wszystkich królują pączki my przedstawiamy, najprostszą chyba z możliwych propozycję na Walentynki. Przecież na to Święto musi pojawić się coś słodkiego, a że to ostatnia środa przed Walentynkami, tym samym u Nas ostatnia okazja w tym tygodniu na słodkość. W tym roku jakoś nie mamy weny twórczej do wymyślnych walentynkowych deserów, w związku z czym proponujemy zwykłe maślane ciasteczka(...)owijamy w folie i wkładamy na pół godzinki do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy i wycinamy foremkami serca. Część ciastek dodatkowo posypałam z wierzchu c ukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 12-15 minut aż się zarumienią
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiciastka Przygotowanie Ciasto francuskie rozwijamy i przekrawamy na dwie równe części. Płaty układamy w odstępie na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce od piekarnika i nakłuwamy je widelcem w kilku miejscach. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 C i pieczemy przez około 18 minut w trybie góra-dół. W międzyczasie żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy(...)serowe – w sam raz do kawy Rustykalne muffinki czekoladowe – prosty i szybki przepis Gofry – przepis na pyszne i chrupiące gofry Ciastka francuskie z dżemem i kruszonką Niezwykle szybkie mini pączki z żurawiną i imbirem Artykuł Najprostsza kremówka z bitą śmietaną pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnepieczemy w 180° z termoobiegiem do tzw. suchego patyczka. Biszkopt z 5 jajek powinien być gotowy po około 20 – 25 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Biszkopt najlepiej przygotować dzień wcześniej, wtedy dużo lepiej się go kroi. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do niej pokruszoną chałwę i chwilę miksujemy. W osobnej misce ubijamy śmietankę. Następnie(...)bierze udział w konkursie Delecta – „Przepis na wypiek… ot tak… prosto z serca” P.S. Po raz pierwszy w życiu udało mi się coś wygrać! Bardzo dziękuję firmie Delecta za paczkę. Znalazły się w niej same cudowne produkty, które jeszcze bardziej zachęciły mnie do pieczenia Więc wypatrujcie wkrótce nowych pomysłów na słodkości. Artykuł Biszkopt z masą chałwową pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeCiasto : 4 jaja 1/2 szkl. kartoflanki 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody 1 łyżka oleju Galaretka : 2 paczki mrożonych malin - najpier rozmrozić 4 malinowe galaretki (rozpuszczone w 1,5l wody) Bita śmietana; 1l śmietany kremówki 30/36% schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego(...)mąkę ziemniaczaną, wszystko dokładnie wymieszać. Gęstą, lśniącą pianę wyłożyć na blachę o szerokości tej w której przełożymy ciasto, tak by beza zakryła cały wierzch.Posypujemy płatkami migdałowymi. Wkładamy do piekarnika nagrzanego 110*C z termoobiegiem. Pieczemy ok 1 godziny 30 minut - czas skracamy w miarę potrzeb. Najlepiej przygotować bezę dzień wcześniej- musi być wystudzona. Galaretki rozpuścić w 1,5l gorącej
Garnkowe fanaberieCzas czytania: 2 min Dziś coś słodkiego dla amatorów sernika i ciasta czekoladowego. Sernik z malinami w otulinie z brownie, to połączenie jest niesamowite, wilgotna czekoladowa
SprawdzonaKuchnia.plogóle powinien iść prosto na śmietnik. Oczywiście to duży błąd. Tak naprawdę taki banan jest najsłodszy i najsmaczniejszy Z dojrzałych bananów można wyczarować wiele pysznych rzeczy: polecam na przykład pączki bananowo – orzechowe, bananowy krem krówkowy , czy też placuszki . To tylko kilka propozycji na wykorzystanie dojrzałych bananów Dziś do tego zbioru dokładam kolejny – gryczany chlebek bananowy z czekoladą Gryczany(...)Mieszankę dodaj do mąki. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, następnie dodaj do nich posiekaną, gorzką czekoladę. Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Potem piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego Artykuł Gryczany chlebek bananowy z czekoladą pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniskrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka kakao 1 paczka cukru wanilinowego (16g) 3-4 marchewki garść posiekanych orzechów włoskich i kilka sztuk całych do dekoracji 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny Wykonanie: 1. Obieramy marchewki, myjemy i trzemy(...)dodajemy posiekane orzechy, mieszamy. 9. Przygotowujemy tortownicę, smarujemy ją masłem i obsypujemy na przykład bezglutenową bułką tartą (ja użyłam zwykłej ponieważ nie stosuję diety bezglutenowej z powodów medycznych). Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Ciasto jest bardzo luźne. 10. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut z grzaniem góra-dół, a następnie przełączamy na termoobieg i pieczemy
