Bajgle!

Bajgle!

Bajgle!

Domowe pieczywo wcale nie jest takie trudne do wykonania jak sądzicie. Dzisiaj robimy bajgle. Ja  swoje piekłam już jakiś czas temu i to późno w nocy. Wyszły boskie! Część zrobiłam z czarnuszką a drugą cześć z makiem! Polecam! SKŁADNIKI: - 500 g mąki pszennej - 100 g mąki wrocławskiej - 250 ml ciepłego mleka - 3 łyżki masła roztopionego - 2 łyżeczki cukru - sól - drożdże świeże 1/3 paczki Robimy rozczyn: W kubku mieszamy drożdże z ciepłym mlekiem  i cukrem. W misce w mące robimy dziurkę -wgłębieni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, mak, pieczywo, jajko, pączki, drożdżowe, puszyste ciasto, ciasto z makiem, pączki pieczone, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.