moim dzieciaczkom. Pyszna, zdrowa i lekka przekąska. Opakowanie dość duże, by każdy złapał coś dla siebie :)Z pewnością POP COOL snacki będą stale gościły w naszym domu.Polecam każdemu, i Pani na diecie i mamie dziecka, jak i każdemu kto lubi pochrupać.Ocena
kolorowotorcikowoTermisil - naczynia żaroodporne i nie tylko... - Dzięki uprzejmości Pani Izabeli, jestem szczęśliwą posiadaczką pięknego naczynia żaroodpornego firmy TERMISIL. Szkło w wołomińskiej hucie produkowane jest od 1905 roku. Zalety szkła boro-krzemowego TERMISIL: Wysoka odporność termiczna, czyli odporność szkła boro-krzemowego Termisil na działanie wysokich i niskich temperatur od -50 do +500°C. Niski współczynnik rozszerzalności termicznej, czyli w miarę
kolorowotorcikowoprzepis wyżej, masa plastyczna, perełki cukrowe, maczek cukrowy, cukier barwiony, pisaki lukrowe, śnieżynki, gwiazdki, kwiatuszki cukrowe. Gotowe ciasteczka zapakowałam i obdaruję nimi najbliższych. Dałam dziś też moim dziewczynkom, dla Pań wychowawczyń - były zachwycone. Wesołych Świąt
kolorowotorcikowoDoprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Posypać natką. Soczewica to doskonałe źródło żelaza - polecam więc osobom borykającym się z niedoborem tego pierwiastka. Ja do takowych należę i zgodnie z zaleceniami Pani doktor zaczynam zdrowo się odżywiać :) Smacznego
kolorowotorcikowoToast za zdrowie Pań !!! Drogie kobietki dziś nasze święto. Bądźmy szczęśliwe i uśmiechnięte Wszelkie problemy niech pójdą na bok Słoneczko niech dla Nas rozbłyśnie i rozpromieni buzie wszystkie Wszystkiego dobrego !!! Koktajl truskawkowy na pewno sprawi wiele radości :) Uwielbiam go - kojarzy się z latem i ciepłymi, pogodnymi dniami. KOKTAJL TRUSKAWKOWY 1 szkl. truskawek - teraz
kolorowotorcikowowydajne, ale także pozostawiają efekt czystości i świeżości na długi czas. Moja opinia: Spray-e Brait to ułatwiające sprzątanie produkty, które powinny gościć w domu nie tylko "Perfekcyjnej Pani Domu", ale każdej z nas. To wygoda i szybkość użycia, połączona z efektywnym sprzątaniem. Psik, pisk - potem kilka ruchów miękką szmatką lub jednorazowym ręcznikiem papierowym i po kurzu ani śladu. Preparat
kolorowotorcikowoPodejrzewam, że autorki książki "Szczypta smaku" są znane większości osób śledzących różne programy kulinarne. Obie panie prowadzą wspólnie programy w TVN Style takie jak: "Rewolucja na talerzu" i właśnie "Szczypta smaku". Poprzedniej publikacji nie miałam okazji przeglądać, ale dziś napiszę o tej najnowszej, która bazuje na przepisach prezentowanych w wyżej wymienionym programie. Przyznam się, że zdarzyło mi się kilka razy
Pasja Smakuzaprezentowane przez Zagrodę w Obszy. W kategorii „wypieki, chleby i ciasta” komisja najwyżej oceniła gryczak kresowy z restauracji Carskie Koszary w Zamościu. Najlepszą nalewkę przygotowały panie z Koła Gospodyń Wiejskich z miejscowości Zadnoga. Wydarzenie przyciągnęło sporą ilość turystów, więc pomiędzy stoiskami było dość ciasno. W pewnym momencie postanowiliśmy zasiąść w cieniu na piwem
Pasja Smakunajważniejsze jego pieczenie i wyrabianie zajmuje baardzo mało czasu:) Mam nadzieję, że takie połączenie zamakuje Wam równie mocno jak i nam, a za nadesłanie przepisu dziękujemy Pani Anecie:)) Składniki: -3 szklanki mąki orkiszowej -3 jajka -1.5 szklanki ksylitolu -3/4 szklanki oleju -3/4 szklanki mleka -1/2 słoika powideł lub innego dżemu -3 łyżeczki proszku do pieczenia
Smaczne ZdrowePtysie robiłam po raz pierwszy z niezawodnych przepisów pani Doroty /mojewypieki.pl / . Mogą być podawane z kremem karpatkowym lub po prostu z bitą śmietaną, myślę że w tym ich cały urok. Wykonane są z ciasta parzonego. Składniki: 1 szklanka wody (250 ml) 125 g masła lub magaryny do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka śmietana kremówka
Pudełko rozmaitościRecepturę na moje dzisiejsze wypieki zaczerpnęłam z książki pt. Kuchnia polska, autorstwa Hanny Szymanderskiej. Pani Hanna jest Guru kulinarnym, jeśli chodzi o kuchnię regionalną Polski. Na kartki papieru przelała już kilka tysięcy wspaniałych przepisów, a na półkach z książkami można znaleźć ponad 30 dzieł jej autorstwa. W każdej z nich mnóstwo niezliczonych przepisów, które podobno zawsze testuje na swoim mężu
Sajkofanka smakukolacje, a jeszcze bardziej wspólne jej przygotowywanie. Dlatego zawsze wybieram sprawdzone sposoby i przyrządzam coś, co mój mężczyzna lubi najbardziej, i co w znaczący sposób poprawia mu humor. Drogie Panie - może też skusicie się i uraczycie swych lubych solidną porcją soczystego steka? Po takiej kolacji Wasi mężczyźni na pewno zadbają o najsłodszy na świecie deser. A może zamienicie
Sajkofanka smakusklepie wkładam... Naprawdę ciężko wymyślić pytania i znaleźć blogi bez nominacji, ale zrobiłam wszystko co w mojej mocy i nominuję dalej następujące smaczne blogi: 1. Małomiasteczkowa Pani Domu 2. Ej, masz coś do jedzenia? 3. Semadeni cooking 4. Symfonia smaków 5. Kuchnia pachnąca wanilią 6. Tartinki 365 7. Najlepsza kuchnia w mieście 8. Kuchnia - pasja Marysi 9. Moje
Sajkofanka smakuciasta o grudkowatej strukturze, sypanego wprost do formy z równie intrygującym wnętrzem. Przedstawiam wersję trochę bogatszą, bo zawierającą nadzienie z migdałów, ciasteczek amaretti i serka ricotty. Przepis dostałam od Pani Róży (Signora Rosa), której bardzo dziękuję :-) Tym super szybkim i prostym ciastem przyłączam się do akcji Ciasta Świata. Polecam) Kruszone ciasto z migdałami - Sbrisolona con mandorle e ricotta Składniki
Mia Cucina SofietaPrzyznam, że nie często dane mi jest smakować tego śródziemnomorskiego przysmaku jako swieżego owocu, a szkoda, bo jest pyszny!! Dziś udało mi się zdobyć te ciemnofioletowe, spożywane na surowo. Pani w sklepie delikatnie dotykała każdej z fig i sprawdzała w ten sposób czy jest dojrzała, bo najlepsze są te bardzo mięciutkie. Trzeba przyznać, ze znała się na rzeczy)) Figi jedzone
Mia Cucina Sofieta