panierka - 3500 przepisów (strona:138/234)

Kotlety mielone faszerowane parówkami 167

kaszę. Taki mielony komponuje się z każdym kulinarnym towarzystwem dobrze. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego  (można zastąpić indyczym) 1 średnia cebula 1 jajko bułka tarta do panierki około 0,5 szklanki wody gazowanej lub niegazowanej (jeśli nie macie) 3 parówki, np. Krakusa z szynki lub Berlinki classic przyprawy do smaku wedle uznania: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka

Zasmakuj Kuchni
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 122

szklanki mleka 1 1/2 szklanki wody gazowanej  Farsz: 2 cebule 500 g pieczarek 250 g sera żółtego przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka i ostra mielona papryka  Panierka: 1 jajko kilka łyżek mleka bułka tarta   Najpierw należy usmażyć naleśniki. Wszystkie podane składniki wymieszać lub zmiksować na gładką masę bez grudek i smażyć trochę grubsze naleśniki (gdy będą

Simply Food
Kurczak pieczony w panierce z krakersów (w marynacie jogurtowej/śmietanowej) 188

preferuję tą pierwszą opcję. Polecam! (2-3 porcje) 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, większa) 100 ml jogurtu naturalnego/śmietany (może też być maślanka) papryka w proszku sól pieprz Panierka: 60g krakerów solonych Dodatkowo: olej Pierś z kurczaka należy umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kotleciki. Następnie mięso przełożyć do miski. Całość posypać przyprawami, zalać śmietaną/jogurtem i dokładnie wymieszać. Miskę

Di gotuje
Frytki z cukinii w serowej panierce 117

Frytki z cukiii w panierce z bułki tartej i Parmezanu. Delikatne, chrupiące i bardzo smaczne. Idealne z sosem, czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 1 średnia cukinia 1 jajko 5 łyżek bułki tartej bezglutenowej (użyłam Nutrifree ) 3 łyżki startego sera Parmezan lub Grano Padano Cukinię umyj i pokrój w kawałki (jak frytki). Jajko roztrzep w głębokim talerzu

Kuchnia bezglutenowa
Kurczak w cytrynie i oregano 167

oregano podajemy na ciepło ze skarmelizowanymi wcześniej plasterkami cytryny i najlepiej ryżem. Podobne przepisy Paella z owocami morza i kurczakiem Kurczak panierowany po amerykańsku Polędwiczki z kurczaka w panierce Kurczak w pomarańczowo-miodowej marynacie .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover

Pociąg Do Kuchni
Schab pieczony w ziołowej panierce 134

Schab pieczony w ziołowej panierce Składniki: Schab bez kości – 1 kg Suszone zioła: czosnek niedźwiedzi, majeranek, tymianek Sól, pieprz Czosnek – 3 ząbki Oliwa np. smakowa – czosnkowa lub cytrynowa – 3 łyżki + 2 do pieczenia Mąka pszenna – 1 łyżka Wykonanie: Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem, solimy i smarujemy oliwą. Następnie wszystkie przyprawy mieszamy z mąką i obsypujemy nimi schab z każdej strony. Przygotowany

Kuchnia Bon Appetit
Warsztaty Fit&Easy Warzywa dają moc! 125

przez Instytut Żywności i Żywienia.  Przygotowywane menu było obszerne i znalazło się w nim m.in.: - curry z żabnicą - gulasz z ośmiornicy z tabbouleh - pilaf z królikiem w jarmużowej panierce - pierogi z karpiem, żurawią i romarynem - sałatki i koktajle. A o to fotorelacja z warsztatów

