Kuchnie świata: fiński pannukkaku z dżemem owocowym

Kuchnie świata: fiński pannukkaku z dżemem owocowym

Kuchnie świata: fiński pannukkaku z dżemem owocowym

Przepis na : deser

Kuchnie świata to nowy cykl. Pierwszym przepisem jest potrawa znana i lubiana w Finlandii, czyli pannukkaku. To pieczony naleśnik, który sprawdzi się właśnie dziś, w tłusty czwartek. Prosty i lekki zastąpi pączki i faworki. Składniki Naleśnik: 2 szklanki mąki ryżowej 2 szklanki mleka 2 jajka 1 laska wanilii 1 łyżka ksylitolu 1 łyżeczka oleju kokosowego płynnego kilka szczypt kardamonu Dżem: 250 g truskawek (mogą być mrożone) 250 g wiśni (mogą być mrożone) 2 łyżki ksylitolu 3 łyżki nasion chia Dżem najlepiej prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśnik, naleśniki, słoik, kokosowe, faworki, orzechy, truskawki, wiśnia, truskawka, pączki, ciasto, desery, deser, ciasta z masa, pączki pieczone, ciasto na naleśniki, ciasto kokosowe, ciasto owocowe, ciasto na zimno, ciasto z orzechami, ciasto z truskawkami, lekkie ciasto, proste ciasto, deser owocowy

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.