Dziś zapraszam na przepis na przepyszne ciasteczka popękane obłędnie pachnące czekoladowo , przysłowiowe niebo w gębie . Nie są trudne w produkcji, wystarczy rozpuścić czekolady i potem zmiksować wszystko. Sekretem tego przepisu jest przechowywanie ciasta w lodówce - im dłużej tym lepiej, ale minimum dwie godziny, a najlepiej całą noc. A potem możemy rozkoszować się cudownym smakiem tych nieziemskich ciasteczek . I co najważniejsze - te ciasteczka trzeba przechowywać w zamkniętym pudełku , bo inaczej staną się... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.