Kuchnia Bon Appetit
Kotlety schabowe z dzika 155

pieprzem. Jajka rozbełtać w głębokim talerzu, wymieszać z ziołami Bułkę wysypać na duży talerz. Kotlety lekko oprószyć mąką. Zanurzyć w rozmąconym jajku z ziołami, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć kotlety na około godzinę. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety powinny prawie pływać w tłuszczu. Smażyć z obu stron na rumiano. Kotlety schabowe z dzika podałam

królestwo garów
Kotlety de volaille faszerowane serem i suszonymi pomidorami 138

posypać mięso: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka, vegeta natur, świeżo mielona kolendra 2 mniejsze ząbki czosnku, sok z połowy cytryny   1 - 2 jajka bułka tarta - "na oko" jako panierka masło klarowane do smażenia olej kilka kiełków do smacznej ozdoby kilka wykałaczek Jak przyrządzić? Mięso umyj, oczyść z błonek. Pokrój na cztery części, włóż do miseczki, zamarynuj w przyprawach, także

Zasmakuj Kuchni
pyszne krokiety z jajecznym farszem-idealne na Wielkanoc :-) 221

jajek ugotowanych na twardo -2 średnie cebulki -łyżka masła - 2 bułki kajzerki, lub 4 kromki chleba krojonego -2 małe ząbki czosnku -1 szklanka mleka -szczypiorek -troszkę wegety -pieprz PANIERKA -trochę pieprzu -trochę soli -2 jajka -troszkę wody -bułka tarta  Przygotowanie farszu zaczynamy od namoczenia bułek lub chleba w mleku. Następnie ugotowane na twardo jajka mielimy w malakserze na drobno

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Krokiety z farszem na bazie młodej białej kapusty, z marchewką, pieczarkami i ryżem. Pyszne 186

mała kapusta młoda -1 duża marchewka -300 g pieczarek lub grzybów -1 kostka  rosołowa grzybowa  -1 duża cebula -100 g ryżu (1 torebka) -wegeta -pieprz -troszkę oleju PANIERKA -2 jajka -sól -pieprz -bułka tarta Na początku smażymy naleśniki. Wiem, że każdy posiada własny przepis, ale w razie czego podaję własny. Podane składniki miksujemy razem, oprócz mąki. Następnie stopniowo

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sandwich - Mega kanapka 156

kanapki dodałam: Pastę/serek z bakłażana mix sałat kurczaka w panierce z garam masala orzechy (włoskie, laskowe, nerkowca, migdały) rodzynki pomidorki koktajlowe kiszony ogórek kabaczek

ClauditteMissCooking
Coxinha de galinha, czyli brazylijskie pierożki z kurczakiem 155

farsz mięsny. Brzegi pierożków zlepiłam. W dłoniach  ukształtowałam z nich podłużne wrzeciona przypominające podudzia kurczaka. Przynajmniej się starałam, żeby był taki kształt...  Pierożki ułożyłam na ściereczce. Przygotowałam panierkę. W jednej miseczce ubiłam lekko dwa białka, do drugiej wsypałam bułkę tartą. Każdy pierożek umoczyłam najpierw w białku a następnie obtoczyłam w tartej bułce. Gotowe odkładałam na tacę. Na dużej

Kuchnia u Krysi
Kotlety z indyka z fetą i pesto 151

choć może być również kurczak) były soczyste i pełne smaku. Zapewni to dodana do mięsa feta, pesto oraz świeże zioła. Do kotletów nie dodajemy bułki tartej (jedynie w formie panierki), więc są bardzo delikatne i soczyste. Z tego samego powodu (brak bułki tartej) kotlety powinny być niewielkie. Łatwo wtedy je panierować i obracać na patelni. Składniki na 15 niewielkich kotlecików

Trzeci talerz
Morszczuk w sosie goan 170

morszczuka) sok z 1 cytryny kilka pomidorków koktajlowych 1 mała cukinia 1 cebula sos słodko-kwaśny (np.Indian Wok Goan Sweet& S our Patak's) olej kokosowy do smażenia panierka: 100 g mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej 1 łyżka wiórków kokosowych 2 jajka 100 ml wody brązowy ryż do podania Przygotowanie: Filety kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania