panga - 69 przepisów (strona:4/5)

Zapiekanka rybna 157

dobre i smaczne produkty. Polecam ich produkty, z czystym sumieniem. A ja ślicznie dziękuję za możliwość testowania waszych produktów Zapraszam na   https://www.facebook.com/Iglotex Zapiekanka rybna SKŁADNIKI: filet panga - 1,30 kg pieczarki - 1,20 kg włoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki ( 675 g) IGLOTEX wegeta przyprawa do ryb sól i pieprz tłuszcz do smażenia ser żółty

Kuchnia Danusi
Ryba po grecku... 92

Kocham, kocham i jeszcze raz kocham taka postać rybki... Składniki: 3 duże filety u mnie panga 5 marchewek 2 łyżki przyprawy do ryb 1 łyżka pieprzu ziarnistego 500 gram przecieru pomidorowego Rybę płuczemy, kroimy w paseczki około 2 cm, mieszamy w przyprawach...podsmażamy... Marchewkę ścieramy na tartce o grubych oczkach dodajemy przecier, sól i pieprz...I dusimy około

NaKońcuJęzyka
Dania obiadowe 208

Zapiekanka z pangi                                                                                                                 Schab

W kuchennym oknie Ewy
Indonezyjskie czerwone curry z rybą 163

przygotowaniu, pożywne i ciekawe w smaku. Do przygotowania curry użyłem: 250 gram filetu z dorsza (może być jakakolwiek ryba o białym mięsie, nie polecam jedynie nienadającej się do konsumpcji pangi), 1 czerwonej papryki, 1/2 czerwonej papryczki chili, 3 limonek, 1 cebuli, 2 ząbków czosnku, 3 łyżeczek czerwonej pasty curry, 400 ml mleczka kokosowego, oliwy, oleju sezamowego, sosu sojowego, sosu rybnego

Wyprawy kulinarne
Sandacz pieczony w sosie śmietanowo-czosnkowym pod żółtym serem 168

Sandacz lub dowolna inna ryba - w ten sam sposób przygotowuję morszczuka, mirunę. Może być też panga, ale osobiście za nią nie przepadam. Każdy filet się nada ;) Ta dziwna potrawa powstała kiedyś zupełnie "przypadkowym przypadkiem". Nie wiem co mnie naszło, żeby zalać rybę sosem i tak ją upiec. W każdym razie od tamtej pory gości na naszym stole dość często

Kraina Tysiąca Smaków
Ryba po włosku 171

wyszukała jakiś czas temu w internecie siostra, ale nie jest w stanie teraz podać mi namiarów. Pozostała mi tylko kartka przyczepiona do lodówki ze skróconym przepisem. Siostrze wersja z pangą nie smakowała, więc wzięłam tym razem dorsza. Jestem jak najbardziej na tak :) Składniki: (porcja: 2 osoby) filet z dorsza 3 pomidory 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek sok z cytryny

Pasja Smaku
Pasta ze smażonej miruny 214

Chodzi o to by nie wyrzucać lub nie wciskać domownikom nadmiaru ryby na siłę tylko zrobić coś nowego co urozmaici jadłospis. Taką samą pastę można zrobić z łososia, dorsza, pangi itp. - byle nie było skóry i ości. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni