swymi korzeniami okolic roku 1700 , choć różnie podają poszczególne źródła . Doprawiane w dość dowolny sposób ( z dodatkiem ziół , musztard itp ) , zawsze otulone mięskiem mielonym , smażone w głębokim tłuszczu w panierce z bułki tartej . Pewnym jest ,że w pubach w Szkocji i Anglii dostaniemy je bez problemu jako lokalne, piwne przekąski , zwyczajowo podawane na zimno . Nam smakowały także na gorąco
Ogrodnik w podróżylubi wątróbki? są tu tacy?! tą w panierce naprawdę polubicie bo smakuje rewelacyjnie! Zapraszam! Składniki; 30 dag wątróbki drobiowej 2 jajka 3 łyżki mąki 3/4 szkl. bułki tartej mleko do namoczenia wątróbki sól do doprawienia po usmażeniu olej do smażenia Przygotowanie; Wątróbkę oczyszczamy, myjemy a następnie zalewamy mlekiem i moczymy przynajmniej godz. Po tym czasie odsączamy
Radość kipiąca uśmiechem.dania, bo jest mocno sycąca i pyszna. Zapraszamy na harirę, zupę pochodzącą z Maroka. Przepis: Harira 2. Nuggetsy z kaszy jaglanej Proste i niezwykle smaczne nuggetsy jaglane w panierce z krakersów. Nadadzą się nie tylko na obiad, ale również na przekąskę (zarówno na ciepło, i na zimno np. na wynos do pracy:) Przepis: Nuggetsy z kaszy jaglanej
Bananowe Poleczosnku. Wiedząc, że będę mieć mało czasu na przygotowanie obiadu, szukałam czegoś szybkiego i trafiłam na ten przepis. Kurczak jest soczysty i smaczniejszy niż z patelni, a przede wszystkim panierka nie jest nasiąknięta tłuszczem jak to się dzieje podczas smażenia. Gorąco polecam! Składniki: 2 łyżeczki wyciśniętego czosnku 60ml (1/4 szkl.) oliwy z oliwek 25g (1/4 szkl.) bułki tartej 20g startego
kuchnia doskiprzepysznego obiadu z mięskiem w roli głównej. Nie spodziewałam się tak ciekawego efektu, tym bardziej, że zawsze piersi indyka podawałam w najzwyklejszy i najprostszy sposób – podsmażone w panierce na patelni. Ponowne skorzystanie ze […] The post Steki z piersi indyka appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekczosnku, 12-15 szt. małych kulek mozzarelli, 3 łyżeczki musztardy kremskiej, 1 kajzerka, mleko (do namoczenia bułki), 1 jajko, 1 łyżeczka cząbru, sól i pieprz do smaku, mąka (do panierki), olej rzepakowy do smażenia. Kotleciki mielone z mięsa z łopatki z cukinią i mozzarellą, to nowy, bardzo ciekawy pomysł na inną wersję popularnych mielonych. Dzięki zawartości cukinii kotlety są bardzo
Świat Domowej Kuchnichili olej do smażenia hiszpańskie oliwki Mąkę miksujemy z mlekiem, proszkiem do pieczenia, chili (ilość wg uznania), jajkami i cukrem. Oliwki odsączamy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wrzucamy do przygotowanej panierki. W wysokim garnku rozgrzewamy olej – smażymy w głębokim tłuszczu jak pączki. Oliwki wkładamy na łyżce do gorącego oleju, smaży na złoto. Usmażone kawałki przekładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć
Gotowanie i blogowanieporze roku do moich rodziców i mama pyta co przygotować - odpowiedzią jest zawsze młoda kapusta. Do tego klasyka - młode ziemniaczki, kotlet z kurczaka - mocno rozbity, cieniutki, z chrupiącą panierką - u rodziców nie liczę kalorii! Składniki: Główka młodej kapusty 2 duże marchewki 1 duża lub 2 małe cebule 1/2 dużego pęczka koperku 1 łyżka masła 1 płaska łyżka
Kulinarne Inspiracjepiersi z kurczaka, 1 (50g) czerstwa bułka, 120 ml mleka, 2 jajka, sól, 1 łyżka masła, 1,5 łyżki siekanego kopru, 1 łyżka roztopionego masła, tłuszcz do smażenia, Panierka: 1 jajo 1/2 szklanki bułki tartej Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso i bułkę zmielić. Wymieszać dokładnie mięso, bułkę, posiekany koperek, 2 żółtka i roztopione masło. Doprawić. Dodać dwa ubite białka
królestwo garówpyszne, na pewno nikt po takim kotlecie nie będzie miał traumy o nie. Można je również podać dla wegan ale wówczas masło zastąpić wystarczy olejem a jajo do panierki mlekiem. Do kotletów podałam botwinkę, źródło witamin wszelakich i pyszną przystawkę. Zachęcam do smażenia tych wybornych kotletów. Wegetariański kotlet z selera z chrupiącą botwinką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewody z koperkiem i czerwonymi buraczkami. Składniki: 60 dag skrzydełek z kurczaka płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka pieprzu płaska łyżeczka ostrej papryki szczypta suszonego czosnku mąka kukurydziana do panierki olej do smażenia Składniki na ciasto: jajko sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku - jeśli lubicie bardziej ostre dodajcie więcej pieprzu i ostrej papryki 0,5 szklanki mąki pszennej około
Zasmakuj Kuchnipewno zachwycą domowników. Składniki: 1 opakowanie jajek przepiórczych 3 ząbki czosnku ½ kg mięsa mielonego wieprzowego 10 dag bułki tartej 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku mąka do panierki olej do głębokiego smażenia 2 jajka kurze Wykonanie: Jajka przepiórcze ugotować na twardo. Czosnek posiekać i wymieszać z mięsem, z 3 łyżkami bułki tartej, przyprawami, musztardą, jajkiem kurzym i dokładnie
Tradycyjna KuchniaRybka w chrupiącej panierce jak schabowy..kiedyś już robiłam rybki w podobny sposób i wpisy są na blogu, ale tym razem filety rybne moczyłam w mleku... filety z ryby mleko sok z cytryny sól,pieprz mąka bułka tarta jajka sól, wegeta Filety ryby pokroić na kawałki i włożyć do mleka, moczyć około 20 minut. Wyjąć z mleka, skropić
Moje domowe kucharzenieFilet w panierce jak schabowy bardzo lubimy, ale ile można go jeść. Pojawiła się na bazarze młoda marchewka, polska, ta najlepsza. W końcu to już czas nowalijek, nieco później w tym roku, bo późno zrobiło się słonecznie i ciepło. Teraz przyroda nadrabia straty. Kupiłam więc też swojską rzodkiewkę, pieczarki i zrobiłam gulasz. A szczypiorek to mój, z balkonu :) Wyszło przepysznie
Anioszek w kuchnidigotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Frytki z cukinii są pyszną przekąską i doskonałą alternatywą dla tych ziemniaczanych. Idealnie smakują w wersji solo oraz jako dodatek do obiadu. Serowa panierka jest po prostu cudowna i idealnie komponuje się z cukinią. 1 cukinia sól, pieprz Dodatkowo: mąka pszenna 2 łyżki startego parmezanu 2 jajka bułka tarta Ponadto: olej do smażenia Umytą cukinię
Di gotuje