Kawa z mlekiemmięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 sucha kajzerka + mleko do namoczenia 1 surowe jajko sól, pieprz majeranek 1-2 łyżki suchej kaszy manny Szpinak: 1 paczka mrożonego szpinaku (u mnie 450 g) 3 ząbki czosnku sól, pieprz Dodatkowo: 3-4 ugotowane na twardo jajka Sposób wykonania: 1. Masę mięsną przygotowujemy tak jak na kotlety mielone: mięso mieszamy(...)pomagamy sobie folią i ostrożnie, ale zdecydowanie przekładamy do foremek natłuszczonych margaryną i oprószonych bułką tartą. Wierzch rolady również oprószamy bułką tartą, kładziemy kawałki masła. 5. Mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 1 godzinę. 10 minut przed końcem pieczenia polecam włączyć termoobieg - rolady ładnie zarumienią się z wierzchu. 6. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem
Kuchnia domowa Aniprostu wegetariańskie lub wegańskie. Wypadło na makrele i powstała zapiekanka z jej udziałem. Koszt dużej zapiekanki to ok 20 zł ilość porcji 6-8 Składniki: 2 duże makrele mała paczka mrożonej marchewki z groszkiem 0,5 kg - 1 kg ziemniaków ( w zależności jak dużą zapiekankę robimy) 1 śmietana 18 % 3 jajka 1 duża cebula 1 łyżeczka tymianku skórka z jednej(...)groszkiem i układamy kolejną warstwę ziemniaków itd. do wyczerpania składników. Wierzch zapiekanki można posypać startym serem, ja ser pominęłam bo akurat nie miałam. Całość zapiekamy przez 30 min w piekarniku rozgrzanym
W kuchennej krainie~pieczona piernikowa owsianka z gorzką czekoladą Terravita 70% kakao~ Dzisiaj mamy...6 grudnia...Mikołajki!!! :) No dobra, co z tego, że mam 18 lat? Uwielbiam wszystkie okazje
breakfast of dreamsCzas czytania: 4 min Kto lubi rabarbar , maliny i migdały ? Jeśli są chętni na to połączenie, to zapraszam na pyszne ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką
SprawdzonaKuchnia.plbloga Joasi slodkoslodka.pl , który serdecznie polecam. Co i jak w opisie poniżej. Składniki: 1 paczka herbatników (21 sztuk) 1 kg sera z wiaderka 1 szklanka cukru 1 paczka cukru waniliowego 6 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego (bez cukru 40g.) ¾ szklanki oleju 1,5 szklanki zimnego mleka 1,5 szklanki mleka(...)blaszkę z ciastem i zapiekamy około 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, przykrywamy ciasto folią aluminiową. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G Kitchen110g 1 opakowanie cukru wanilinowego – 16g Poncz: ok. 1 szklanka soku 100% pomarańczowego Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej (510g) lub puszka mleka skondensowanego słodzonego ok. 140g herbatników (10 paczek herbatników Mini Betini) ok. 115g krakersów (27 sztuk) 400ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 czubate łyżeczki żelatyny (ok. 10g) + 80ml gorącej wody do rozpuszczenia 2 czubate łyżki cukru pudru(...)mikserem na niskich obrotach), tylko do czasu połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 25cm x 36cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać, a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec przez ok. 18-23 minuty (do zarumienienia i suchego patyczka). Po upieczeniu biszkopt ostudzić, a później przekroić wzdłuż na dwa blaty. MASA BUDYNIOWA
Kulinarne Przebojelukru z likierem, domowej polewy i dużą ilością kandyzowanej skórki pomarańczowej. Wyglądał klasycznie ale niewielkie detale sprawiły, że miał nietuzinkowy smak. *forma 25*34 cm Składniki: na spód: duża paczka maślanych herbatników 100 g masła 2 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny na masę serową: 1 kg sera na sernik ( z wiaderka) 6 jajek 125 g masła roztopionego(...)mleko w proszku, wystudzone masło oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Wylać na spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec godzinę. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Cukier puder wymieszać z likierem. Sernik polać polewą i lukrem, posypać skórką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia