panierka - 3500 przepisów (strona:140/234)

Ryba w zalewie octowej 164

pierwszym miejscu. Składniki: około 1 kg Ryby - dowolna ale o białym mięsie Ja lubię szczupaka i pstrąga w takiej postaci. Mąka olej sól cytrynowa  i jajko do panierki Zalewa: 2 średnie cebule 1 szklanka octu spirytusowego 4/6 szklanek wody 3 ziela angielskie 2 większe liście laurowe 2 łyżka cukru Gramatura jest  różna ponieważ od nas zależy smak zalewy

Viola cooks with passion
Kotlety z pieczarką i jajkiem 107

kotletów) 10 ugotowanych na twardo jajek 1 jajko surowe 1 szczypior posiekany drobno 1 sucha bułka namoczona w wodzie i wyciśniętą 300 g pieczarek Bułka tarta do panierki Sól,pieprz Sposób: Ugotowane jajka obieramy i tarkujemy na tarce polecam większe  oczka. Pieczarki myjemy tarkujemy na dużych oczkach i Smażymy bez oleju na patelni. Następnie odstawiamy do wystudzenia. Jajka ,pieczarki

Viola cooks with passion
Albatros, Witta i Pirackie statki - wypoczynek na Zachodnim Pomorzu. Gdzie dobrze zjeść i się wyspać w Darłówku. 106

kosztowało znośne pieniądze. Za każdym razem było pysznie, a byliśmy tam niemal codziennie... Pizza Papaj - świeży szpinak, czosnek, kurczak i mozzarella.... Nie ma jak sałatka Świeżutkie kurczaczki w panierce... ...Synciowi tak smakowały, że bardzo prosił o ich uwiecznienie Dbałość o miłe szczegóły w Albatrosie mnie urzekła Dorsz dla Szwagra... podobno pyszny i świeży   Niestety pogoda czasem zawodziła....a nawet

Kuchnia po mojemu
Krokiety z pieczarkami 139

minut Farsz: 600-700 g pieczarek 2 cebule średniej wielkości 6-7 kopiastych łyżeczek płatków drożdżowych nieaktywnych sól, pieprz garść rukoli i/lub roszponki (opcjonalnie) bułka tarta (na panierkę) Przygotowanie: Pieczarki obieramy, ścieramy na tartce na dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy, dodajemy sól i pieprz i wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju. Dusimy na małym ogniu

Bananowe Pole
Pieczona cukinia 164

działa alkalizująco, zapobiegając   zakwaszeniu organizmu , a  potas w niej zawarty zapobiega zatrzymywaniu się wody w organizmie. Ja uwielbiam cukinię pod każdą postacią, w zapiekance lub smażoną w panierce z bułki tartej, a dzisiaj mam dla was przepis na pyszną pieczoną cukinię. Składniki: cukinia majeranek bazylia sól pieprz starty żółty ser Przygotowanie: Cukinię obieramy ze skórki i kroimy

Wołowina od rekina
Smażone paluchy ziemniaczano- pomidorowe 156

żółtka jaja 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka posiekanej szynki 1 łyżka koncentratu pomidorowego papryka słodka do smaku gałka muszkatołowa do smaku tłuszcz do smażenia bułka tarta do panierki Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem soli i utłuc. Dodać żółtka, bułkę tartą, przyprawy, szynkę i koncentrat - dokładnie wyrobić masę. Formować paluchy, panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron

Tradycyjna Kuchnia
Pasta jajeczna 224

Liczą się tutaj jednak tylko te jajka jedzone w postaci gotowanych na twardo lub miękko, jajek w koszulce, sadzonych czy jajecznicy. Gdyby doliczyć wszystkie jajka zużyte do wypieku ciasta, panierek do popularnych w Polsce schabowych to ich liczba prawdopodobnie dobiła by do około 250 jajek rocznie. Jajka są również idealną bazą do wszelkiego rodzaju past, które możemy wykorzystać do kanapek

Jacob Tastes
Jak ugotować pyszną zupę? 197

uzyskaniu jak największej ilości smaku i wartości odżywczych, wtedy wkładajmy mięso do zimnej wody. Jeśli chcemy ugotować zupę, a z mięsa przygotować drugie danie (np. opiec kurczaka w panierce czy tez podać jako sztukę mięsa z sosem), wtedy najlepiej wkładać mięso do wrzątku.  Przesolona zupa - ratunku! Jeśli przesolicie zupę to bez paniki. Można ją uratować wkładając pokrojony w pasterki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotlety jajeczne z płatkami owsianymi 164

ugotowane na twardo 1 jajko surowe 3/4 szklanki płatków owsianych 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki soli 1 mała cebula +2 łyżki masła 1 bułka + mleko do namoczenia panierka 1 jajko surowe 0,5 szklanki bułki tartej olej do smażenia Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle na złoty kolor. Bułkę namaczamy w mleku, rozdrabniamy. Jajka siekamy, mieszamy

Gotowanie i blogowanie
Kuleczki ziemniaczane z serem 475

przepis.  Porcja ok 16 kulek Składniki:  500 g ugotowanych ziemniaków 1 cebula 250 g wędzonego boczku 80 g sera gouda 3 jajka 5 łyżek mąki pszennej panierka: jajko + bułka tarta do otoczenia  olej do smażenia   Przygotowanie:  Ziemniaki ugotowane wcześniej w osolonej wodzie przepuszczamy przez praskę. Boczek kroimy na drobną kostkę i podsmażamy, aż powstaną

Niezły Młynek
Kurczak "stripsy" na ostro - ala kfc 180

czasu i przygotować właśnie takie ostre "stripsy". Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka  0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżka papryki słodkiej sól wg uznania olej do smażenia panierka 0,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 0,5 szklanki mleka 0,5 łyżeczki chili 0,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki

Gotowanie i blogowanie
Kukurydziane roladki z kurczaka 216

Filet z kurczaka zrolowany ze świeżą, gotowaną kukurydzą i mozzarellą w panierce z płatków kukurydzianych. Smaczny, soczysty z lekko słodkawym smakiem dzięki kukurydzy. Polecam na obiad :) SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 2 kolby kukurydzy 2 kulki mozzarelli sól pieprz czarny przyprawa do kurczaka 1 duże jajko płatki kukurydziane Kolby kukurydzy oczyścić i włożyć do osolonego wrzątku. Gotować przez

https:KKuchniaMniam
Arancini z nadzieniem musztardowo-miodowym i gruszką 153

Ostra musztarda jest lekko wyczuwalna, doskonale współgra ze słodkim miodem i gruszką. Wymienione składniki nadają niezwykłego aromatu i nie potrzebują już żadnych dodatkowych przypraw. Wisienką na torcie jest chrupiąca panierka z bułki tartej. Składniki: pół szklanki ryżu arborio szklanka bulionu 2 łyżki masła 50g parmezanu szczypta soli opakowanie serka kremowego musztardowo-miodowego Arla Apetina  gruszka bułka tarta olej

Wrzosowa Polana
PIEROŻKI FROMAGE 129

łyżka masła 1 żółtko sól morska  1/2 szkl.wody   Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 cebule 2 łyżki masła 1 kg .ziemniaków 30dag.sera białego pęczek koperku pęczek szczypiorku sól pieprz Do panierki: ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 jajka 2 szkl.bułki tartej 2 łyżki masła   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto:Mąkę przesiewamy.Dodajemy masło i żółtko.Solimy.Siekamy nożem ,dolewając gorącej wody.Zarabiamy ciasto,wałkujemy jak najcieniej. Farsz:Cebulę obieramy,siekamy,przyprawiamy solą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak z rożna 182

Kurczak z rożna to jest to! Szczególnie za złocistą i chrupiącą panierką. Mój kurczak, jednak nie był tak dobrze przypieczony, jak znane nam dobrze z budek na targach czy w centrach handlowych, ale za to był bardzo soczysty i mięciutki Przypuszczam, że kolejnym razem od samego początku będę go piekła na najwyższej temperaturze, aby bardziej się „zwęglił”. Mojego

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania