Chyba każdy z nas co jakiś czas przyrządza tradycyjnego schabowego. Jakie jest moje wykonanie? SKŁADNIKI: - schab - przyprawy: sól morska, pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, bazylia, oregano, majeranek - olej rzepakowy do smażenia - oliwa z oliwek - pietruszka, pomidorki cherry panierka: - mąka pszenna - 2 jaja Schab kroję na kotlety o grubości ok. 1,5-2 cm, lekko je rozbijam, wcieram w nie marynatę przygotowaną z przypraw i oliwy z oliwek, zostawiam w lodówce na minimum 12 godzin w p... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Jestem normalna, jeżeli normalność istnieje... Ech, a może jednak mniej filozoficznie? ;-) Kocham słońce, góry, kwiaty, morze i kawę o poranku ;-) Mam dwójkę malutkich dzieciaczków, które czasami nieźle dają się we znaki. Ale uroki pełnego macierzyństwa trzeba również poznać ;-) Lubię poznawać nowe miejsca, nowych ludzi, a także zapoznawać się z nowymi smakami i nowymi kosmetykami. Próbuję, testuję, oceniam, a często pomaga mi w tym moja mama, a także córeczka, która uwielbia zawsze dorzucić swoje 3 grosze ;-)