pączki z piekarnika - 2353 przepisów (strona:72/157)

Sernik z makiem i jabłkami 167

maku  sparzonego i zmielonego  3 jajka 25  dag cukru pudru bakalie zapach migdałowy Masa jabłkowa 1 kg jabłek 15 dag cukru pół paczki cynamonu Wierzch ciasta: 1/2 szklanki maku sypkiego ok szklanki wiórek kokosowych WYKONANIE Zagnieść ciasto kruche z podanych składników. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce a następnie  podgrzać(...)ubitą pianę z białek. Wymieszać bardzo delikatnie. Na mak wyłożyć ser. Wierzch ciasta posypać po skosie ( lub jak nam pasuje)  sypkim makiem i wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przeszło 60 minut. czas pieczenia uzależniony od piekarnika. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Szarlotka 112

łtka 1 łyżka smalcu 125 g margaryny 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na masę jabłkową: około 10 jabłek cukier, cukier waniliowy (1 paczka = 16 g) i cynamon cukier puder Wykonanie : Z powyższych składników zagnieść szybko ciasto i podzielić na 2 części. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę(...)jedną łyżkę cukru i szczyptę cynamonu i spróbować czy jest już wystarczająco słodkie :) Masę jabłkową wyłożyć na ciasto i przykryć rozwałkowaną drugą częścią ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku około godziny w temperaturze 175 o C (ja piekę w termoobiegu na 150 o C) w razie gdyby za bardzo opiekł się wierzch trzeba przykryć folią aluminiową. Po wystudzeniu posypać

cucinare
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowo-sezamowym ze szpinakiem w zalewie serowo-czosnkowej 147

sezamu, naprawdę warto! Za to przepis zdecydowanie prosty a rybka wykwintnie dobra! Poniżej przepis na danie rodzinne, dla 4 osób. Składniki: Szpinak w zalewie serowo-czosnkowej: - szpinak/ 1 paczka mrożonego, może być w liściach lub rozdrobniony - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 5 plasterków sera - 3 łyżki gęstej 12 voltowej śmietany (można kupić dużą śmietanę, przyda się również do rybki(...)wkładamy do naczynia żaroodpornego. Zawartość sosu z torebki mieszamy z 50 ml wody i 200 ml śmietany. Wymieszanym sosem zalewamy rybkę w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 25-30minut w piekarniku 180stopni z termoobiegiem lub 200stopni bez termo. Na 5 minut przed końcem pieczenia, wysuwamy naczynie z rybą i delikatnie posypujemy rybkę bułką tartą i sezamem. Pieczemy kolejne 5 minut

upichcona
ZAPIEKANKA Z PIEROGÓW - COŚ Z NICZEGO. 149

wykorzystanie resztek z lodówki i zamrażarki. Pierogi np.z kapustą lub z mięsem ( jeśli mrożone to najpierw je  ugotować ,przecedzić ,przelać zimną wodą) Jeśli kupujemy to robimy z 2 paczek gotowych. 25 dag.pieczarek 1.5 łyżki masła 1 łyżka płaska mąki pszennej 1 szkl.gorącego mleka( 100 ml.zimnego odlać resztę zagotować). 1/2 szkl.šmietany  sól pieprz sok z cytryny(...)wyłożyć do nasmarowanej i wysypanej bułka tartą formy.  5 .Pierogi posypać połową startym serem żółtym , zalać sosem i ponownie posypać resztą sera żółtego.  6 . Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec .Podawač z dodatkiem surówek.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Świąteczne pierniczki 134

więc Wam pierniczki z niewielką, symboliczną ilością miodu. Świąteczne pierniczki - przepis na 2 blaszki Do przygotowania pierniczków będziesz potrzebować: 250g mąki żytniej typ 720, 2 łyżeczki przyprawy do piernika, paczkę suchych drożdży, łyżkę miodu, pół szklanki ksylitolu, 2 jajka, 40g masła, 2 łyżki soku z pomarańczy, łyżkę jogurtu naturalnego.   1. W rondelku rozpuść masło z miodem i lekko przestudź(...)ciasteczka. 5. Resztę ciasta zagnieć ponownie i powtórz całą zabawę i tak do momentu, aż ciasto się skończy. 6. Gotowe ciasteczka przełóż na blachę wyłożoną papierem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 8-10 minut.   Gotowe pierniczki schowaj do szczelnego pojemnika i ukryj gdzieś głęboko aż do świąt, gdyż potrzebują ok. 2 tygodni

Z notatnika dietetyka
Piersi z kurczaka w kremowym sosie z limonką. 228

takie proste, ale pilnując czasu przygotowania i dodając kurczakowi stosowne towarzystwo możemy osiągnąć upragniony efekt. Piersi w kremowym sosie z limonką, cebulką, papryką i trybulką to bardzo fajna, zgrana paczka, dobrze się ze sobą dogadująca. Jeśli nie mamy trybulki, sięgnijmy po kolendrę. Jeśli nie znosimy kolendry, sięgnijmy po pietruszkę i też będzie bardzo dobrze. Danie jest z jednej strony proste(...)całej powierzchni. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić lekko sokiem z limonki i oliwą. Odstawić na 20 minut. Piersi zrumienić na patelni (najlepiej na takiej, którą można potem wsadzić do piekarnika) po 3 minuty z każdej strony. Mięso przełożyć na talerz i przykryć folią. Na patelnię wlać bulion i dodać posiekane bardzo drobno cebulę, paprykę i trybulkę. Dolać sok wyciśnięty

zadanie-gotowanie
Sernik M&Ms z białą czekoladą 175

obłędnie i jest prosty w przygotowaniu. Składniki ; Spód ciasteczko-wy ; 150 g herbatników maślanych  50 g margaryny lub masła  Masa serowa:  1kg sera trzykrotnie zmielonego  paczka M&Ms lub drażetek czekoladowych (najlepiej 150 g)' 1 całe jajko 2 żółtka 150 ml śmietanki 30 % 2 tabliczki białej czekolady  Sposób przygotowania : Ciasteczka rozdrabniamy na piasek(...)długo żeby nie napowietrzyć masy serowej . Pod koniec dodajemy roztopioną czekoladę delikatnie szpatułką mieszamy z masą serową . Wyciągamy nasz ciasteczko wy spód wylewamy na niego masę serową . Wkładamy do piekarnika (piekłam w kąpieli wodnej - nalewam do żaroodpornej miski wodę i kładę na spód piekarnika , piętro wyżej kładę blaszkę z sernikiem )  . Temperatura 150 stopni przez 60 min .  Dodatkowo

Wypieki Uli
Ciasteczka francuskie z jabłkiem 142

Tydzień urodzinowy trwa, dziś, mimo lekkiego jesiennego przeziębienia spotykam się z paczką koleżanek, mam nadzieję, że starczy nam czasu na plotki, miejsca na smakołyki i dużo sił na ciągłe chichotanie. Ale zanim to wszystko się zacznie, zamierzam wydać trochę pieniędzy w nowo otwierającym się hipermarkecie Auchan w Łomiankach :) To duża sprawa, bo w końcu blisko mnie będzie duży sklep(...)takie proste. No cóż, zapraszam!"Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego2 małe jabłkapół szklanki orzechów włoskich3 łyżki miodu lub cukru brązowego łyżka cynamonu50 g gorzkiej czekoladySposób przygotowania:Piekarnik rozgrzewamy do 200`CCiasto rozwijamy z papieru i układamy na lekko oprószonym mąką blacie (najlepiej na silikonowej podkładce).Wierzch przykrywamy papirusem i lekko rozwałkowujemy (dzięki temu ciasto nam się

Słodkie Przyjemności
Ekspresowe rogaliki Kinder 166

rogaliki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na francuskie rogaliki z Kinder czekoladą jest banalnie prosty, a przygotowanie rogalików zajmuje dosłownie 5 minut. W naszym domu zawsze leży ciasto francuskie oraz paczka Kinder czekolady i kiedy tylko nachodzi nas ochota, przygotowujemy te smakołyki. Rogaliki Kinder świetnie smakują z polewą z mlecznej czekolady, dlatego też wzbogaciłam je o jej dodatek(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Każdy z kawałków zwijamy w rulonik, zlepiając boki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej rogaliki. Żółtko roztrzepujemy i smarujemy nim rogaliki. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15 minut. Czekoladę roztapiamy z dodatkiem śmietanki kremówki w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestygnięcia, a następnie polewamy nią rogaliki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle

Przepiski.pl
Ciastka z kakao i liofilizowanymi owocami 73

przechowywania. Dodam jeszcze, że liofilizowane owoce zawierają takie same wartości odżywcze co owoce świeże. Proces ten jedynie odsącza z nich wodę zachowując pozostałe walory. Moja córka mogłaby je jeść paczkami!   Koniecznie spróbujcie takiego połączenie i eksperymentujcie z różnymi owocami.   Ciastka z kakao i liofilizowanymi owocami - składniki:    (około 37 sztuk) 250g masła/margaryny 250g cukru 2 jajka(...)kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć (ciastka sporo rosną w górę) i zachowując odstępy ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku około 15 minut w 180 stopniach. (Powinny być lekko zapieczone. Dłużej pieczone mogą stać się zbyt twarde.) Ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.   (*) Użyłam owoców liofilizowanych

Di gotuje
Sernik z mascarpone 86

podpiekania spodu. Jest to tradycyjny sernik wzbogacony serkiem mascarpone. Jest delikatny, w sam raz słodki. Co tu dużo mówić, najlepiej wypróbować. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki:  3 paczki po 100g herbatników 750g sera białego na sernik z wiaderka 250g serka mascarpone 5 jajek 1szkl. cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 1 łyżka masła szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)jeszcze raz zmiksowałam do połączenia. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę i wmieszałam ją delikatnie łyżką do masy serowej. Masę serową wyłożyłam na herbatniki. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam je około godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu sernik zostawiłam na kilka minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjęłam na metalową kratkę i studziłam

Waniliowe Improwizacje
Kruche rogaliki drożdżowe z dowolnym nadzieniem + filmik 176

kubeczku rozkruszamy drożdże, dodajemy 2 łyżeczki cukru, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, żeby się rozpuściły. Do miski wsypujemy 2 szklanki mąki, szczyptę soli, 3 łyżki cukru, paczkę cukru waniliowego, mieszamy. Gdy drożdże się rozpuszczą to wlewamy je do mąki, mieszamy. Dodajemy 1 całe jajko i 1 żółtko. Mieszamy, dodajemy 100 g miękkiego smalcu i 100 g miękkiego masła. Mieszamy(...)wycinamy trójkąty. 3. Na szerszą część trójkąta nakładamy porcję nadzienia. 4. Następnie zwijamy rogaliki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Rogaliki smarujemy białkiem i posypujemy sezamem. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni C. 6. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika na najwyższe pięterko i pieczemy przez ok. 15-17 minut z termoobiegiem, wszystko zależy od Waszego piekarnika

Kawa z mlekiem
Keks bakaliowy. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! ;) 135

cynamonem, bakaliami, w domu pięknie pachnie! Keks zwiastuje nadchodzące święta. Jest magicznie i już. Składniki: 12,5 dag mąki pszennej tortowej 12,5 dag cukru 3 jaja 1 paczka proszku do pieczenia 6 dag migdałów 12,5 dag orzechów laskowych, macadamia, włoskich – połączyłam 3 rodzaje orzechów 3 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej 12,5 dag fig 8 moreli(...)pieczenia. Włożyć do dobrze natłuszczonej formy (smaruję masłem lub olejem i wysypuję mąką) i piec 1 godzinę w temp. 180C grzaniem góra+dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Keksówkę mam o wymiarach: 11×30 cm (w najszerszym punkcie). Przed wyjęciem ciasta sprawdzam je patyczkiem czy jest już suche i gotowe. Polewam lukrem, dekoruję. Smacznego Przepis: „Ciastka, ciasteczka

Zasmakuj Kuchni
Placek z wydmami 144

kakao 3 łyżki śmietany 1/2 szklanki cukru pudru MASA KOKOSOWA: 15 dag wiórek kokosowych 300 ml mleka 1 szklanka cukru DODATKOWO: dżem 750 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny paczka okrągłych biszkoptów CIASTO: mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito na stolnicę, dodać cukier puder, margarynę, smalec i żółtka, Wyrobić ciasto. Pod koniec dodać śmietanę. Ciasto podzielić(...)ciasta. Pokroić w mniejsze części i rozwałkować na długość brytfanny. Na każdy kawałek wyłożyć dżem, rozsmarować i zwinąć w rulon. Wyłożyć jeden obok drugiego na masie kokosowej. Włożyć do piekarnika i piec w 180 st na złoty kolor. Upiec i ostudzić. Śmietanę ubić, dodać przygotowaną i ostudzoną żelatynę. Połowę wyłożyć na wystudzone ciasto, przykryć biszkoptami z niewielkimi odstępami i wyłożyć

Gotuję Testuję
Proste ciasto bananowe z marchewką i wyniki konkursu 259

średnicy 20-21cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. 5. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Wierzch: 6. Do serka dodać pastę waniliową, cukier puder, sok z cytryny, wymieszać mikserem. Gotową masę wyłożyć na wierzch ostygniętego ciasta. Ozdobić połówkami orzechów. Udanych wypieków(...)Edytuj) Zdecydowanie Migdały w każdej postaci. Te w całości ratowa mnie od zgagi podczas ciąży. Natomiast płatki migdałów stosuje głównie do ciast, ale zawsze muszę kupić 2 paczki, bo jedno do ciasta, a drugą paczkę zjadamy na miejscu.   Dżasta: 4 marca 2016 o 09:46 (Edytuj) Ciężko wybrać tylko jedne bakalie z tak szerokiego grona! Moje ulubione jak biegacza

Mała Cukierenka