 porcje : 10 – 12 skrzydełek z kurczaka 1 łyżka soli 1 płaska łyżeczka czarnego mielonego pieprzu

Smakowite Dania
Kotlety z ryżu 242

mielonych jedno jajko, a gdy masa będzie zbyt lejąca zagęśćmy ją bułką tartą. Z wyrobionej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż panierka się zarumieni. Gotowe kotleciki możemy podać z lekką sałatką ze świeżych warzyw

Jacob Tastes
Roladki schabowe ze szparagami 203

Składniki 0,5 kg schabu 1 pęczek białych szparagów papryka bez skóry w zalewie sól, pieprz cukier do panierki: bułka tarta 3-4 łyżki jogurtu 1/2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Roladki schabowe ze szparagami

czarrna od kuchni
Roladki z kurczaka nadziane serem i wędliną. Szybki obiad. 223

wędliny i żółtego sera. Następnie zawijamy delikatnie piersi w roladki (rolujemy). Do głębokiego talerza wbijamy dwa jajka, rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy przyprawy (ilość pieprzu i soli, jak przy standardowej panierce) i znów mieszamy. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Nasze roladki bardzo ostrożnie (, aby się nie rozwinęły) moczymy w jajku, następnie w bułce tartej i znów w jajku i bułce

Słodkie okruszki
Filety z kurczaka w podwójnej panierce 105

Dzięki tej metodzie mięso jest bardzo, a to bardzo soczyste, panierka mega chrupiąca! Polecamy    Składniki 2 filety z kurczaka (po 200 g) 50 g mąki 1 jajko 10 ml mleka 100 g bułki tartej 200 g remulady duńskiej 50 ml oleju rzepakowego sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety myjemy, osuszamy

R'n'G Kitchen
Skrzydełka jak z KFC 133

potem zrobiłam jednak trochę po swojemu... I opłaciło się :-) W prawdzie kolejny raz spróbuje zrobić jednak trochę rzadsze ciasto, ale to dla tego, że osobiście nie lubię grubej panierki, za to mój mąż stwierdził, że ta (opisana poniżej) jest idealna. A więc zależy co kto lubi ;-) Zmieniłam też sposób smażenia - zamiast użyć tzw. głębokiego tłuszczu, smażyłam na patelni, obracając kawałki

Czary - gary w kuchni
Roladki drobiowe w warzywnym sosie 109

jesień, a Wy?  A co tam w kuchni? - zapytacie... w kuchni roladki drobiowe :-) robi się je dość szybko, a smakują wprost wyśmienicie :-) Jeśli więc macie dość filetów w panierce i wszelkich nuggetsów, to zachęcam Was do przygotowania tej wersji fileta :-) Na pewno Was nie zawiedzie :-)   SKŁADNIKI 3 pojedyncze filety z kurczaka 3 plasterki sera topionego 1 papryka czerwona

Czary - gary w kuchni
Morszczuk smażony w cieście naleśnikowym z serem żółtym 220

Miałam ochotę zrobić rybę smażoną inaczej, więc wpadł mi do głowy pomysł, by wykorzystać ciasto naleśnikowe. Oto efekt! Ryba w cieście naleśnikowym jest bardziej soczysta niż smażona w panierce. Spróbuj! Ja podałam ją z ziemniaczkami, które ugotowałam z marchewką i razem z nią potłukłam. Mniam :) Składniki na 3 porcje: 3-4 łyżki startego żółtego sera (najlepiej na drobnych oczkach

Anioszek w kuchni
Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim 168

tylko polecam również: - Łososia w maku - Smażone filety z gładzicy - Tartę z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną - Szaszłyki z łososia - Kotlety siekane z łososia - Dorsza w panierce sezamowej - Rybę po grecku - Łososia pieczonego w niskiej temperaturze - Pollocka (dorsza) w cieście piwnym - Dogfish na rukoli, z pesto bazyliowym - Chrupiącego łososia Gordona Ramsaya - Dogfish z patelni - Mielone kotlety rybne - Tuńczyka w papirusie

mojewypiekiinietylko
Wątróbka drobiowa panierowana 146

cebulką. Dziś zapraszam na jeszcze prostszą wersję, wątróbkę panierowaną. Wątróbka jes pyszna, nie skwierczy i nie pryska przy smażeniu i nie ma opcji by się nie udała. Gdy tylko panierka się zrumieni wątróbka jest gotowa i pyszna. Składniki: 350-400 g wątróbki drobiowej 1 jajko mąka do oprószenia bułka tarta sól, pieprz 1 szklanka mleka - opcjonalnie olej lub smalec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!