bloga Joasi slodkoslodka.pl , który serdecznie polecam. Co i jak w opisie poniżej. Składniki: 1 paczka herbatników (21 sztuk) 1 kg sera z wiaderka 1 szklanka cukru 1 paczka cukru waniliowego 6 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego (bez cukru 40g.) ¾ szklanki oleju 1,5 szklanki zimnego mleka 1,5 szklanki mleka(...)blaszkę z ciastem i zapiekamy około 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, przykrywamy ciasto folią aluminiową. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G Kitchen110g 1 opakowanie cukru wanilinowego – 16g Poncz: ok. 1 szklanka soku 100% pomarańczowego Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej (510g) lub puszka mleka skondensowanego słodzonego ok. 140g herbatników (10 paczek herbatników Mini Betini) ok. 115g krakersów (27 sztuk) 400ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 czubate łyżeczki żelatyny (ok. 10g) + 80ml gorącej wody do rozpuszczenia 2 czubate łyżki cukru pudru(...)mikserem na niskich obrotach), tylko do czasu połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 25cm x 36cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać, a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec przez ok. 18-23 minuty (do zarumienienia i suchego patyczka). Po upieczeniu biszkopt ostudzić, a później przekroić wzdłuż na dwa blaty. MASA BUDYNIOWA
Kulinarne Przebojelukru z likierem, domowej polewy i dużą ilością kandyzowanej skórki pomarańczowej. Wyglądał klasycznie ale niewielkie detale sprawiły, że miał nietuzinkowy smak. *forma 25*34 cm Składniki: na spód: duża paczka maślanych herbatników 100 g masła 2 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny na masę serową: 1 kg sera na sernik ( z wiaderka) 6 jajek 125 g masła roztopionego(...)mleko w proszku, wystudzone masło oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Wylać na spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec godzinę. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Cukier puder wymieszać z likierem. Sernik polać polewą i lukrem, posypać skórką
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCzas czytania: < 1 min Bardzo smaczne ciastka z rodzynkami, miękkim środkiem i dość twardą, chrupiącą otoczką. Ciastka przygotowane są z mieszanki płatków owsianych, wiórków kokosowych
SprawdzonaKuchnia.plktoś na sali kto lubi donaty? Jeżeli tak to jest to post idealny dla niego. Zbliża się najbardziej tłusty dzień roku. Dzień kiedy na śniadanie, obiad, kolacje jemy pączki. Dzień kiedy wszystkie kalorie idą podobno w cycki a nie w boczki :) Donaty z batatów robi się szybko. Potrzebujemy: 285 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia WINIARY(...)połączenia się tak aby nie było żadnych grudek. Formę na donuty smarujemy olejem i przelewamy masę na 3/4 wysokości każdej foremki. Donuty pieczemy ok 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Oprószamy donuty cukrem pudrem i zajadamy się. Smacznego 'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl
Kuchnia w oparachdodajemy pozostałe składniki i odstawiamy na 1 godzinę. CIASTO DROŻDŻOWE NA MAKOWCA: ( z podanych składników otrzymasz 3 duże makowce, na jedną standardową blachę) - 500 g mąki pszennej tortowej - 1/2 paczki drożdży świeżych - 1/2 szklanki mleka - 1/2 kostki masła - 1/2 szklanki cukru pudru - 2 duże jajka ekologiczne Mąkę przesiej przez sitko, zrób wgłębienie. Podgrzej mleko, powinno być letnie, a nie gorące(...)zlepiamy. Każdą rolkę umieszczamy w papierze do pieczenia (zawijamy jak cukierka) pozostawiając luzu na 2-3 palce. Makowce układamy na blaszce obok siebie. Czekamy 15 minut i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy godzinę. Temp. 160- 170 stopni C. Grzanie dół. Makowce studzimy i posypujemy cukrem pudrem bądź polewamy czekoladą, jak kto woli. Są przepyszne i obłędne w smaku! Także #OlejKonwenanse
SMYKWKUCHNIkonsystencja była tak lekka, że rodzinka myślała, że to sernik bez pieczenia. Serniki na biszkoptach to moje ulubione, bo nie trzeba zagniatać ciasta. *foremka 25*34 cm Składniki: paczka podłużnych biszkoptów 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 500 g twarogu w kostce 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju łyżka kakao(...)trzy części. Do każdej części masy serowej dodać część piany z białek i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką masy serowe na przemian na biszkoptach w foremce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około godziny. Po upieczeniu studzić w uchylonym piekarniku. Kiedy sernik wystygnie ( a najlepiej na drugi dzień) przygotować piankę. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCzas czytania: 3 min Szarlotka błyskawiczna Jakie jest najpopularniejsze jesienne ciasto ? To chyba łatwa zagadka! Oczywiście szarlotka , którą koniecznie trzeba upiec i to kilka razy w
SprawdzonaKuchnia.plsoli 4 jajka 250 g cukru 1 paczka cukru waniliowego (16g) cukier puder Wykonanie: 1. Czekolady wraz z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i pozostawiamy do wystudzenia. Ale od czasu do czasu mieszamy, żeby ta czekoladowa masa nie stężała. 2. Do misy miksera wbijamy 4 jajka, dodajemy szczyptę soli, 250 g cukru, paczkę cukru waniliowego i miksujemy na puszystą jasną(...)tutaj też, im lepiej opudrowana kuleczka, tym później ładniejsze ciasteczko i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Z tej proporcji wyjdzie nam mniej więcej 3 blachy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni C. 8. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym piekarniku na środkowej półeczce przez około 12-15 minut, z grzaniem góra-dół. 9. Ciasteczka są chrupiące z zewnątrz
Kawa z mlekiemkawy z mlekiem i ciacho :) A jak już mowa o kawie to powiem Wam, że niedawno otrzymałam do przetestowania kawy Herreria . Oj co to jest za smak. Każda paczka skrywa w sobie niepowtarzalny smak. W jednej czuć posmak marcepanu w innej karmel a jeszcze innej miód. Do tego kubek... jestem ogromna fanką kubków, mam ich w domu mnóstwo. jednak(...)Następnie dodać pozostałe jajka, wymieszać. Wlać mleko skondensowane, wymieszać. Na końcu wsypać proszek do pieczenia i mąkę, całość dobrze wymieszać. Formę do babki wysmarować masłem. Wylać ciasto, wyrównać wierzch. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec babkę około 40 minut. Przestudzoną babkę posypać cukrem pudrem
Zrób to smaczniekrem: - 1 budyń waniliowy z cukrem - 380ml mleka - 200g miękkiego masła Na lukier: - sok z dużej cytryny - ok. 1 szklanka cukru pudru Dodatkowo: 3 lub 4 paczki herbatników typu petitki, papier do pieczenia. Przed upieczeniem spodu ugotowałam budyń, zupełnie jak każe instrukcja na torebce, ale z mniejszą ilością mleka. Gotowy, ciepły budyń musi być dobrze wymieszany, żeby(...)ciastem. Ostatni dodatek to skórka cytrynowa. Gotowe ciasto wyłożyłam do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównałam jego powierzchnię grzbietem łyżki. Wkładam do pieczenia do już rozgrzanego piekarnika i piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy upieczone ciasto stygło, ja mogłam zająć się dokończeniem kremu. Jest bardzo prosty, miękkie masło utarłam po prostu mikserem, a następnie stopniowo
I tu będę miała takie tezakwasie ale nie mają czasu aby go przygotować. Babciny chleb przypomina w smaku właśnie delikatny chleb na zakwasie, ale jego „produkcja” trwa zdecydowanie krócej. Składniki: 1 paczka suszonych drożdży 1/4 szklanki ciepłej wody około 45°C 2 łyżki cukru 2 łyżeczki soli 6 łyżek miękkiego masła lub margaryny 1 i 1/2 szklanki ciepłej maślanki około(...)ciasto i podzielić na dwie części, uformować dwa okrągłe chlebki. Dwie okrągłe formy o średnicy około 20 cm wysmarować tłuszczem, włożyć bochenki do form. Odstawić do ponownego wyrośnięcia. Nagrzać piekarnik do 190°C. Przed wstawieniem do piekarnika naciąć ostrym nożem i posypać mąką. Jeśli nie lubicie z mąką, wystarczy tylko naciąć. Piec przez 25 – 30 minut, do momentu kiedy
SprawdzonaKuchnia.plPolędwiczki z indyka z warzywami to bardzo szybkie, proste danie na pyszny obiad. Ta potrawa robi się praktycznie sama, od nas wymaga jedynie pokrojenia batata i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepis. Właśnie teraz gdy to piszę, w tym momencie, dostałem maila, że zamówiona wczoraj przeze mnie paczka wyruszyła w drogę do mnie. Więc jutro pewnie będzie. A w paczce parę rzeczy, które przydadzą mi się do produkcji nalewek. Heh, od jutra biorę się za robienie nalewek, nareszcie :) Wzbogacimy naszego bloga o trochę alkoholu. Więc najbliższe nalewkowe przepisy już... już(...)wymieszać ze sobą i miksując dodawać kefir i pomału margarynę. Wlać ciasto do natłuszczonej tortownicy i piec 40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto zostawić do ostygnięcia w piekarniku. Z ciasta wydrążamy środek tak aby został spód i brzegi. Banany obieramy i kroimy wzdłuż. Układamy na cieście i skrapiamy sokiem z cytryny. Śmietankę ze szczypta soli ubijamy na sztywno
Marder&Marder ManufactureCzas czytania: < 1 min Chrupiąca ciecierzyca, to bardzo smaczna i zdrowa przekąska, może być alternatywą dla chipsów i innych „zapychaczy” ze sklepu. Świetnie
SprawdzonaKuchnia.pljajka z pająkami: 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki majonezu 100 g żółtego sera w kostce pieprz i sól czarne oliwki do dekoracji szczypiorek Składniki na kościste krakersy: paczka krakersów serek kanapkowy do smarowania śmietana Ciasto na pizzeriny przygotowujemy według przepisu . Ciepłą wodę wlewamy do miski, rozpuszczamy w niej drożdże i cukier. Odstawiamy na bok do wyrośnięcia. Do wyrośniętych(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto nakładamy sos pomidorowy i dowolne dodatki, ja dałam cienkie plasterki boczku. Na razie nie dajemy żółtego sera. Pieczemy około 15 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. W międzyczasie wycinamy z żółtego sera duszki używając foremki lub małego noża. Pod koniec pieczenia nakładamy serowe duszki na pizzeriny. Z kawałków oliwek robimy uśmiechy
Ciastkozercy