Znów podrażnię niektórych przygotowując Pangę. Robię bo lubię. Robię bo się nie boję. Robię bo nie przekonują mnie argumenty lobby anty pangowego. I błagam jeśli ktoś nie jada Pangi to niech nie czyta tego przepisu i niech mnie nie uświadamia czemu ja nie powinnam jej jeść . Szkoda czasu- tylko się zirytuję . Czas: 30 minut Składniki: 1 średni lub 2 małe(...)filety z Pangi ( na 2 osoby) 1 duża cebula 6 pomidorków koktajlowych 1 łyżka mąki 2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej sól 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżka pokrojonych listków świeżego ( lub suszonego ) lubczyku 1 łyżka pokrojonego koperku 1 1/2 szklanki bulionu warzywnego ( lub woda i szczypta przyprawy typu vegeta) szczypta cukru olej z pestek winogron
Buniabaje w kuchniMuszę się przyznać do lekkich oporów w przygotowywaniu potraw na parze . To znaczy uznaję wszystkie racjonalne argumenty o zaletach takiego gotowania , ale jedzenie zrobione na parze
Buniabaje w kuchniDelikatna ryba w aromatycznej, koperkowej śmietance . Próbowałam mintaja i pangę w tym połączeniu, jednak zdecydowanie bardziej polecam pangę, ze względu ja jej łagodny smak – idealnie pasuje do sosu. Danie na piątkowy obiad, ale nie tylko. Powinniśmy jeść ryby przynajmniej 2 razy w tygodniu! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy(...)zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: /na 2 osoby/ 2 filety z pangi lub mintaja 200 ml śmietany do zup i sosów 18% 1 łyżeczka suszonego koperku bazylia, oregano, pieprz, sól 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ziemniaki surówka z gotowanych buraczków Przygotowanie: Śmietanę rozcieńczamy w miseczce wodą, by była rzadka. Dodajemy łyżeczkę koperku , doprawiamy solą
Za drzwiami kuchnilodówce pustka, w portfelu pustka nadszedł czas na przeszukanie zamrażarki. A tam rybka na mnie czeka, rybka panga. Tak, tak teraz usłyszę, że niezdrowa, że bez wartości odżywczych, że trująca. Wiem. Wysłałam kiedyś M. po zakupy z dumą prawdziwego łowcy na stole ułożył opakowanie z pangą, cóż zrobić, usprawiedliwiając tę pangę znalazłam na opakowaniu napis świadczący, że pochodzi z "odpowiedzialnych(...)hodowli", cokolwiek to może znaczyć, bo tak na prawdę wszystko i nic. No więc znalazłam tę pangę, rozmroziłam i zaczęłam kombinować co z nią dalej. Prawdziwy smakoszy, o wyszukanym guście kulinarnym - M. krzyczy w panierkę i głęboki tłuszcz. Z cierpliwością ogromną, wytłumaczyłam po raz trylionowy, że w panierce, to nie bo chłonie tłuszcz, że na głęboki tłuszcz
Brzuszki ŁakomczuszkiOsobiście nie przepadam za pangą. Ba! Uważam, że to nie jest prawdziwa ryba. M. jednak nie jada żadnej innej (staram się z tym walczyć). (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(...)a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); PANGA SMAŻONA Składniki: - dowolna ilość filetów z pangi - mąka - masło - olej - czosnek, bazylia, gorczyca, imbir, tymianek, natka pietruszki, rozmaryn, koperek, biały pieprz, sól (można także użyć gotowej przyprawy do ryb) Przygotowanie: Suszone zioła i nasiona (przypraw) ucieramy na drobny
Życie zamknięte w smakuogromny kłopot. Podczas smażenia rozwalała się, robiła "paćkowata" i wyglądem przypominała pastę z bułki tartej i wody... Teraz już wiem, że błąd polegał na złym jej osuszeniu. Kupuję mrożoną pangę białą. Nie lubię czerwonej bo mam wrażenie, że jest gumiasta. Składniki: 2 pangi białe mrożone mąka 1 jajko bułka tarta sól lub przyprawa typu Vegeta pieprz oliwa z oliwek
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commaluchom paluszki rybne ze sklepu, mrożone (do których ja nie mam za bardzo zaufania), warto włożyć trochę wysiłku w domowe kotleciki rybne z marchewką. Składniki: 1 panga biała 1 mała marchewka lub pół większej 2-3 łyżki bułki tartej + bułka tarta na panierkę 1 jajko Pangę pokroić na kawałki (nie muszą być małe) Marchewkę również pokroić
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comMiruna patagońska jest warta polecenia ze względu na delikatne białe mięso, łagodny aromat i małą ilość ości. Bardzo smakuje dzieciom :) Smak plasuje się pomiędzy dorszem a pangą, ale od tej ostatniej jest zdecydowanie zdrowsza. Od czasu gdy zobaczyłam film jak panga hodowana jest w wietnamskich rzekach-ściekach, nigdy jej nie tknę i staram się kupować wyłącznie
głodny alergikSkładniki: 1 kg pangi 3 cebule 5 ząbków czosnku 1/2 szklanki oliwy 5 łyżek ketchupu 1 łyżka musztardy węgierskiej sok z 1 limonki sól pieprz cukier kilka listków rozmarynu Wykonanie: Ketchup, musztardę i oliwę mieszam, doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Podzieloną na porcję rybę skrapiam sokiem z limonki, solę i odstawiam co najmniej na godzinę do lodówki. Cebulę
Bea(u)ty kitchensamym sosie. Inne przepisy i pomysły na ryby znajdziecie w zakładce RYBY. Zapraszam również do zakładki ZAPIEKANKI. Składniki 6-7 średnich ziemniaków 700 g filetów rybnych (dałam pangę) 2 garście świeżego szpinaku 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 2 łyżki śmietany (dałam 18%) 1/2 szklanki wody sól pieprz papryka ostra Rybę pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem
O kuchni z uczuciemkażdy kg masy ciała, przekroczenie górnej granicy powinno być przemyślane i uzasadnione. Źródła białka: jaja mięso soczewica, ciecierzyca, bób nasiona dyni ryby: łosoś, halibut, panga, tilapia twaróg kasza jaglana, gryczana fasola, bób, groszek –> Węglowodany Wyróżniamy węglowodany proste (cukry) i złożone. Dostarczają energii służącej m.in. do utrzymania temperatury ciała, pracy narządów wewnętrznych oraz aktywności fizycznej. Powinniśmy spożywać
Powiedz dietom nienajrzadziej( ofiarą tych wymysłów padły właśnie takie ryby jak śledzie, halibuty, czy nawet poczciwe makrelki), ci sami dietetycy zalecali za to zjadanie miruną a nawet i pangą. Ja nie będę się szerzej wdawał, we wszelkie podejrzane dietetyczne dywagacje na ten temat, bo i po co. Wszak śledź jaki jest
Miód i pieprzpomidorach. Pierwszy raz w sklepie natknęłam się na limandę, która okazała się być całkiem smaczna. Oczywiście do tego przepisu można też wykorzystać inne ryby takie jak mintaj, sola, panga... Muszę Wam jednak coś powiedzieć. Zawiodłam się na przepisie z którym zetknęłam się w sieci. Nie będę wymieniała jaki to blog, bo nie o to tu chodzi. Chcę jeszcze raz podkreślić
Karola gotujeobiad na czynniki pierwsze :) kasza jęczmienna - dobra, ale niczym się nie wyróżniała brokuły - mięciutkie, fantazyjnie doprawione gulasz - nie, ale to moja fanaberia; nie lubię ciągnącego się mięsa (tłuszczu) panierowana panga - super, nic dodać nic ująć kulka z kurczaka z serem mozzarella w środku - ciekawy pomysł i oryginalny smak, choć kurczaka nie mieliłabym aż tak drobno pierogi - rewelacja, mięciutkie, delikatne, dużo
Karola gotujemiarę pojawiania się tego typu akcji wrzucać na bieżąco informacje, co warto, a czego nie warto kupować. A teraz czas na rybkę :) SKŁADNIKI 2 filety bez skóry z pangi pół papryki zielonej pół papryki czerwonej cukinia mała cebula marchew duża papryczka chilli lub peperoni grzyby mung - opcjonalnie sos sojowy ciemny - łyżka sok z połowy pomarańczy olej sezamowy sezam - opcjonalnie
Kuchnia od dwojgaprzygotowania takiego dania potrzebne są filety z ryby. Nie może być ości. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na rybki, po które zapraszam tutaj 700 g filetów rybnych (miałam pangę) 3 cebule 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 200 g śmietany (dałam 18%) 3 łyżki oleju 200 g przecieru pomidorowego 1 liść laurowy sól pieprz olej do smażenia bułka tarta
O kuchni z uczuciemsię trzykrotnie więcej ryb niż w Polsce. Winna temu może być cena. Kilogram dobrej ryby jest droższy od kilograma mięsa. Dlatego największą popularnością sklepową cieszą się takie ryby jak panga czy tilapia. Może i smaczne, jednak wartości odżywczej mają niewiele. Wśród chętnie kupowanych królują również śledzie, dorsze i łososie, jak również wszelkiego rodzaju ryby wędzone. Wysoko przyswajalne białko, nienasycone kwasy
Jacob Tastesurozmaicenia zrobiłam rybę zapiekaną z warzywami. Takie szybkie, ale bardzo smaczne danie z piekarnika . Możecie wykorzystać do tej zapiekanki dowolną rybę (filet). Ja miałam dorsza, ale może być panga,miruna.... Jeżeli macie ochotę na inną rybę z piekarnika to polecam również rybę po genueńsku lub rybę zapiekaną z jajkami . Składniki 700 g fileta z dorsza 3 średnie marchewki
O kuchni z uczuciemPolecam rybkę w cieście naleśnikowym w zalewie;) CIASTO: 2 szkl. mąki 1 szkl wody 2 jajka 2 łyżki wegety lub kuicharka RYBA: 1 kg filetów rybnych pangi , mintaja, dorsza w zależności kto jakie woli Składniki na ciasto zmiksować i zatapiać w nim rybę smażyć;) ZALEWA: 2 szkl. wody 0,5 szkl. oleju 4 łyżki octu 4 łyżki cukru 4 łyżki
Moje Słodkie PiekiełkoCoś dla mnie czyli wypieki, ale bardziej wytrawne, no bo przecież ten cukier… Nawet w takim magazynie chcą nas odchudzać, a przecież wegańskie nie tuczy! Szef kuchni Jeremy Pang krok po korku pokazuje ja k zrobić bułeczki bao, nic innego jak nasze PYZY, no ale jak to brzmi „dziś na obiad pyzy” a „dziś na obiad
greenscarfkażdemu odpowiada smak i zapach. Ma prawo. Są firmy i sklepy, gdzie wybór ryb jest duży i ludzie powoli przekonują się do gatunków innych niż pstrąg, łosoś, dorsz i panga. Jeśli macie w domu antyrybiarza, osobę gardzącą pysznościami, a chcielibyście spróbować delikatnej zupy rybnej, to mam dla was sposób. Delikatna zupa rybna dla tych, którzy nie lubią intensywnego, rybnego wywaru
ladykitchenmoim wigilijnym stole. Ryba po grecku to danie składające się z kawałków białej ryby, farszu warzywnego w lekko pomidorowym sosie. Pycha :) Do poniższego dania możecie wykorzystać, np. dorsza, pangę jak i mirunę. Składniki: 1 kg rozmrożonych filetów, np. z miruny sól, pieprz mąka do obtoczenia bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia farsz warzywny 3 szklanki wody
Ugotowaćwzbogacam wędzoną papryką- jak dla mnie bez tej przyprawy już nie smakuje tak dobrze! :) Może przekonajcie się sami?! :) * polędwica z mintaja- 1 kg (lub innej białej ryby: dorsz, morszczuk, panga) * marchewka- 2 duże * pietruszka- 1 duża * seler- 1/4 szt. * cebula- 1 średnia * bulion warzywny- 1 szklanka (lub woda) * koncentrat pomidorowy- 2 czubate łyżki * listek laurowy- 2 szt. * ziele angielskie
Kraina Miodem Płynącareceptury smakuje najlepiej. Optymalnie jest przygotować ją dzień wcześniej przed konsumpcją, aby wszystkie smaki (ryba i warzywna pierzynka) przegryzły się. Składniki: 1 kg filetów rybnych (np. z dorsza, mintaja, pangi itp.) ok. 4 łyżek mąki sól olej do smażenia „Sos grecki”: 4 spore marchewki 2 pietruszki 1/2 dużego selera lub 1 mały 3 cebule ok. 200 g koncentratu pomidorowego
MyCookBook.plilość glazury wokół zamrożonej ryby zniechęca jeszcze bardziej do jej kupna. No cóż, jednak chęć zjedzenia czegoś innego niż drobiu czy wieprzowiny roztapia nawet najgrubszą glazurę... Dlatego spośród wszędobylskiej pangi i półproduktów w postaci paluszków rybnych można wybierać coś jeszcze - np. solea solea zwana po prostu podeszwicą tudzież po prostu solą. Bez jakiegoś wymyślnego przygotowania. Proste składniki. Połączenie niewymyślnych smaków
Right Behind The Kitchendziś co nam zostało z ogromnej spuścizny po naszych antenatach. Ledwie parę razy do roku, prawie z musu, ryba zagości na naszych stołach i to jaka ryba filet z pangi, czy miruny. Dobrze że nasi przodkowie tego nie widzą. Czas by to zmienić. A że zmiany należy przeprowadzić od podstaw, tak też i zaczniemy od zakupu i filetowania
Miód i pieprzNajlepiej smakują z lekkim sosem np. jogurtowo- koperkowym a do obiadu np. z ryżem. Polecam. Składniki na ok. 12 paluszków rybnych: 30dkg fileta rybnego (ja użyłam z pangi) 10dkg płatków migdałowych 1 jajko sól 3 łyżki mąki pszennej olej do smażenia Na sos jogurtowo-koperkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki śmietany kwaśnej 18% łyżka posiekanego koperku sól
Maślane ciasteczkoBardzo długo żyłam, z zakodowaną w głowie informacją, że Tilapia nie jest zdrową rybą, podobnie jak Panga. Że to ryby hodowane w Chinach, faszerowane nie wiadomo czym... Jakież było moje zdziwienie, gdy zdecydowałam się wziąć ją jednak do ręki. Pierwsze na co spojrzałam, to pochodzenie. I tu niespodzianka, znalazłam informację, że rybę wyhodowano w akwakulturze w Polsce. Trochę
Kuchnia w opałachszybkie i smaczne danie. Można wykorzystać filety rybne z dorsza,morszczuka itp. Ja nigdy nie kupuję mrożonej ryby i takiej nie polecam. Składniki: 800 g filetów z pangi 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka ketchupu pikantnego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 szczypty ostrej papryki sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki wody
O kuchni z uczuciemniech mi ktos powie, ze zdrowe dania sa bez smaku . Jeżeli ktos tak uwaza niech wyprobuje dzisiejszy przepis. SKLADNIKI: -ok. 800-1000 g filetow rybnych ( może być mintaj, panga lub inna . Filety powinny być grube po rozmrożeniu. Ja użyłam miruny ) - 250-300 g pieczarek -1 srednia cebula -3-4 zabki czosnku -200 ml jogurtu naturalnego -oliwa z oliwek
PychaDaniaprezentuje się dziś pyszny szczupak pieczony w całości. Trochę nieśmiało ale małymi krokami pojawiają się rybne sklepy i stoiska dające nam możliwość wyjścia po za smaki mintaja, morszczuka czy pangi. Szczupak to piękna,wartościowa i do tego niskokaloryczna ryba którą warto spróbować! Ryby to świetne źródło cennego wapnia, selenu czy jodu a na dodatek wspomagają produkcję hormonu szczęścia!. Dzisiaj przygotujemy
Kuchnia PROzdrowotnaRyby uwielbiam pod każdą postacią i choć nie wszystkie gatunki mi smakują ( np.nie znajdziecie u mnie przepisu na danie z pangi, płoci, żabnicy czy węgorza ), mam z czego wybierać.Ostatnio na naszym stole gościł pstrąg. Utarło się, że to ryba na grilla. Z dodatkiem masełka czosnkowego, albo cytryną i koperkiem smakuje wybornie i ja z reguły tak właśnie
Gosia gotujepolać sosem. Podawać z ryżem i warzywami wedle uznania:) Dzisiaj użyłam dorsza, ale potrawę można także zrobić z innej „białomięsnej” ryby, np. mintaja czy soli. Nie polecam natomiast pangi i tilapii, ponieważ ich wartość odżywcza pozostawia wiele do życzenia. Pamiętajmy, że ryby powinny być obecne na naszym stole 2-3 razy w tygodniu. Polecane są zwłaszcza ryby morskie
Powiedz dietom nieryby morskie: makrela, łosoś, tuńczyk, śledź, halibut, dorsz, szprot ryby słodkowodne: leszcz, brzana, karp, karaś, płoć, lin, pstrąg, sandacz ryby chude: dorsz, morszczuk, sandacz, tilapia, sola, lin, szczupak, miruna panga ryby średniotłuste: pstrąg, karp ryby tłuste: łosoś, halibut, węgorz, tuńczyk, śledź, szprot, makrela Jaka ryba według mnie jest najzdrowsza? Łosoś - dlatego, że jest najtłuściejszą rybą, zawiera bardzo dużo kwasów tłuszczowych
Truskawkowa FiestaSkładniki: 1 filet z Pangi garść listków botwinki 1/2 marchewki natka pietruszki 3 ziarenka pieprzu kawałeczek pora około 4 cm 1 łyżka masła 1.5 litra wody Przygotowanie: Do garnka z wodą wrzucamy botwinkę, marchewkę, natkę, łyżkę masła, pora i pieprz. Gotujemy do wrzenia wywaru. Opłukaną rybkę umieszczamy w Kuchmistrzu ( ja mam taki z Tupperware) lub innym takim naczyniu do gotowania
ClauditteMissCookingpowszechny obiad składa się z ziemniaków, mięsa i może odrobiny surówki. A szkoda :( Rybka powinna znaleźć się w naszym menu przynajmniej raz w tygodniu- i nie mówię tu o pandze czy rybnych paluszkach - chociaż z jednej strony lepsze to niż nic D Fajnie by było, gdyby po obróbce nie przypominała kotleta schabowego :D Wtedy wychodzi więcej panierki aniżeli ryby
Zdrowie na języku :PZawsze w takim sosie przygotowywałam śledzie, pomyślałam sobie a może zrobię rybkę, no i zrobiłam. Rybka wyszła znakomicieRybka w miodzieSKŁADNIKI:panga- 1,20 kgmąka do panierkibułka tartajajkatłuszcz do smażeniaSOS SŁODKO-KWAŚNYduże cebule - 4 sztmiód prawdziwy- 2 łyżkikoncentrat pomidorowy - 200 golej - 1 kieliszeklistki laurowe - 4 sztsok z cytryny - 2 łyżkisól i pieprzwegetaPRZYGOTOWANIE:Rybę rozmrozić, pokroić na małe kawałki, oprószyć solą
Kuchnia Danusiidealnie pasuje. Od paru lat ta ryba gości na naszym świątecznym stole. Potrawa dobra nawet na sylwestrową noc.Składniki :1 puszka ananasów4 cebule½ szkl. Oleju1 l ketchupu międzychodzkiego1,5kg pangi bądź innego filetu rybnegoPanierka ;4 jajka3 szkl bułki tartej½ szkl mąkiMajeranekSol, pieprzCzosnek granulowany,½ szkl. olejuPrzygotowanie :Rybę rozmrozić przyprawić majerankiem, sola pieprzem, olejem, pokrojoną w piórka cebulą. Zostawić na całą noc.Przyprawiona
Garnkowe fanaberieomega-3 sa tluste ryby morskie:makrela,halbut,sledz,losos.Cude ryby morskie sa rowniez godne polecenia:dorsz,Unikajmy natomiast ryb sprowadzanych z Chin,Wietnamu czy Egiptu takich jak :tilapia,panga,sum egipski itpnie dosc,ze posiadaja znikome wartosci odzywcze,maja bardzo wysoka zawartosc toksyn.U mnie dzis halibut.Dla mnie osobiscie po lososiu to najsmaczniejsza ryba morska.W jakikolwiek sposob sie ja przyrzadzi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smakują rewelacyjnie.Warzywka otrzymane od Firmy IGLOTEX za które bardzo dziękuję.Roladki rybne z warzywami na patelnię SKŁADNIKI:warzywa na patelnię, po polsku - 450 g ( IGLOTEX)filety rybne panga - 5 sztsól i pieprztłuszcz do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Filety rybne rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, rozgrzać tłuszcz, wrzucić warzywa
Kuchnia Danusiobiadowe (z ziemniakami i np. mizerią), ale możecie z nich skomponować również pysznego burgera :) Składniki: ok. 1 kg filetów z ryb, ja użyłam po 2 filety z dorsza i pangi sucha kajzerka cebula 2 jajka koperek przyprawy i zioła: sól, pieprz, vegeta, przyprawa do ryb, oregano, bazylia, lubczyk Wykonanie: Filety kroimy w kostkę. "Ucieramy" przy pomocy blendera na jednolitą masę
Taste Of My Daykwasy tłuszczowe omega-3, składniki mineralne. Warto wiec ryby wprowadzić do naszej diety. Zapiekanka z rybą może nam smakować w połączeniu z pieczarkami, cebulką... SKŁADNIKI: 3 duże filety z pangi ( może być inna ryba) 1/2 kg pieczarek 3 duże cebule 20 dag. sera żółtego do starcia. 0,25 l śmietany - kwaśnej 1 jajko WYKONANIE: Rybę kroimy na małe kawałki , przyprawiamy
W kuchennym oknie EwyRoladki rybne z kapustą SKŁADNIKI: filet panga -0,5 kg kapusta kwaszona -1 garść marchewka -1 szt cebula -0,5 szt jabłko -1 szt sól i pieprz olej tłuszcz przyprawa do ryb PRZYGOTOWANIE: Filety rybne przekroić wzdłuż, aby powstały z jednego fileta dwa. Oprószyć rybę przyprawą, odstawić na godzinę. Kapustę lekko odcisnąć z nadmiaru kwasu. Jabłko i marchewkę obrać, opłukać
Kuchnia Danusidobre i smaczne produkty. Polecam ich produkty, z czystym sumieniem. A ja ślicznie dziękuję za możliwość testowania waszych produktów Zapraszam na https://www.facebook.com/Iglotex Zapiekanka rybna SKŁADNIKI: filet panga - 1,30 kg pieczarki - 1,20 kg włoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki ( 675 g) IGLOTEX wegeta przyprawa do ryb sól i pieprz tłuszcz do smażenia ser żółty
Kuchnia DanusiKocham, kocham i jeszcze raz kocham taka postać rybki... Składniki: 3 duże filety u mnie panga 5 marchewek 2 łyżki przyprawy do ryb 1 łyżka pieprzu ziarnistego 500 gram przecieru pomidorowego Rybę płuczemy, kroimy w paseczki około 2 cm, mieszamy w przyprawach...podsmażamy... Marchewkę ścieramy na tartce o grubych oczkach dodajemy przecier, sól i pieprz...I dusimy około
NaKońcuJęzykaprzygotowaniu, pożywne i ciekawe w smaku. Do przygotowania curry użyłem: 250 gram filetu z dorsza (może być jakakolwiek ryba o białym mięsie, nie polecam jedynie nienadającej się do konsumpcji pangi), 1 czerwonej papryki, 1/2 czerwonej papryczki chili, 3 limonek, 1 cebuli, 2 ząbków czosnku, 3 łyżeczek czerwonej pasty curry, 400 ml mleczka kokosowego, oliwy, oleju sezamowego, sosu sojowego, sosu rybnego
Wyprawy kulinarneSandacz lub dowolna inna ryba - w ten sam sposób przygotowuję morszczuka, mirunę. Może być też panga, ale osobiście za nią nie przepadam. Każdy filet się nada ;) Ta dziwna potrawa powstała kiedyś zupełnie "przypadkowym przypadkiem". Nie wiem co mnie naszło, żeby zalać rybę sosem i tak ją upiec. W każdym razie od tamtej pory gości na naszym stole dość często
Kraina Tysiąca Smakówwyszukała jakiś czas temu w internecie siostra, ale nie jest w stanie teraz podać mi namiarów. Pozostała mi tylko kartka przyczepiona do lodówki ze skróconym przepisem. Siostrze wersja z pangą nie smakowała, więc wzięłam tym razem dorsza. Jestem jak najbardziej na tak :) Składniki: (porcja: 2 osoby) filet z dorsza 3 pomidory 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek sok z cytryny
Pasja SmakuChodzi o to by nie wyrzucać lub nie wciskać domownikom nadmiaru ryby na siłę tylko zrobić coś nowego co urozmaici jadłospis. Taką samą pastę można zrobić z łososia, dorsza, pangi itp. - byle nie było skóry i ości. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniSprawdź inne wyszukiwania: