razem dusimy jeszcze ok. 10 minut. 4. Gorący sos przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez 15 minut. Ręcznie robione nakładki na słoiki znajdziecie na stronie Pani Karoliny
Apetyczna babeczkainnych części ciała niż twarz, ale gwarantuję, że tu tez może się sprawdzić :) Ten sposób poleciła mi kiedyś moja kosmetyczka do mycia twarzy po mikrodermabrazji. Kosmetyczce zaś poradziła to pani dermatolog, gdy coś dziwnego zaczęło się dziać z jej skórą. Skonsternowana poszła po radę do koleżanki alergiczki, której szkodzi dosłownie wszystko i okazało się, że koleżanka stosuje tę metodę
chwile dla mniePoradaJak uratować zważoną masę do ciasta Jakaś pani niedawno pytała jak uratować zważoną masę do ciasta.Odpowiadam:Jeśli podczas ucierania masy na ciasto, zważy się nam masa to nie panikujmy, taką masę można zawsze uratować.Miskę z masą zważoną wkładamy do kąpieli wodnej tzw: gorącej wody i miksujemy masę na najwyższych obrotach, aż masa będzie gładka i lśniącaZdjęcie przedstawia
Kuchnia Danusipatrzymy, że stoi pod lasem jakiś samochód, więc zatrzymaliśmy się w pobliżu. Zawsze jest ta nadzieja- jest samochód, to znaczy, że są grzyby :) a tam dwie panie, które zbierają jagody... jagód było pełno, poszliśmy trochę dalej i zamiast grzybków przywieźliśmy koszyczek jagód i borówek ;)Składniki: biszkopt: 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru, 3 jajka
Aga w kuchnizapewne już wkrótce przepis na rozgrzewającą zupę bardzo Wam się przyda :)"Rozgrzewająca jesienna zupa" - taki właśnie był temat kolejnej akcji wspólnego gotowania. Postanowiłam wreszcie zaprosić do mojej kuchni Panią Dynię i przeobrazić w pyszną zupę-krem w ognistych pomarańczowo-czerwonych barwach. Jako miłośniczkę czosnku oraz chilli, wprost zachwycił mnie prezentowany dziś przepis, który znalazłam w bardzo fajnej książce Vegetarian
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki rosołku są oczywiście moje, ale dobrze wiemy wszyscy, że każdy ma swój smaczek, prawda? Składniki -kaczucha lub kawałek kaczuchy- ta jeszcze niedawno biegala sobie po ogródku u pewnej pani na wsi kuchmistrz Skworcu pomidory suszone, z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim Skworcu marchewka szczypior pietruszka- korzeń Kaczucha została poporcjowana, umyta, dołożyłam wszystkich jarzynek. Doprawiłam przyprawami i wlałam filtrowanej wody. Całość
Z Kuchni Do Kuchnisklepie wpadła mi książka Mart Grycan, mimo tego, że osobiście niezbyt mnie przekonuje ta osoba, kupiłam. Szału nie było, w książce bohaterką każdego zdjęcia zamiast prezentowanej potrawy była pani Marta, no cóż pewnie taka była koncepcja. Kilka przepisów zwróciło moją uwagę i wśród tych kilku znalazła się ta tarta, więc zrobiłam, pokazuję i dla zainteresowanych podaję przepis. Według mnie najlepiej
Blondynka Gotujejest dobre na uspokojenie nerwów? Risotto. Wymaga uwagi i cierpliwości. Skupiacie się na obtoczeniu każdego ziarenka w tłuszczu, a porzucacie myśl o przecięciu kabli. Tak więc moje drogie panie! Wkurzył was mąż? Doprowadził do amoku narzeczony? Zróbcie risotto. Odreagujecie mieszając, a że wam tyłek urośnie? Dobrze mu tak! I taka mała dygresja, jeśli nie macie głośników w kuchni lub innego
ladykitchenteorią zawładnięcia światem włóż do szuflady”. Zdrobnienia. Następne cudo, które mnie doprowadza do amoku. W Krakowie jestem przyzwyczajona, że mamy pieniążki, chlebek, pomidorki, masełko i kiełbaskę. Wiem, dlaczego pani Wachowicz nie oglądam. Ona też co chwilę kląska i się robi tak słitaśne i różowo. Ok, każdy mówi jak lubi, ale na Boga!!! Dieta bezglutkowa??? Odstawiliście gluty czy jak? Ja rozumiem
ladykitchenhejt w necie. My dorobiliśmy się jednego hejtera, który napisał nam, że czepiamy się Urbańskiej Nataszy, a ona taka piękna i uzdolniona, a my się ch*ja znamy. Szanowny Panie Hejterze, artystka Urbańska jest cudowna i piękna dopóki trzyma usta razem, zamknięte znaczy i nie ma okresów napadu twórczego, kiedy wydaje jej się, że jest skrzyżowaniem Madonny z Karlem Lagerfeldem
ladykitchenrzygał, nie wzywano straży pożarnej i pogotowia weterynaryjnego, na środku kuchni nie ma krateru po wybuchu i nie kleję się do usyfionej podłogi. Czyli co? Da się? Da!!! Szanowne Panie – pokażcie ten post swoim nieszczęściom. Szanowni Panowie – do garów! Drogi użytkowniku tej instrukcji Napisałam to dla Ciebie, bo wiem jak bardzo się stresujesz. Nie, nie możesz otworzyć piwa dla uspokojenia
ladykitchensernik z nutellą) dziś piosenka, która mi się wybitnie z nim kojarzy. Z tego miejsca chciałam życzyć jeszcze raz stóweczki bogatej w pozytywne wydarzenia, uśmiechy i kanapki z ketchupem, Panie Skórski
sama złodyczSezon na dynie... Dziś będzie trochę nietypowy wpis... oto pochwała warzywa traktowanego ostatnimi czasy trochę po macoszemu... Oto pani dynia w całej swej okazałości ! Mamy już kalendarzową jesień, co oznacza, że sezon na dynie ropzoczęty na dobre ! Choć w tym roku pierwsze dynie pojawiły się dużo wcześniej niż zwykle. Dynie to bardzo wdzęczny materiał dla kucharza, możemy ją wykorzystywać zarówno
Kulinarne przygody GatityKolejny przepis na szybki sos do makaronu, (obok ostatnio dodanego sosu szpinakowego), czyli to co pracujące panie domu lubią najbardziej ! Do sosu wykorzystałam ser gorgonzola, ale oczywiście może to być każdy inny ser pleśniowy, wszystko zależy od Waszego smaku, czy też od zrobionego na szybko przeglądu lodówki. I jeszcze jedna rzecz, którą podpatrzyłam u Jamiego Olivera
Kulinarne przygody Gatitydziało w piekarniku, to moje. Zawsze, ale to zawsze wykorzystujcie przy tym serniku papier do pieczenia do podwyższenia boków foremki. Jeśli tego nie zrobicie, to czeka Was wieczór perfekcyjnej pani domu z głową w piecu. Będąc świeżo upieczoną mamą nie da się mieć wszystkiego. Nie da się wyspać i mieć posprzątane, lub posprzątać i mieć ugotowane
Matka Żywicielka